de novembre 13, 2006 Més bofetades que a un bajocar humit.

Tota la vida li he sentit dir a ma mare això de "li va pegar més bufetades que a un bajocar humit". Bajocar és un camp de bajoqueres, en valencià i la bajoquera és la planta que fa la bajoca, que és com els valencians diguem a les mongetes. Quan plovia i el bajocar es banyava, s'havia d'espolsar pegant-li "bufetades" per evitar que es podriren les bajoques abans de collir-les. Tot aquest rotllàs ve a compte perquè, després de veure l'home del vídeo, ja sé exactament a què es referia ma mare amb la famosa expressió
del.icio.us

2 comentaris:

quitus ha dit...

aquest video em recorda un acudit d'en Woody Allen (no recordo la pelicula) pero que deia que els seus pares nomes l'havian pegat una vegada, havia estat el 17 de setembre del 63; i no havien parat fins l'octubre del 65.....
bé potser les dates no son exactes, pero aquesta era la filosofia de l'acudit)

Anònim ha dit...

Hola Xavier!

Quin gust de llegir això de les bajoques al teu blog. Com m'agrada de llegir a un valencianoparlant autèntic i demostrar la riquesa del nostre idioma!

Saps que a Tarragona és així com en diem també? De tota la vida se li han dit bajoques, tot i que el mot "mongetes" per imitació al català de Barcelona es va imposant i és cert que hi ha gent que no saben què vol dir bajoca.

Ara, encara hi ha qui ho fa servir com a insult, perquè si et diuen que ets una bajoca! és com per deixar-li la cara com al paio del video.

Salut!

Xavier - Salou
(i qui vulgui bajoques...)

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint