d’octubre 16, 2006 Xavier Sala-i-Martín contra José Montilla!

Com sabeu i heu escoltat a Versió Rac 1 José Montilla es va emprenyar molt amb Xavier Sala-i-Martín per una entrevista que li va fer per a La Vanguardia. Forma part d'una sèrie d'entrevistes que l'economista està fent a tots els candidats a President de la Generalitat. La cosa és que les preguntes eren molt agressives i Montilla va reaccionar amb indignació i la cosa va acabar com el ball de Parra, és a dir, malament. A tot el document podeu accedir a través de la pàgina de Xavier Sala-i-Martín punxant aquí, tot i que també hi podeu anar directament al document en mp3 punxant aquí o bé anar directament a la part més morbolsa de l'entrevista quan es produeix el rifi-rafe i els insults pitxant aquí. Jo us recomane que escolteu tota l'entrevista sencera per tenir coneixement de causa des de la globalitat, valorant totes les dades. Qui és va passar més, l'economista que fa preguntes incòmodes, potser impertinents o maleducades, o el candidat a President de la Generalitat que demostra no saber lidiar aquest brau?
del.icio.us

23 comentaris:

Anònim ha dit...

està molt bé que se'ls apreti aquests politics, siguin del color que siguin , perque a diferencia de la gent normal que només opina, parla,... ells cobren en viuen d'aixo de la politica. i unes quantes preguntes incomodes que poder si son fora de lloc pero si no ho sap ho diu i avall que fa baixada.

Anònim ha dit...

Que n'aprenguin aquests polítics. La vida real de les persones que treballen en feines "reals" i productives, està plena d'incomoditats. Pel que sembla, unes preguntes que gustosament els fariem els ciutadans els semblen punxants i fora de lloc.
La gent n'està farta dels tòpics i més tòpics dels entrevistadors i entrevistats.
Canya !!!

ciutadà de barcelona ha dit...

la pena es que no hi hagin mes periodistes valents, que facin preguntes 'politicamen incomodes' es a dir simplement 'bones preguntes , perque els politics deixin de viure al seu ´món´i visquin al nostre món, el real.

Anònim ha dit...

A mi em sembla que el títol està mal posat: Xavier Sala-i-Martín contra José Montilla no és correcte. Més aviat és José Montilla qui ataca a Xaveir Sala-i-Martín. Entenc que les preguntes tenen mala llet, però em sembla una mala llet acceptable si es fa amb tots els candidats. A Montilla se li pregunta per El Zoo d'en Pitus (que té una certa mala llet...), que se li pregunti a Mas per coses tan catalanes com els germans Muñoz, que potser tampoc són del seu perfil. Però no cal que cap polític s'emprenyi...
Senyal que Montilla té un sentiment d'inferioritat greu envers la seva condició de català!

Anònim ha dit...

em sembla molt bé el que fa sala i martín. Si be es una mica esquerp i agrssiu, un polític que a més vol se rpresident de la generalitat cal que el sàpiga trempejar. Montillas'ha posat en evidencia tot sol. Demà veurem com els hi va a la resta.

d.zibel ha dit...

Crec que l'entrevista es dura i sense compassió per part del Xavier, però és molt lliure de preguntar el que vulgui sempre que sembli bé al mitjà de comunicació en el qual ha de ser publicat i estigui fet amb educació i respecte cap a la persona entrevistada, i crec que això ha estat així.Patètic el comportament de Jose Montilla. Si una persona aixi ha de dirigir Catalunya.... Que s'ho faci mirar el PSC(amb C de Catalunya, de català...)Bé, no sabria dir si un s'ha passat més que l'altre, però el que m'ha quedat clar es el tarannà del senyor candidat a president de la Generalitat.

Pere Rodriguez ha dit...

Doncs a mi em sembla que que, de bon principi és una entrevista feta per portar a l'entrevistat fins al punt de pensar-se que li estan prenent el pel. A l'entrevista no es pregunta res. La majoria de les preguntes van buscant respostes impossibles. D'altra banda sobta la ingenuitat de Montilla, que Montilla cau a la trampa i s'hi fot fins als genolls. Un tó més ironic i cínic li hagues escaigut més a aquesta entrevista. Caldrà veure si en Sala-i-Martín manté aquesta mala llet amb tots o se li acaba ensumant el color...

Anònim ha dit...

Això no era una entrevista. Era anar directament per l'entrevistat.
Què volia obtenir el senyor Sala amb l'entrevista: treure de polleguera a l'entrevistat, quedar ell com un listillo...
Aquest senyor és un maleducat i faria bé de demanar disculpes.
Potser el senyor Montilla no és el líder que molts volen, però es mereix de ser tractat amb respecte com tothom. I si hi ha dades en contra de la seva gestió, que es mostrin. No val dir "no ho sé". Això no és un treball de qualitat. Les entrevistes no es poden fer així.
M'ha defraudat, senyor Sala-i-Martín. Per moltes americanes amb coloraines que porti, em demostra que és poc professional...

Anònim ha dit...

Jo o que trobo mes preocupant es l'actitud d'en Montilla (no nomes es actitud seva, es de tota la classe politica), que quant un periodista pregunta quelcom que no es interesa deixen anar allo de "a l'editor vas" (versio adulta del " a la "senyu" vas...".

Anònim ha dit...

El senyor Montilla va caure com un pardalet en la trampa del Sala. Potser això vol dir que aquest home no està preparat per a ser president... Però el cas és que al Sala se li va veure el llautó. El que hauria de fer La Vanguardia és encarregar les entrevistes a periodistes de debó, no a un economista amb ínfules de showman. El Sala em va semblar un maleducat, i el candidat va ser un ingenu...

Anònim ha dit...

Pel damunt de tot, el que a mi em sembla més interessant, és que, a voltes, els polítics s'hagin de sentir com molts dels ciutadans ens sentim molt sovint, és a dir, menystinguts. Per tant, doncs, i a banda de si l'entrevista és tendenciosa o no, que un polític hagi de ballar amb un patós/osa a mi ja em sembla bé i donat el nivell de les darreres campanyes electorals, qualsevol divertimento és benvingut!

Anònim ha dit...

ÉS important que hi hgi periodistes "independents" (No sé si el Sr.Sala-i-Martín es deu a algún grup polític o de pressió al PSC) que facin caure la "careta" als nostres polítics.

Per altra banda poca cintura per part d'en Montilla!!!! Si ja s'enganxa aquí què li passarà en coses trascendents que afectin al govern.

Salut.

Anònim ha dit...

Per fi algú desenmascara a Montilla. Ja ho sabiem que no tenia estudis suficients per desenvolupar els càrrecs que ha tingut. Sabiem que només vol jugar en terreny propi. Però que no aguantés una simple entrevista (normalment a les entrevistes no et fan masatges ... t'haurien d'apretar) no m'ho imaginava.

Anònim ha dit...

Si el senyor Xavier Sala i Martín és un sectari ... lo del senyor Montilla i La Caixa que és?

Senyor Montilla, quan vaig a la caixa a mi m'apreten MOLT més que a vosté i m'haig d'aguantar. A quin món viu? Sap les preguntes que li fan a un persona del món real quan es presenta a una entrevista de treball?

Anònim ha dit...

Jo estic d'acord en que als polítics se'ls apreti amb les preguntes, peró en aquest cas un cop llegida la transcripció de la web de Sala Martín crec que el to no era del tot correcta, eren preguntes dirigides a un to burleta. El to també s'ha de tenir en compte.

Un exemple clar és la Terribes que ella apreta als entrevistats sense arribar a utilitzar un to burleta.

Al igual aqui se l'hi ha notat que en Sala Martín no té una "Llicenciatura en periodisme".

Anònim ha dit...

En Sala i Martín s'ha passat força!!!

El to era massa prepotent i quan algú fa iaxò és una mostra de mala educació.

Trobo, a més, que el Sr. Sala i Martín ha estat força hipòcrita a l'entrevista que li va fer ahir en Toni Clapés, perquè avui he llegit l'entrevista que li ha fet al Mas i el to no té res a veure amb el que va fer servir contra Montilla. I aquí està la clau: podia haver-li fet a en Mas unes quantes preguntes tan "irritants" com amb en Montilla i, en canvi, no ho ha fet, ha estat fça més "light". Però molt i molt més "light".

Ara bé, dit això, en Montilla va demostrar ahir que ni té recursos per reaccionar davant de xorradetes com les que li va plantejar en Sala i Martín, ni té "fusta de líder". El President de Catalunya ha de fer front a atacs molt més durs i, fins i tot, cruels i els ha de saber respondre amb DIGNITIAT, EDUCACIÓ, SENY I, PER SOBRE DE TOT, ENGINY. En Montilla va demostrar, un altre cop, que no té aquests recursos per reaccionar. Per això, crec que ho tindrà ben magre.

Salut i República, companys!

Xavier - Salou
LaWEBERA TopSoft - On tot és... DE FRANC!!!

Anònim ha dit...

Està bé apretar als politics, però crec que en Xavier es passa 3 carrers en l'entrevista. Perqué a en Mas no el va matxacar d'aquesta manera? Fa temps que segueixo a en Xavier. Em sembla molt bon economista. Però Deu en lliuri de tenir-lo en converses de pau (sempre que no l'hi agradi el interlocutor).
Salut.

Anònim ha dit...

Ja era hora que algú "retrates" a en Montilla. Cullons, per accedir a qualsevol lloc, et demani "el oro y el moro". Que passa? Si els periodistes apretessin així sempre ... tot aniria millor.

Anònim ha dit...

http://fullderuta.blogspot.com/2006/09/montilla-fitxa-el-rollo-buenafuente.html

Anònim ha dit...

estic bastant d'acord amb el comentari del Xavier de Salou. pero jo afegiria: per ami el Xavier Sala nomes vol promocionar-se a ell mateix i ho aconsegueix, demostra ser un mestre. Però periodisticament... la veritat, que n'aprengui! (el montilla li hagues pogut preguntar al Xavier Sala si esta col.legiat en el col.legi de periodistes de Catalunya, quan ell li va preguntar pels seus estudis).
Per altre banda, si dic que el Xavier Sala fa una entrevista de "aqui hay tomate" o "aqui hay corazon" però amb un politic en lloc d'un folckloric, a les hores perque li exigim al Montilla que aguanti, que tingui cintura, que tingui tablas, que aguanti la presio, etc. etc.? perque te que estar devant d'un impresentable nomes per demostrar quelcom que no vol demostrar? no es diu hipocresia aixo? per fi algu fa realment el que li ve de gust fer sense pensar en que "si faig això la foto quedara malament"!!!!!!!
Vinga, politics, anime-ho-vos a deixar plantats als periodistes incompetents???
per cert, punt negatiu a La Vanguardia pel fitxatge del Xavier Sala.
I si el Xavier Sala s'hagues limitat a publicar l'entrevista i a no fer ningun comentari, encara s'hagues salvat, pero fent tants comentaris pels mitjans sobre l'entrevista i penjant la versio sonora de l'entrevista a contextualitzat tant l'entrevista que aquesta s'ha desvirtuat completament. un fet mes que demostra la incompetencia del Xavier Sala en mitjans de comunicacio....
David, Vilafortuny, Cambrils

Anònim ha dit...

He llegit l'entrevista a Montilla, Mas i Carod. Els apreta a tots tres. El problema el té, obviament, el senyor Montilla.

També volia dir, que l'entrevista no és una eina exclusiva dels periodistes.

Anònim ha dit...

AAaps, no oblideu que l'autor d'aquest blog parla de temes informàtics i no se si és enginyer informàtic, enginyer tècnic en informàtica de sistemes o gestió. Això no el desacredita, simplement, si fas un feina, lo bé que ho facis parlarà de tu.

"Julius 2" ha dit...

Aquest economista, avui, a La Vanguardia, ha ensenyat el llautó de forma descarada. Comenta la crisis económica d'aquets dos anys, critican únicament el deute públic, i oblidan el principal protagonista, la escandalosa bombolla provocada per els moïments especulatius financers mundials, apalancats bàsicament en el sector inmobiliari. Quina culpa hi té el sector públic, en aixó. Segur que no el fan premi Nobel -no ha arribat, crec, els efluvis etílics als sossegats membres del jurat-pero sí que el faràn summe sacerdot de la Santa Esglesia del Capital Privat, que ha aconseguit que la separació entre pobres i rics, en termes de renda, hagi arribat a cotes superiors a la anterior a la de la Gran Depresió del 29. Que miri l'inclit economcista, les economíes dels països escandinaus, amb una seguretat social financiada amb diner públic, si estàn bé o malament.
Ah! per entrar al Facebbok del sr. Sala, has de ferte del club de fans. No, gràcies.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint