d’octubre 09, 2006 Youtube, decissiva per atrapar assassins.


Hi ha gent que pensa que mirar videos per internet a través de Youtube és només una forma de passar el temps. Doncs no és així. La policia britànica tracta d'atrapar un presumpte assassí gràcies a Youtube. Van aprofitar la gran repercusió mediàtica que té el servei de suminsitrament de videos per fer una crida que finalment pretenen que tinga el seu premi. Al video es pot veure com la germanes Barbara i Rosemary Reid demanen ajuda per capturar la persona que havia matat el fill de quinze anya d'una d'elles. La col·laboració ciutadana gràcies a la gran audiència de Youtube serà fonamental per detenir el presumpte assassí. Aquest fet ha de fer reflexionar molta gent sobre la dimensió i la significació que té la nova realitat d'Internet i, sobre tot, els usos que se li poden donar a una eina tan poderosa, que fa servir tanta gent i que té una implantació tan gran en la societat.
del.icio.us

2 comentaris:

Unknown ha dit...

¿en qué va ajudar exactament a la investigació? ¿quina ajuda ciutadana?

No entenc com es pot resoldre un cas veient aquest video, que no deixa de ser una altra forma de vendre l'anarosaquintanisme, quan entrevista a dones ja grans que entre plors afirmen que el seu fill era molt bon nano.

¿la policia no duia una investigació? ¿van esperar a que truqués la gent i digués: vull ajudar a capturar l'assassí d'aquest nano tan maco?

Anònim ha dit...

en teoria contra més gent coneix un fenomen més gent t'en podra donar dades. en definitiva, no deixar de ser una especie de Quie sabe donde, versio internet. El fet interesant (almenys per a mi) és que demostra (un cop més?) que la gent cada cop consumeix mes tv per internet que per la tv analogica normal. Les coses estan canviant (des del meu punt de vista), i potser d'aqui a 5 o 6 anys la tele ha donant un tomb tan gran que gairbe no la reconeixerem.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint