d’octubre 19, 2006 Un bloc d'una futura mare soltera impacta Xina


A Xina, les mares solteres no estan el que es diu ben vistes. És més, aquella cultura tradicional considera que les mares que no tenen un home que faça de pare al seu fill són poc més que prostitutes. Doncs una periodista que està prenyada i ha decidit tenir el seu fill sense l'ajuda del seu home ha obert un bloc per contar les seues experiències. S'anomena "Ground Melon Pig", és a dir, porc meló, en referència a l'animal de l'horoscop xinés (qui sap si també a seu home...). La cosa és que s'ha obert un debat a la Xina que ha fet que haja rebut des d'agost més de mig milió de visites de gent que li dona suport, però també de gent que li diu de tot i res de bo. La periodista li escriu poemes al futur fill, escriu reflexions sociològiques sobre la seua situació i sobre la difícil vida que porten les mares solteres en aquell mastodòntic país. És bo que la publicació d'un bloc i la força de la xarxa faça que la s'obren debats que permeten avançar les societats, sobre tot si són tan tradicionals com la Xina, no creieu?
del.icio.us

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que sí que és bo que es pugui escriure un blog a la Xina sobre un cas com aquest, però tenint en compte que a la Xina la llibertat d'expressió (pel que he llegit) brilla de vegades per la seva absència, veurem com acaba la història. I com la noia és periodista, pot perillar la seva feina. (Tant de bo m'equivoqui)

Anònim ha dit...

El tema de la Xina (a nivell de pais) es com a mínim surrealista. Nosaltres (en teoria els bons de la pel.licula) no dubtem ni un segon en fer negocis amb un pais (dictadura, al cap i a la fí) de caire comunista. Si ja sé hi hagut moltes reformes, pero seguiex sent una dictadura, i vinga a obrir fàbriques (basicament perque els treballadors cobren una "merda" y no tenen drets ni es poden queixar). Ho millor es que ho sabem pero ens rellisca (tots recodem la imatges de tiananmen). La qüestió no es tan si ho trobo bé o no (en principi que cadascu faci ho que li vingui en gana), el problema real es fins quin punt el partit comunista xines acceptara un exemple com el de a periodista (recordem, per si algu no ho sap, que la Xina es dels paisos que mante un control sobre els temes que es poden veure per internet; aixi doncs qualsevol dia l'acabarant detenint o tancant la web, argumentant que aixo va contrala salut publica dels adolescents del pais, o que forma part d'una secta que.....tampoc seria la primera vegada)

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint