de setembre 09, 2006 Microsoft, a la Vista de les Institucions?

Falten pocs mesos pel llançament al mercat de nou sistema operatiu de Microsoft, el Vista. No sé si es bo o no, però acabarà estant instal·lat al 90% dels ordinadors del món, així que, ni que siga per la seua repercussió, s'hauria d'exigir un nivell de qualitat, prestacions i compatibilitat molt elevat. Perquè, no creieu que un producte que farà anar a nou de cada deu màquines informàtiques del món hauria de tenir un estricte control dels representants públics per garantir que el servei és correcte? La unió europea no ha intentat però els nois de Microsoft s'han posat pinxos i han dit que ja veurem si publiquen el Vista a Europa com a la resta del món o el retarden una mica per fer-nos "patir". No crec que siga correcte amenaçar a la Unió Europea, especialment si atenem a les sancions que li ha imposat a Microsoft per pràctiques monopolístiques. Què passa, que als gegants informàtics privats no els agrada que els nostres representants públics asseguren amb el seu control que el servei es farà amb les degudes garanties? Doncs personalment crec que és així com ha de ser, ja que paguem molt per ell i, com a usuaris personals, no tenim cap força davant el gegant. D'altra banda, pel que he pogut provar el sistema no rutlla malament, tot i que la compatibilitat amb el maquinari és una mica escassa, de moment. L'aspecte visual es molt bonic, però es respira una certa inspiració "maquera". En fi, què penseu, s'ha de sotmetre Microsoft al control de les institucions públiques?

del.icio.us

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo crec que el que haurien de fer les institucions públiques és promoure l'ús del programari lliure, com és el cas d'Extremadura. Si els governs adoptessin la plataforma Linux i la promocionessin, això segurament forçaria als fabricants de software a fer més programes compatibles amb Linux; acoseguint d'aquesta manera reduir aquest escandalós 90% d'ordinadors amb Windows instal·lat.

Anònim ha dit...

Totalment ... és que això és un monopoli com una casa de pagés. Visca el GNU/Linux i tot el programari lliure. Tots a fer servir l'openoffice!! Fa més d'un any que treballo amb aquest sistema i què millor que no haver de pagar ni un duro pels programes? A més el programari lliure evoluciona amb els seus usuaris.

Anònim ha dit...

Obviament, les institucions públiques, no haurien de pagar ni un Euro per obtenir quelcom que és gratuït.

Avui en diu tot es pot fer amb programari lliure, sino que els hi ho diguin als nois de Google.

Franchu ha dit...

EI Xavi!!! res, només he entrat a saludar-te, el blog queda agragat en el meu més dedicat al comic y frikades varies, una abraçada molt forta y saludaen Clapés, en Marceli, Canyelles, etc... jejeje

Anònim ha dit...

a mi ho que em preocupa del windows vista es les prestacions que ha de tenir un ordinador per "soportar" el nou sistema operatiu de microsoft......

Anònim ha dit...

El que el joan arcaic comenta em sembla molt interessant! Què en saps tu, Xavi Vidal, d'això? Quines prestacions han de tenir els maquinaris per suportar el Vista?

Per cert, el link a softcatala.org ha de ser sense accent.

Xavier Vidal ha dit...

Hola Manel, tens tota la raó en allò de l'accent... ho sento! Ja està corregit. Amb allò dels requeriments del Vista, Microsoft parla d'uns mínims de "processador modern", sobre un giga de velocitat, 512 megues de ram i una tarja moderna capaç de fer córrer amb escreix el directx9. Ara bé, recomanen un dual core a 64 bits amb un giga de ram i una tarja gràfica potent, capaç de fer anar el nou sistema gràfic Aero, amb un mínim de 40 gigues de disc dur més quinze de lliure per l'intercanvi. Sí, es una burrada de màquina, però val a dir que totes les noves són així, i que sempre que ix un nou sistema operatiu, les empreses aprofiten, pacten amb els fabricants per fer un "plan renove" encobert. Jo he provat el Vista amb una màquina que porta un giga de ram, una tarja sense accelerador de gràfics, un processador AMD a 2.8 mhz i rutlla bastant bé. Per tant, crec que potser volen "espantar-nos" una mica amb els requeriments per fer que renovem ordinadors.

Anònim ha dit...

Gràcies Xavier! Segurament tens raó amb això que volen aprofitar l'avinentesa per "espantar-nos" i "obligar-nos" a canviar els ordinadors..., però, a l'hora de la veritat, i a la vista d'anteriors experiències, sempre he acabat canviant de màquina al poc temps de canviar de sistema perquè no acabaven de rutllar prou bé.

Anònim ha dit...

més que ambels nous sistemes operatius sempre he cregut que el "plà renove" dels ordinadors es fa mitjançant els videojocs (un exemple recent es el joc Crysis que en teoria nomes podra ser jugat amb Windows Vista, ja que en teoria es l'unic que suportara el directx.10)...

p.d: comentaves uns dies ho de la descarga de series per internet. Fa un cert temps (sobretot quant tenia una conexio de 56 kps) em semblava una tonteria i no nomes pel temps empleat en baixar cada episodi. Per una rao idiota creia que la qualitat dels videos seria similar a la del Youtube i per tant no em decidia a provar-ho. Tanmateix un dia (amb la nova conexio) vaig començar a buscar i vaig trobar algunes pagines amb descargues directes (algun dia hauries de tractar el tema de descargues directes (rapidshare, megaupload) enfront l'emule; personalment crec que la primera opcció és millor). Es increible, en serio, al estar gravat d'un canal de alta definició, els episodis (perdidos 2º temporada) es veuen millor que per la tve1 analògica (no tinc TDT a casa). Fins i tot crec que hauries de fer la prova, mostrar un episodi a la gent de l'estudi i preguntar si es tracta d'una descarga d'internet o d'una emisio de tele "normal"....

Anònim ha dit...

Jo no sé ben bé per a què necessitem aquest Windows Vista i un ordinador tan potent per fer-lo anar. M'explico, jo tinc un pII a 350 Mhz, 128 de Ram i una tarja gràfica bastant dolentota, però hi tinc instal·lat l'Ubuntu i me va de maravella. Per navegar, connectar-me a la xarxa msn, i baixar coses tampoc me cal gaire cosa més. Per editar textos també en tinc prou, clar que si vull jugar no me queda més remei que fer-ho a l'altre ordinador, però la majoria de la gent fa servir l'ordinador per navegar i si juga ho fa al solitari de Windows.

I pel que respecte al software lliure... les institucions públiques crec que l'haurien d'usar i deixar de banda el software propietari. Per un banda, el software lliure dona molta més seguretat que el software propietari i a més, no cal pagar ni un €. Encara crec que el millor que el pressupost d'aplicacions informàtiques de l'administració es dediqués a pagar a un equip de programadors per adaptar les solucions lliures a les necessitats de l'administració en comptes de pagar per uns sistemes que no ressolen prou bé aquestes necessitats.

I els interesats en software lliure per editar textos recomano que feu servir el Latex, tot i que requereix un període d'aprenentatge quan el sapigueu fer anar, creareu uns documents que semblaran professionals amb molt poc esforç (això ve a tema del que ha contestat en Allonza).

Salut a tots!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint