de novembre 04, 2006 De la "sociovergència" al "Winlinux"?

Fa anys que sóc usuari de SuSE, una de les distribucions de Linux que ha anat guanyant més adeptes entre els linuxeros "menys linuxeros", per entendre'ns. És un sistema estable, amigable, usable, fiable i espectacularment escalable. A mi em va molt bé i molta gent està contenta. Ara, Novell, l'empresa que va comprar SuSE fa uns anys, ha firmat un acord amb el que fins ara havia estat el principal competidor de Linux, Microsoft. Els termes de l'acord no estan totalment clars, però s'ha dit que permetrà la col·laboració entre dos sistemes que fins ara eren molt poc compatibles. Microsoft s'ha passat anys tirant cabassades de fem sobre el programari lliure i ara ha acabat acatxant el cap i anant a pactar. Possiblement és la força dels fets, de la llibertat de creació front al les llicències més estrictes i tancades. I també de les coses ben fetes. I també que una gran part dels servidors corren linux i no Windows. Si aquest acord serveix per compatibilitzar tots dos sistemes, fantàstic, avant va el carro! Ara bé, si l'acord serveis per a que SuSE es contagie dels mals vicis i les practiques dubtoses de Microsoft, mala peça al teler. Confiem que no i confiem, també, que els integristes de drets acèrrims d'autor i els inquisidors del copywright en prenguen bona nota.
del.icio.us

7 comentaris:

quitus ha dit...

no se qui s'ha trait mes a si mateix. les posicions eren bastant enfrontades (almenys entre els usuaris windows vs linux), potser l'acord acaba amb un windos "lliure" pels paisos del tercer mon (cosa que aniria en linia de la ong que te montada en will gates). ja veurem en que acaba tot plegat, pero em sembla que en cert sentit totes dues bandes s'han "envainat" les (dures) critiques que es llançaven uns als altres....molt anti-microsoft, i molta llibertat, pero quant et possen un talo sobre la taula, piques?¿

Anònim ha dit...

Hola!

Si no recordo malament ja existeix una versió reduïda del Windows XP per als països del 3r.món. Però és tan dolenta que no és recomanable per ningú.

Si es vol fer servir una versió completament funcional, ràpida, eficaç, compatible 100% i actualitzada al dia de Windows, el millor és instal·lar 98lite o XPlite (des d'aquí mateix us ho explico), perquè, almenys amb 98lite, podeu fer del vostre vell Pentium I amb 32 Mb de RAM una màquina que corri més que un Pentium IV asfixiat amb un lent i desconfigurat apropiadament Windows XP.

Salut!

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

millor debian home!!!

Jordi ha dit...

Linux es de pobres (tm) Mac Rulez!!! :-)

JOAN ha dit...

Despres de llegir aquesta noticia,el primer que he fet ha estat treure SUSE del meu pc.No vull tenir res a veure amb RUINDOWS em sento molt decepcionat.Ara ha arribat el moment de tornar als meus inicis del PROGRAMARI LLIURE i recuperar DEBIAN que aixo es canela mainada.
Si alguna persona vol un linux facil de utilitzar existeix UBUNTU que es bo i facil.

l'autor ha dit...

Veig que Microsoft ja s'està sortint en part amb la seva. M'explico. El que bàsicament és un pacte de no agresió entre Microsoft i Novell, que renuncien per un temps a posarse pleits en els jutjats al voltant de les seves patents, es converteix en mans de periodistes sense prou coneixements tècnics en una mena d'integració entre Linux i Windows.

Senyors periodistes, demanin consell a un professional si no entenen les coses...

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint