de novembre 28, 2006 El merder del sr. Del Moral

El merder del sr. Del Moral

Fa una setmana que la xarxa va esverada per culpa d’una trucada a un suposat responsable de RENFE en la qual qualificava els usuaris (patidors de mena) dels trens espanyols de beneits per agafar aquest transport. I encara més beneits eren els usuaris catalans.

No cal ni dir que tot plegat ha estat un gag perpetuat pel genial Xavier Deltell en el paper del Sr. Del Moral. Són les bromes típiques del programa de fer personatges i càrrecs inexistents de RENFE, d’IBERIA, de bomber, de militar, etc. Ens pensem que els nostres oients ja hi estan acostumats.

Aquest mateix gag el vam fer un mes abans i el mateix dia ja vam dir que va ser una conya de les nostres. Aquest cop, tot i ser un gag repetit, ha tingut encara més ressò. Què hi farem!

Aquí teniu l’arxiu en Mp3 de l'entrevista (també el podeu baixar d'aquí)

del.icio.us

82 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho sento,

M'ho he passat molt bé amb vosaltres en el trajecte diari del treball a casa però amb l'entrevista al Moral-Deltell crec que heu traspassat la ratlla del respecte a l'oient, prenent-nos el pèl, sense dir que era una broma en acabar el gag.

Heu perdut la credibilitat que us tenia.

Ara en el trajecte de tornada tindré una altra emisora que no manipuli com ho heu fet vosaltres.

Salut,

Anònim ha dit...

Noi..doncs que vols que et digui...Si vols manipulació et recomano veure alguns dels programes de la tv que fan per les tardes a la mateixa hora..allò si que és prendre el pèl i la cabellera a la gent.
Al principi tots ens vam quedar parats al anar sentint la conversa però la inocència té un límit i va arribar un moment en que penso que estava clar que era una broma.
Recorda que versió Rac1 és un programa també d'humor, i està en el criteri de l'oient saber discernir quan és broma i quan no..no creus que per ser veritat era una mica exagerat..
Tant com per dir que no ho tornaras a escoltar més..que vols que et digui..
Jo m'ho vaig passar molt bé, sobretot quan Del Moral deia "los catalanes lo quereis todo, siempre pidiendo.." jajaja, bonísim, impagable..ells si que volen una cosa, eliminar-nos del mapa! Doncs ho tenen clar.
Feliciats pel programa! Sou uns cracks!

Anònim ha dit...

Em sembla injust. Des de la credibilitat que us atorga la vostra posició no ens podeu enganyar així! No és just.
Ara, la qualitat de la broma, impressionant. No us felicito perquè m'ha tocat molt els ous, però... impressionant!

Anònim ha dit...

ostres!!impresionant!!!sou uns cracks!!!jo ja estava envian sms per manifestant-se!!!m'ho vaig empassar!!al saber que era broma,vaig pensar,que cony,i pk no?!clar rque si,per riure has de pendre riure de tu mateix!!!petonets i endevant

Anònim ha dit...

Sí que trobava fortíssim el que estaven dient, massa i tot, però el que és trist és que hem arribat a un punt de desacreditacions, que ja no m'estranya res...

Anònim ha dit...

Doncs jo ja m'ho crec tot de les EjpaÑas, penso que hi ha gent que pensa el mateix que el Sr.Moral...o pitjor!!!

Anònim ha dit...

al mateix dia de l'emissió del gag aquest van dir que era broma i el gag ja l'havien fet un mes abans. Això no és manipular, no traiem les coses de lloc i prenem-nos la vida amn més calma i un somriure

Salut!!

Anònim ha dit...

Es una vergonya fometar la violència verbal entre les persones amb aquest tipus de suposades bromes. Ara, no només hem d'aguantar La Cope sino la gent que surt de casa nostra!!
Ja n'hi ha prou d'atacarnos uns als altres no?

Anònim ha dit...

QUINA VERGONYA!!!!!!

Quina Vergonya. Heu perdut un oient i tots als que pugui fer entendre que es tracte de conviure i no fomentar l'odi.

QUINA VERGONYA!!!!!!

Lluís Gerard ha dit...

Porto 5 anys escoltant el vostre programa i aquesta entrevista fictícia no la vaig escoltar per la ràdio si no que m'ha arribat l'mp3 per part dels companys de feina.
Com que escolto el programa habitualment he escoltat la part inicial de l'entrevista, m'han preguntat si era verídica i he dit que sí. El que vull mostrar amb això es que l'habitual del programa no es aquest, i a més no estem acostumats a escoltar cada dia el Xavier Daltell fent imitiacions al igual que ho fan altres colaboradors com l'Spin (que desde aqui aprofito per felicitar) i es fàcil no donar-se'n compte del gag. Ho sigui que trobo normal aquest enrenou, no se perquè us en sorpreneu de la reacció de la gent. De totes maneres, tot té les seves coses bones i dolentes, a mi m'ho feu passar molt bé les estones que passo al cotxe. Una abraçada.

Anònim ha dit...

He arrivat tard a tot això. Així que encara em fa més rabia. Només escoltant el tros d'entrevista no et pots donar compte que és una broma. No m'ha agradat gens. Sobre tot perque pateixo diariament els problemes de Renfe i m'enfadat molt amb les declaracions. Quan m'enterat que era una broma el mal ja estava fet i no he pogut evitar sentir-me dolguda.
No són oient vostra i em sembla que la cosa seguirà igual a partir d'ara.
Evidement, això no té cap importància per vosaltres. Al cap i a la fi, no comparteixo la vostra forma de veure les coses i em sembla que no teniu massa en compte els que no pessen com vosaltres.

Anònim ha dit...

He arrivat tard a tot això. Així que encara em fa més rabia. Només escoltant el tros d'entrevista no et pots donar compte que és una broma. No m'ha agradat gens. Sobre tot perque pateixo diariament els problemes de Renfe i m'enfadat molt amb les declaracions. Quan m'enterat que era una broma el mal ja estava fet i no he pogut evitar sentir-me dolguda.
No són oient vostra i em sembla que la cosa seguirà igual a partir d'ara.
Evidement, això no té cap importància per vosaltres. Al cap i a la fi, no comparteixo la vostra forma de veure les coses i em sembla que no teniu massa en compte els que no pessen com vosaltres.

Anònim ha dit...

S'ha de ser BURRO per jutjar un programa GENIAL com el Versió Rac1 per una confusió i una manipulació barruera d'algun oportunista. Però si es nota a anys llum que és ironia!!. El problema es que des d'altres àmbits comportaments com aquests estan sent normals. Felicitats al Toni&co. feu un programa de qualitat i sempre des de el respecte cap a tothom. Els que no us senten no saben el que es perden. Salut!

Anònim ha dit...

Pero si es notava d'una hora lluny que la veu era la del Deltell, pel timbre de veu.

Lo trist és que haguem arribat a sentir tal quantitat d'animalades pel lo santos and co. que no ens extranyin aquestes coses.

Versió RAC1 és el millor programa de la tarda sense cap dubte. Endavant amb el programa!

Xavi

Per cert, a veure si obriu la possibilitat d'intervenir per sms que al tren a vegades tinc ganes de dir la meva i no feu cas al 7227.

Anònim ha dit...

No tothom escolta el programa cada dia. Crec que ha sigut una pixada fora de test, fomentant i agreujant el mal rollo (general) entre catalans i els altres.
Crec que ha sigut una brometa molt simple i que no procedeix.

Anònim ha dit...

Quants n'hi hauran (a la RENFE i fora d'ella) que pensen com el suposat Sr. Del Moral !!!

Penseu una cosa...

La realitat supera la ficció!

Malevolant Alice ¬¬ * ha dit...

coi, quin poc humor, gent!
jo no puc escoltar el programa cada dia i he rebut l'mp3 i al principi m'he quedat a quadres, lògicament....

no m'he mosquejat quan (més tard) m'han dit que era broma, vaja rucada... senzillament perquè a la COPE he escoltat coses molt més greus i desgraciadament no eren broma.

jo crec que si aquest gag fomenta en algú l'odi i la confrontació és perquè aquesta persona ja tenia una base, i val per una banda i per l'altra!

altra cosa és que els usuaris renfe s'hagin sentit molestos per la broma... però bé... si no us ho preneu amb una mica d'humor acabareu amb una úlcera, xiquets! o resignació o lluites i protestes, però no crec que calgui emprenyar-se per un programa de ràdio, no us sembla?

per cert, per què tots sou anònims? :P

Anònim ha dit...

No sóc oient del vostre programa, no sé qui és el senyor deltell, no sé que feu aquest tipus d'entrevistes sovint i he rebut el tall sense saber que era una borma. Per tant, no vaig poder deduir que era ironia d'una hora lluny. Em sap greu sóc així de ximpleta.

Quan he sabut que era una broma, m'he sentit alleugerida, i espantada, perquè és molt greu que coses com aquestes ens les creguem perquè en realitat no seria estrany sentir-les qualsevol altre dia dtes pel losantos, per exemple.

Entenc que se us n'hagi anat de les mans, però espero que sigueu conscients que com altra gent ha dit això fomenta valors que no molen, tot i que siguin fruit d'una manipulació barruera.

Anònim ha dit...

No m'ha agradat gens aquesta manipulació. Es més, al principi me l'he cregut perque en cap moment dieu que es una broma, i fins i tot, vaig enviar l'mp3 a un amic que no és català com exemple de l'odi que ens tenen a la resta d'Espanya. Ara he hagut de rectificar i dir-li que era tot un montatge fastigós! Com creieu que m'he sentit?

Anònim ha dit...

bruutal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

es un crack no cal dir res

Anònim ha dit...

La manipulació no l'ha fet el programa. ELLS VAN DIR EL MATEIX DIA QUE ERA UNA BROMA!!! Si s'ha tret fora de context ja sigui per ingenuïtat o per mala fe és evident que pot sembrar confusió. Per aquesta regla de tres què s'ha de fer? Tot políticament correcte per evitar que algú pugui treure-ho de context???
Au va, que no n'hi ha per tant, les coses s'han de prendre amb humor i calma i potser la reflexió que cal fer-nos és que potser la clau està en no creure'ns tot allò que ens envien, perquè ja s'ha vist el merder que pot organitzar una cosa treta fora de context

Anònim ha dit...

Sincerament, escoltar coses com les del Sr. del Moral no em sorpren. Però m'ha fastiguejat, més que res, pq cada vegada que ho escoltava em tronxava sobretot en la part aquella de "¿el tunel está?"... impressionant, però quan m'he assabentat que era un muntatge ja no m'ha fet gràcia. M'alegra haver-m'ho cregut pq han estat uns minuts de riure sense parar... Salutacions

Anònim ha dit...

A mi em va passar el mateix que a molts de vosaltres, m'ho vaig creure i he anat enviant el mp3 a un munt de gent i he creat una polèmica bestial. Ara em toca ficar-me la cua entre les cames i demanar perdó.
Crec que això no s'ha de fer als oients, claríssimamanet es una manipulació, no soc un oient assidu però ja no teniu credibilitat.

Salutacions.

Anònim ha dit...

Esto es una estafa! Me habiais hecho creer que aun quedava gente con valores en este pais. Antonio Clapes y compañia, sois todos unos farsantes! Despues os quejais de que tenemos odio a los catalanes, y es que sois vosotros mismos quien lo buscais. Suerte que aun nos queda la COPE. Viva el Sr. Del Moral aun que no exista!!!

Anònim ha dit...

Jo no escolto aquest programa i no sé qui és el Sr. Deltell.
Per aquest motiu quan he sentit el tros de gag per internet, m'he cabrajat molt amb el suposat sr del moral i les animalades que diuen sobre els catalans i els usuaris de la renfe.
Sóc usuaria de la Renfe des de fa 9 anys i sempre he d'estar esperant i aguantant l'impresentable servei que ofereixen, i a sobre hem de pagar per aquest servei patètic!!!
Per això, quan m'he enterat que era una broma, m'ha semblat de molt mal gust.
Són coses que hem escoltat a altres emissores, i per aquest motiu, crec que la pròpia gent de Catalunya, no hauriem de fer bromes contra nosaltres mateixos.
Ho he trobat molt fort i una broma de mal gust!!!.

Anònim ha dit...

He sentit l'entrevista al sr. Del Moral i realment he cregut que era certa.... i m'ha agafat molta mala llet!! m'ho he cregut. Como broma pot ser genial ... pero ho he sabut tard,i no m'agrada ... i francament esta be riure de nosaltres mateixos pero no en aquest nivell... ja tenim prau amb les noticies reals. No m'agraden les faltes de respecte, ni en broma. Crec que la radio no dona dret a inculcar odi o resentiment a ningu per molta broma que vosaltres creieu. La radio te un poder importantisssssim i s'ha de mirar qui es possa davant del micro. (sino compareu-vos amb la cope i dieu-me que sentiu quan ens diuen realitats, tambe us feu un fart de riure???) Avui en dia hi ha massa mala ostia com per provocar-ne mes. Es posible que hi hagin espanyols que pensin com aquest supusat senyor, pero hem de procurar que siguin els meyns possibles. LES BROMES AMB GUST ENSENYEN les bromes com aquestes fan vergonya.

Anònim ha dit...

El imitador del Señor Del Moral tiene acento catalán. Además, resulta muy extraño que en una supuesta llamada a Madrid los entrevistadores hagan preguntas en catalán. Pero lo que resultaría inaudito es que precisamente un responsable de relaciones públicas pudiese responder así al público y seguir en su puesto sin que se armase una buena, también en Madrid. Y no he leído nada en la prensa al respecto. Vamos, que la historia tenía que ser broma fijo.

Lo más interesante han sido las reacciones a la misma. Ahí es donde realmente todo el mundo se ha retratado jejeje

Por cierto, también se retrata muy bien el programa "Versió RAC1" al hacer este tipo de parodias. Como nunca lo he escuchado, ignoro si también elige de vez en cuando alguna "víctima" catalana. Pero estaría muy bien reírse de los propios complejos, lo fácil es abundar en ellos.

Bon dia!
Javier

Anònim ha dit...

Jo sóc usuària de renfe i a més a més afectada pels retards del dia al qual es refereixen a l'entrevista. Algún dia he sentit Versió Rac1, però no conec els personatges ni ben bé els tipus de bromes. Ho vaig rebre per mail i mentre ho sentia flipava, em vaig emprenyar molt amb el sr del moral, q deia coses q ja s'han insinuat moltes vegades... però no ho vaig reenviar i vaig buscar x internet a veure si era veritat. Trobo q per sistema no ens hauríem de creure el q circula en forma de correu-cadena, segur que tots en teniu exemples. Ah, per mi qui manipula és qui envia això sense afegir-hi la part on es diu q és un gag, no? Pq sinó podem anar posant talls de programes sense context i arribar a entendre disbarats!

Anònim ha dit...

jajaja. Bonissim !! el trist de tot plegat, és que fora de Catalunya hi ha milers de sr. Del Moral.Hi més d´un son alts responsables de infraestructures i politics de tota mena. Només cal escoltar un estona la Cope, si es que podeu aguantar tant de insult i menyspreu a tot alló que porta la marca catalana, productes i persones incloses.

Anònim ha dit...

He de dir només una cosa:

Estic flipant amb la poca vista (i oïda) que té alguna gent!!!

No veien que era una broma???? O_O

A més, segur que a ningú li han contestat mai així enlloc? Doncs, xiquets, deu ser que no viviu en aquest país (diguem-li país, diguem-li restaurant, que diria el gran -sense segones intencions- Clapés).
Xavier - Salou
LaWEBERA TopSoft

Anònim ha dit...

Jo alucino amb la gent que dóna suport a la "broma", me n'alegro molt per ells que siguin capaços d'indentificar la veu d'aquest bon home, però jo no, no escolto racc1, no miro normalment la tele i tampoc he mirat cap programa que ha fet aquest bon home per la tv.
Per mi tot això només serveix per atiar l'odi entre catalans i espanyols, no creieu que ja n'hi ha prou? No em tenim prou amb els casposos espanyols reals que a sobre n'em d'inventar? Si s'ha de fer alguna broma o gag, endavant, que es fagi, però que quedi clar el que és.

Apa, salut i independència!

Anònim ha dit...

Llavors, tampoc és veritat això de que el bolets fa temps que s'han extinguit a Catalunya i que es tracta d'un senyor que els porta de fora i es dedica a replantar-los allà on convé....???

Anònim ha dit...

Menos mal que todo era una coña... pq habia entrado en un estado de colera máxima. Ha sido muy bueno... aunque volviendo a escucharlo notas un pequeño acento catalán al sr. del Moral que no acaba de encajar...

Como crítica hacia la peste de servicio de RENFE me parece muy bien pq son unos incompetentes e impresentables. Pero creo q esta broma puede fomentar un poco el antiespañolismo radical y tampoco creo q sea esta la cuestión. Pq en el territorio español te puedes encontrar de todo, desde el más desgraciado de los fachas, hasta bellísimas personas a la q no le importa donde hayas nacido.

Anònim ha dit...

Sou una colla d'impresentables.

Anònim ha dit...

Bé, doncs és cert que és una borma molt forta. Però també és cert, que si sennt broma ens ho creiem, vol dir que tota broma té part de veritat, i que per tant és impresentable el que fa Renfe.

Anònim ha dit...

Ja us val!jo pensant que era veritat (no conec de res el programa) i reenviant-ho,. i resulta que és conya, Podríeu haver-ho dit al final de l'entrevista no?????

Anònim ha dit...

No em sembla ni bé ni correcte el gag. Com catalans que som, crec que hem de ser més rigurosos i he sentit una mica de vergonya com a ciutadà català que una emisora del meu país i de parla catalana ha sigut capaç de fer aquesta broma i no desmentir-ho de immediat al finalitzar el gag. Senyors, no som així. Aquest no és el nostre tarannà.

Anònim ha dit...

Entrevista al RelacionesPublicas de Renfe Sr.del Moral

Muy Sres mios:

Un amigo me acaba de enviar la entrevista que tuvo el R.P. de Renfe Sr.del Moral con Rac1.

La acabo de oir y la verdad que es vergonzoso que este Sr.ocupe el cargo que tiene, por dignidad propia deberia dimitir.

Aparte de este comentario, querria ponerles al corriente de otro problema que todos los que estamos en Cataluña, Andaluces,Gallegos etc, tenemos con Renfe y nadie nos hace caso.

Cada año los que somos de fuera, cuando llega los meses de la vacaciones, nos desplazabamos para ver a nuestras familias cruzando España en coche jugandonos la vida, porque renfe nos ha quitado los trenes con plataforma donde podiamos llevar el coche.

La disculpa es el AVE en Sans, ¿Sabian ustedes que la estacion de Francia tiene una instalacion nueva sin estrenar para las plataformas de los coches?
pues la tiene y los propios sindicatos de renfe lo han denunciado que no hay derecho que la gente se juegue la vida.

Les envio un fichero con el articulo que la Vanguardia me publico, pero por el momento nadie reacciona sobre este tema.

Si en algo pueden ayudar se lo agradeceriamos todos.

Entrevista al RelacionesPublicas de Renfe Sr.del Moral

Muy Sres mios:

Un amigo me acaba de enviar la entrevista que tuvo el R.P. de Renfe Sr.del Moral con Rac1.

La acabo de oir y la verdad que es vergonzoso que este Sr.ocupe el cargo que tiene, por dignidad propia deberia dimitir.

Aparte de este comentario, querria ponerles al corriente de otro problema que todos los que estamos en Cataluña, Andaluces,Gallegos etc, tenemos con Renfe y nadie nos hace caso.

Cada año los que somos de fuera, cuando llega los meses de la vacaciones, nos desplazabamos para ver a nuestras familias cruzando España en coche jugandonos la vida, porque renfe nos ha quitado los trenes con plataforma donde podiamos llevar el coche.

La disculpa es el AVE en Sans, ¿Sabian ustedes que la estacion de Francia tiene una instalacion nueva sin estrenar para las plataformas de los coches?
pues la tiene y los propios sindicatos de renfe lo han denunciado que no hay derecho que la gente se juegue la vida.

Les envio un fichero con el articulo que la Vanguardia me publico, pero por el momento nadie reacciona sobre este tema.

Si en algo pueden ayudar se lo agradeceriamos todos.


Bernardo Gómez Mayán

Entrevista al RelacionesPublicas de Renfe Sr.del Moral

Muy Sres mios:

Un amigo me acaba de enviar la entrevista que tuvo el R.P. de Renfe Sr.del Moral con Rac1.

La acabo de oir y la verdad que es vergonzoso que este Sr.ocupe el cargo que tiene, por dignidad propia deberia dimitir.

Aparte de este comentario, querria ponerles al corriente de otro problema que todos los que estamos en Cataluña, Andaluces,Gallegos etc, tenemos con Renfe y nadie nos hace caso.

Cada año los que somos de fuera, cuando llega los meses de la vacaciones, nos desplazabamos para ver a nuestras familias cruzando España en coche jugandonos la vida, porque renfe nos ha quitado los trenes con plataforma donde podiamos llevar el coche.

La disculpa es el AVE en Sans, ¿Sabian ustedes que la estacion de Francia tiene una instalacion nueva sin estrenar para las plataformas de los coches?
pues la tiene y los propios sindicatos de renfe lo han denunciado que no hay derecho que la gente se juegue la vida.

Les envio un fichero con el articulo que la Vanguardia me publico, pero por el momento nadie reacciona sobre este tema.

Si en algo pueden ayudar se lo agradeceriamos todos.


Bernardo Gómez Mayán


Bernardo Gómez Mayán

Jordi ha dit...

CANYA A RENFE!!!!

Anònim ha dit...

Com d'altres, estava a punt de reenviar el mail amb l'mp3 a tots els meus contactes. He obert el google a veure si trobava el careto d'aquest tal sr. del Moral (per tenir un rostre en el que cagar-me), i el que em trobo és que tot era una conya.
Lo pitjor és que internet està plagat de blogs que exposen l'mp3 com si fos cert!!
Com collons escoltaré jo ara altres arxius (que poden superar la ficció)? Qui diu que no són més conyes? On és la realitat i la ficció per aquells que no acostumem a escoltar la radio?
Em sento decepcionat, indignat i enganyat.
Quina merda de broma!

Anònim ha dit...

brillant ha estat brillant

Anònim ha dit...

sou uns pallussos tots qui us ho vau empassar. SI vau escoltar bé el programa i no sols el gag, era clar i evident que era una broma. A més després se li va fotre la bronca al sr marcel·lí que deia que s'havia equivocat de telèfom.
Gràcies a tots per el programa!

Anònim ha dit...

A la segona meitat de l'entrevista, quan l'home es comença a "sulfurar", ja es veu que es tracta d'una broma. Si algú creu que un portaveu de Renfe s'atreviria a dir tot això en una emissora pública, és que encara pensa que Franco és viu.
Estem malament però, no tant.

Jordi ha dit...

Emisora pública?! pero que diuuus xD Rac1 no es pública!

Anònim ha dit...

Sou els millors!!! M'ho vaig creure desde el principi!
Els primers manipuladors, son tots aquells que envien el tall, sense el tros final on es confirma que era una broma.

Anònim ha dit...

Jo entenc que una persona que ho escoltés per la ràdio s'ho cregués, si no sentia el comentari dient que era una broma. El que no entenc és com la gent es creu qualsevol cosa que li arriba per internet sense tenir ni idea ni d'on ve ni res. Així anem, reenviant tot el que ens arriba sense cap mena de criteri ni posant res en dubte!

Un consell, sempre que rebeu alguna cosa que no sabeu d'on ve, feu una mica de recerca per la xarxa per saber de què va o al menys veure altres opinions sobre el tema... Que el 99% de les coses que es van reenviant (des de virus, passant per nens que no tenen diners per fer-se una operació, fins a gent que mor per beure d'una llauna o que els agafa càncer a causa d'utilitzar desodorant) són manipulacions o pèrdues de temps quan no directament estupideses!!

Anònim ha dit...

Aquesta "broma" informativa ha tingut poca gracia. La xarxa era l'eina per excelencia per desvirtuar l'establishment periodistic dels que controlen la informacio. Doncs be, ara ja han trobat la manera d'anular definitivament aquesta eina que ens feia una mica mes lliures. Al proper 11-M (deu no ho vulgui), em pensare dues vegades abans de reenviar qualsevol contra noticia.
Aixi m'agrada, entre tots l'hem fotuda grossa. Els responsables de RAC1 han d'esforcar-se a paliar el mal que han fet. Els agradi o no, tenen una gran responsabilitat moral envers oients, internautes i catalans que ferits, hem propagat el missatge per clamar contra les injusticies i que, per tant, hem fet el ridicul mes espantos. Sense cap mena de credibilitat m'acomiado.

Anònim ha dit...

Quina vergonya! El fet de que fos una entrevista a RAC1 va fer que li donés credibilitat, si era una broma com a mínim podien haver-ho avisat. Volen que la gent els vegi com una cadena creïble? Doncs em sembla que no ho fan gens bé.

Anònim ha dit...

Els qui escoltem el programa normalment vam veure al cap de poc (quan l'home comença a desbarrar) que allò era una broma. Cada programa té els seus codis interns i no podem coartar la ironia perquè algun indocumentat pengi un tall tret de context a internet.
Per cert, heu sentit parlar d'Orson Welles, de "La Guerra de los mundos"?

Anònim ha dit...

Us heu passat una mica...

tot i aixó o veia com totalment creible XD

Anònim ha dit...

hola! vaig rebre aquest mp3 ahir i vaig alucinar... la veritat és que m'ho veig creure des del primer moment, i és que tal i com estan les coses de crispades no m'extranya res que un directiu de renfe o del que sigui pensi així. ara respiro més tranquil... o no!
si la difusió del mp3 s'hagués fet aclarint al final que era una broma m'hagués rigut la hostia, però com no es diu, i vaig tenir la mala sort de no escoltar-ho en directe vaig agafar una emprenyada de collons.
hem de riure més d'aquests temes i no prendre-ho tant seriosament pq pararem tots bojos.
continueu així i salut!

pepm75

Anònim ha dit...

Doncs si és una broma ho podeieu haver dit al final, i no fer-nos creure a tots que era veritat, que, com ja s'ha dit, podia ser perfectament possible, degut a la crispació i rancúnies d'alguns sectors envers els catalans...

Em sembla fantàstic que se'ns prengui el pél així...

Anònim ha dit...

Jo crec que és una irresponsabilitat fer una broma d'aquest tipus i no aclarir-ho de seguida. Si fins i tot circula una petició de dimissió del Sr. Moral!!! Sí, som ximples i confiats, i encara ens creiem que alguns mitjans tenen cert codi deontològic. Per això crec que el mínim era penjar una nota a la web de RAC1, aclarint el malentès. No oblideu que Orson Welles va provocar el caos amb la seva Guerra dels móns, i que algú critiqui els catalans d'una manera absurda no es cap fantasia.

Anònim ha dit...

Una vez más periodistas jugando con la gente. Una vez más periodistas riéndose de la situación diaria de muchas personas que usan el tren y se ven afectadas por estos incidentes. Yo no cojo el tren y me cabreé, así que no quiero imaginar a los viajeros diarios que sufren los retrasos.
Las bromas en su contexto y según como avisando. Si sois buenos periodistas debierais saber como estas cosas se propagan y como se descontextualizan. Es muy fácil decir... "oh, nosotros teníamos tal intención, tal otra.." Es el mismo juego de siempre de periodistas mediocres, que se pasan 4 años en la universidad para qué.... simplemente para nada, para hacer el PAYASO más tarde.
Ya vale de jugar con los sentimientos de la gente, con las relaciones Catalunya-España. YA VALE!
Ya vale de manipular, de creeros que sois dioses! YA VALE!
Sinceramente, cuando escuché el corte de voz me sentí muy mal, pero ahora me siento peor, porque me siento engañado y siento que sois unos payasos con muy poca gracia. PAYASOS!

Anònim ha dit...

Soc oient diari del programa des que el Clapes estaba a Catalunya Radio (res de l'altre emisora). El problema es que aquest programa, encara que esta orientat a l'humor, alterna perfectament (fins ara), la informació verídica i l'humor. Ara mateix estan entrevistant a una persona comentant el viatge del papa a turquia. O es que el dia dels atemptats de l'11-M la gent no seguia RAC1 tambe a l'espera de noticies...
Crec que no costava res dir al final de l'entrevista de manera explicita que era conya.
Respecte a mi, que es el que menys compte, us continuo escoltant, pero ara nomes em divertiu, quan busqui comentaris de l'actualitat canviaré d'emisora....

Anònim ha dit...

Nois, jo us escolto força dies i el dia del Del Moral des del principi del programa. EN CAP MOMENT vaig veure cap indici que allò fos un gag, tampoc no ho vau dir, i fins i tot em va estranyar que el Clapés no estigués a l'alçada de les circumstàncies. El pitjor és que he parlat a força gent de l'impresentable (i ara sé que inexistent) Del Moral, quin ridícul... Només una cosa: heu de dir q és un gag quan feu una conya d'aquestes dimensions, si us plau!

Gimpy ha dit...

Jo no segueixo el programa, ni conec els personatges ni l'humor que s'hi fa. Em van enviar el tall de l'entrevista via mail, i quan ho vaig escoltar m'ho vaig creure, si.
Ho vaig reenviar, per tant, com algú ha dit per aquí, vaig manipular altres persones.
Ara que m'he adonat que era una broma, intentaré rectificar i enviar un mail a la gent q ho vaig enviar tot dient que es tractava d'una broma del programa.

No crec q el programa hagi fet cap manipulació, sinó que com diu algú aquí, ja ho havien avisat anteriorment. Per tant, crec que l'error ha sigut enviar el tall sol de l'entrevista tot intentant fer creure q és real.
El que passa és que és un tema MOLT delicat, ja que hi ha molta gent, entre aquests jo, que patim retards i incompetències diàries del servei de Renfe. Per tant, alimentava el nostre odi a la companyia, però al saber que era mentida ens hem trobat que era com una "presa de pèl".
Trobo que fer broma sempre està bé, però el pollo que s'ha montat per aquesta entrevista ficticia, provocat per la descontextualització voluntària (espero que no) o involuntària, significa que no s'ha entès l motiu de la broma i que ha estat provocat .

Que vagi bé!^^

Anònim ha dit...

En dues paraules;

IM...PRESSIONANT!!!!

Com pot haver gent que es dediqui a criticar aquesta genialitat humorística, quan a la COPE escoltes cada dia el mateix i en sèrio?
Versió RAC1 té un humor genial, i tot aquest enrenou no ha de fer més que motivar-vos a seguir endavant.

Roger ha dit...

Bon dia!!
No se si això es un mal entes, o algu vol fer veure que Versió RAC1 es un "programa dolent".

Sigui el que sigui...jo us escvoltava a Catalunya Ràdio, i ara aquí...i em smebla que heu fet un pas endavant en tots els sentits (humor, entrevistes, llibertat, etc.)

Si "algu" no sap el que es broma i el que no...doncs que no digui que es oient vostre!!!

ÀNIMS i ENDAVANT companys!!!

Roger

Anònim ha dit...

No hi ha dret.

No hi ha dret que jugueu amb els ànims de tots els que dia rere dia lluitem per assolir el reconeixement que els catalans veiem negat contínuament gràcies als governs espanyol i francès i amb la complicitat dels governs català, valencià i balear.

Mentre no puguem anar pel món dient que som catalans i prou, mentre no ens puguem treure el llast de les conquestes sangonoses de l'estat espanyol sense disculpa demanada, mentre, al cap i a la fi, els Països Catalans no siguin un país "normal", bromes com aquesta són un pal més a les nostres rodes.

Jo no sóc oient del pgm, i he rebut l'àudio de l'entrevista com a bo, no com a gag, i venia d'una font fiable, que també s'ho haurà empassat.

Professionalment, Deltell i companyia tenen tot el mèrit, però moralment, i èticament, cap.

Un cop més, si us plau, com canta en Llach, no ens abaratiu més el somni, la nostra vida, el nostre ser.

Visca la terra lliure.

Anònim ha dit...

Que fort!! estic flipant amb la reacció de la gent. Jo sóc oient vostre, però aquell dia no ho vaig sentir en directe. Ho vaig sentir perquè m'ho van enviar per mail, persones que es creien que era veritat. No crec que es pugui jutjar el programa per una cosa així. Per mi sou genials, ja us escoltava a Catalunya radio, i ara us escolto a RAC1. sou els millors

Anònim ha dit...

Però si és dolent, dolent. No fotem!
Però si el Clapés li parla en català a un responsable de Renfe de Madrid. Per què? Per que sap que el Xavi és català. Gran error!
No cola gens. Ei, que no cal ser CSI.
Aquest programa fa temps que és bastant dolentet.

Anònim ha dit...

Magnífico.
Es la primera vez que oigo la entrevista al supuesto responsable de renfe. Hemos de pensar que Renfe es un servicio público, pero parece que se han olvidado de la primera parte. Me parece genial que se haya conocido esta entrevista, quizas de ahora en adelante si se dignen a dar información a todos aquellos que se la pidan. Que den la cara. A veces provocando con este tipo de 'noticias' se llega a la conclusión de que en el fondo no es tan fictício.
Como muchas veces se dice, la realidad siempre supera la ficción,

un saludo,

Anònim ha dit...

Aragón también existe. A pesar de la manipulación histórica de tantos timadores y mangantes. Que sí, hombre, que ya era hora. Que en toda esta lista de "los más vendidos", en este concurso inaudito de ignorancia, manipulación y mala fe a la hora de reinventar la Historia, uno está hasta la línea de flotación de oír siempre a los mismos, como si el resto hubiera oficiado de comparsas en la murga.

Y hete aquí por fin que alguien reacciona como es debido, y dice venga ya, y decide que ya es hora de poner en su sitio a unos cuantos timadores y mangantes, de esos que les pagan pesebres a sus historiadores de plantilla para que descosan y vuelvan a coser la historia a medida, y luego la meten en los libros de texto y se montan unas películas que ya las hubiera querido Samuel Bronston.

Eso mientras los que saben se callan, porque son unos mierdecillas, unos "vendidos", o por el qué dirán, o porque les interesa. Y de ese modo terminamos viviendo en una España virtual, que no la conoce ni la madre que la parió.

Así que olé los huevos de Aragón, o de quien decidiera montar la exposición Aragón, reino y corona, que no sé si andará por alguna parte ahora, pero que durante el mes de mayo estuvo abierta en Madrid.

En toda esa mentecatez de la que hablaba antes -ahora resulta que existió un imperio catalán que hasta hace cuatro días pasó inexplicablemente inadvertido a los historiadores, o que los irreductibles vascos nunca se mezclaron en las empresas militares ni comerciales españolas- Aragón había estado mucho tiempo callado, pese a tener muchas cosas que decir, o que matizar, desde aquel lejano siglo onceno en que Ramiro I, contemporáneo del Cid, sentaba las bases de un reino que abarcaría Aragón, Valencia, las Mallorcas, Barcelona, Sicilia, Cerdeña, Nápoles, Atenas, Neopatria, el Rosellón y la Cerdaña, y terminó formando la actual España en 1469, gracias al enlace entre su rey Fernando II de Aragón e Isabel, reina de Castilla.

Ése es el hecho cierto, y no lo cambian ni el mucho morro ni el reescribir la Historia; incluido el manejo exclusivista y fraudulento de las famosas barras que eran Senyal real no de un reino o territorio, sino de una familia o casa reinante que, como matizó Pedro IV en el siglo XIV, tiene Aragón como título y nombre principal. Casa reinante que absorbió a la casa de Barcelona, extinguida en 1150 por mutua conveniencia y deseo del titular de esta última, el conde Ramón Berenguer; que al casarse con Petronila, hija de Ramiro el Monje, rey de Aragón, adquirió como propio un linaje superior, pero renunciando al suyo, no titulándose más que princeps junto a su esposa regina; de modo que el hijo de ambos, ya con Barcelona incorporada a la corona, se tituló rey de Aragón, y nunca de Cataluña.

Por suerte no todos los archivos han caído en manos de quien yo me sé -tiemblo al pensar qué será de ellos-, y aún quedan documentos donde comprobar lo evidente. Que por cierto, en cuanto a la propiedad histórica de las famosas barras, no está de más recordar que en 1285 la crónica de Bernard Deslot precisaba aquello de: "No pienso que galera o bajel o barco alguno intente navegar por el mar sin salvoconducto del rey de Aragon, sino que tampoco creo que pez alguno pueda surcar las aguas marinas si no lleva en su cola un escudo con la enseña del rey de Aragón".

Así que cómo me alegro, oigan, de que aquel digno y viejo Aragón olvidado, marginado, asfixiado por la perra política de este perro país, aún sea capaz de decir aquí estoy, desmintiendo a tanto oportunista y a tanto manipulador y a tanto mercachifle.

Recordando que existió una corona aragonesa que constituyó el imperio más extenso del Occidente medieval, donde, bajo su nombre y sus barras, Aragón, Cataluña y Valencia compartieron aventuras, comercio, guerras e historia, enriquecieron sangres y lenguas con el latín, el catalán y el castellano, cartografiaron el mundo, construyeron naves, pasearon mercenarios almogávares y dominaron territorios que luego aportaron a lo que ahora llamamos España, con la manifestación de los fueros y libertades propios en aquella fórmula tremenda, maravillosa y solemne: el «si non, non» heredado de los antiguos godos, mediante el cual los nobles aragoneses -"que somos tanto como vos, y juntos más que vos"-, acataban la autoridad del rey de tú a tú, reconociéndolo sólo como "el principal entre los iguales".

Por eso son buenas estas iniciativas y estas exposiciones y estas cosas. Son muy buenas, incluso higiénicas; y me sorprende que, como antídoto contra la manipulación y la desmemoria que están convirtiendo este lugar llamado España en una piltrafa y en una casa de putas insolidaria y estulta, no se les dediquen más esfuerzos, ocasiones y dinero.

Por ejemplo, el que se ha utilizado en la imprescidible urgencia de sustituir La Coruña por A Coruña en los rótulos de las carreteras y auto-vías de toda España. Incluida, supongo, la N-340 a la altura de Chiclana.

Anònim ha dit...

Com molts dels que us han escrit, m'ha arribat el mp3 per companys de feina. Visc a Altafulla i treballo a bcn, on intento arribar cada dia amb els regionals. Com que dec ser de les ingènues que s'ho creuen tot, perquè no veig descabellat que existeixi un personatge així, m'he indignat molt, cada cop més, perquè sóc de les afectades de la maleïda renfe. El que heu pogut provocar és una onada d'anti espanyolisme, lacra dels catalans que creiem en una Catalunya lliure sense interferències espanyoles. Però no cal atiar el foc. Això és el que ens fa mal. Ja l'atien sols des d'allà.

Anònim ha dit...

Hola. Un familiar m,ha fet la broma d,enviar.me al correu electrònic "l,entrevista". Soc la dona de "l.alliberador del tren" i m,he tirat com 3 minuts de rellotge posant.me com una moto (jo era la que estava a dins del tren amb el nen de 16 messsos)fins que he començat a dubtar i mirant al google m,he trobat amb que era una broma. No sé per qué però no m,ha fet gràcia. Pot ser perque s,assembla massa a la realitat. Marta Pueyo.

David Nin ha dit...

Gràcies per demostrar que no fa falta ser espanyolista per a ser un feixista.

Anònim ha dit...

Pena, molta pena assebentar-me que hi hagi que consideri això com una broma: teniu alguna mena de problema psicològic? Em podeu explicar quina gràcia té fer aquesta mena de conyetes sense explicar la veritat? Ara ja val tot, on queda la dignitat professional, i no sol professional, sino senzillament humana? No sou millors qu cap de les persones a les que parodieu.

Anònim ha dit...

Com a molts dels comentaris que hi ha no he sentit de 1a ma el programa sinó que he rebut l'entrevista per e-mail i sense aclaracions de que era una broma. No vaig sentir el programa entre altres coses perquè estic a alemania i vaig marxar just el dia dels succesos esmentats. El tema de l'accent o no accent, que voleu que us digui t'hi has de fixar, i si el Sr. comesdigui està dient el que està dient la veritat es que l'accent no li prestes atenció.

Broma? perfecte pero que després s'avisi.
Que si m'he sentit aquestes paraules mai? Si a Avila i no a mi, anaven dirigides a un altre català, pero a crits entre dos persones de punta a punta del carrer "hablando de estos catalanes que siempre quieren lo mismo", i es clar com a català em vaig sentir al·ludit.
Que a la resta de l'estat aquest és un sentiment generalista? I tant! sense cap mena de dubte, només cal fer una escapadeta a la EjpaÑa profunda i parlar amb accent català, ja m'ho explicareu!

Per últim la vergonya es el que passa amb les infrastructures i la gestió d'aquestes.
Salut!

Anònim ha dit...

Com usuari patidor de renfe a diari heu fet conya a costa meva. Fer conya de les desgràcies d'altri és vergonyós. Sort que ja no us escolto a la radio i a partir d'ara els infames gags que pugui rebre de vosaltres aniran a la brossa directament. Heu tocat fons. RAC1 i La Vanguardia sou una colla sectaris.

Anònim ha dit...

Sabeu què em fa més rabia de tot això? que s'ha jugat amb la catalanofobia creixent al reste de l'estat per fer propaganda a un programa de ràdio. Aquests senyors no tenen cap problema per prendre el pèl a tothom, però es clar! sempre hi han llestos que ells "ja ho sabien que era una broma!, "però si es nota a anys llum que és ironia!". No sigueu tan "intel.ligents" ni creguts! si hi ha alguna cosa que em fot més que els manipuladors mediàtics són els imbécils que els hi donen suport.

Anònim ha dit...

Clapes!!!!! De conya tu!!! endevant amb les bromes!!!! per mi ho vare-ho ven encertar. Ki s'ho va creure, es que no es un seguidor nat vostre!!
Sou els millors!!!!!

Anònim ha dit...

A mi l'entrevista "del Moral-Deltell" m'ha arribat via email amb el següent "asunto": "ESCOLTEU AIXO I QUE RULI". La veritat és que no en tenia ni idea que es tractava d'un gag i he flipat bastant a mida que ho he anat escoltant. No sóc seguidora del programa i segurament no he sabut captar l'ironia de l'entrevista, però m'hauria agradat que en el email que he rebut hagués posat que allò que anava a escoltar es tractava d'un gag i no d'una entrevista real. El fet que l'entrevista "RULI" per internet d'aquesta manera, crec que pot arribar a ser un tant perillós. Llavors sí que podem parlar d'una arma de manipulació mediàtica!
I coi, "que el horno no está para bollos"...

Anònim ha dit...

Doncs a mi m'ha semblat un gag GENIAL!
Han aconseguit que m'ho empassi i tot!
Mai havia sentit aquest programa i a partir d'avui això canviarà.
O sigui que heu perdut un oient, pero també heu guanyat un altre.
Està clar que mai plou a gust de tothom...
Una abraçada i felicitats pel programa!

Montse ha dit...

Sóc tan innocent que m'ho he cregut i fins i tot ho he reenviat, indignada.

Com a broma em sembla un pèl fort, i més, tenint en compte que "podria haver estat veritat".

Us escolto i m'agradeu, que consti a les actes.

Però no sigueu tan bèsties!!! (o si)

Una abraçada des del meu mar.

Anònim ha dit...

Intenteu no fer-ho més!

Ja n'hi ha prou amb la realitat espanya-catalunya, perque ara vosaltres "encima" voleu possar més cinzaña!

i si ho feu..oye, sin ningun tipo de reparo, dieu que es un gag i tots contents

la entrevista s'està passant per mp3 mitjançant correus i no es diu en cap moment que és una broma..que voleu amb això?, provocar violència...

no sou....

Anònim ha dit...

A mi me la van col·lar totalment. M'ho van passar per internet, i m'ho vaig creure tant! Com que a la vida real si que hi ha gent tant fatxenda... Vamus, que em vau tenir tot el puto matí de mala llet, amb sentiments nacionalistes (catalans) aflorant-me pel pit.

Alejandro Rivero ha dit...

Los mensajes son tambien de broma, no? Quiero decir, no puede ser que empeceis un post diciendo "no hay que creernos" y que los que comentan se quejen diciendo "ya no teneis credibilidad". Vamos, puede que en catalan sea mas sutil, pero me parece que estan diciendo lo mismo.

Anònim ha dit...

gran programa el de versió rac1, cosa que no justifica la patinada d'aquest gag. si sou usuaris de renfe, veureu que no és evident veure que és broma, i no crec que s'aconsegueixi res generant aquesta polèmica gratuïta.

sincerament, ho he trobat un gest de mal gust.

⟴Ricard ha dit...

Si aquesta és la manera que alguns imaginen per a contrarestar o atacar les escombraries de la COPE, estem acabats.
Jo creia que el nostre signe diferencial era, a més de la llengua, el SENY. Potser també la prudència, però pel que sembla els valors han estat substituïts per la conyeta barata i la frivolitat. Hauríem de pensar seriosament si estem en el bon camí.

Anònim ha dit...

Q si, q sóc una pallussa, una idiota, una imbècil, etc etc per no haver-me adonat d q era una broma... (com la majoria de la gent jo he escoltat el tall, no el programa, perdó per no conèixer l'il·lustre Sr. Daltell i el seu humor) pero ni puta gràcia m'ha fet. I dubto que me n'haguès fet d'haver sabut que era broma. Serà que agafo la renfe cada dia i ja en tinc prou amb el conflicte real com pq assobre n'haguem d'inventar més...

Anònim ha dit...

Ostres, de debò que hi ha tanta gent empipada?!

1.- Al programa van dir que era broma.

2.- Un àudio fora de context mai pot ser pres seriosament al 100%. Que ningú es queixi, que així funciona la manipulació.

3.- És el retrat més realista que mai s'ha fet de Renfe (i sent ficció). Es mereixen això i molt més. Tots els que som usuaris ho sabem. Canya contra Renfe.

En Babum
(Si no sabem riure'ns de nosaltres i de com ens tracten, no serem res. Un poble amb ironia és un poble valent, i malgrat les opressions seguim existint. Per algun motiu deu ser...)

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint