de desembre 01, 2006 Nota de premsa sobre el Poloni de Versió Rac 1

Com sabeu i heu llegit al bloc, ahir vam entrevistar un expert en radiacions per parlar una mica de tota aquesta crisi del Poloni. Com podeu suposar, el nostre director, està també molt preocupat perquè ell mateix anava en un d'aquests avions conflictius que tenen restes de Poloni. Us adjunte la nota de premsa que hem fet. També podeu consultar l'article d'en Toni sobre això a La Vanguàrdia d'avui

“Versió RAC 1” amb Toni Clapés

En declaracions al programa Versió RAC 1, que dirigeix i presenta Toni Clapés, el doctor en Ciències Mèdiques i expert en ràdiofísica, Pere Carbonell, ha assegurat que NO hi ha d’haver cap problema de salut per a la població, arran de les mostres de Poloni 210 trobades en avions que van volar entre Barcelona i Londres.

Carbonell ha dit que si es detecta radioactivitat en alguns dels passatgers “poca cosa podran fer”. Tot i així, ha volgut donar algunes recomanacions per tal de netejar el cos de poloni 210 en cas que s’hagi inhalat aquesta substància al llarg del viatge en avió. Són les següents: “exhalar el màxim possible i mirar d’eliminar orina bevent molta aigua i fent, així, una neteja interna de tots els òrgans a través dels quals passaria aquest element, que serien ronyó, fetge i bufeta”. Així mateix, convé fer una “bona neteja del cos i un frotis nassal”.

Pel que fa a possibles proves mèdiques a dur a terme, l’expert en radiofísica recomana un “control radioquímic d’orina en un laboratori especialitzat”. Carbonell ha volgut afegir que un control radioactiu en un aeroport difícilment podria haver detectat el Poloni, ja que “és un emissor pur i fàcilment queda blindat”.


del.icio.us

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Toni, tu tranquil xiquet. Que de Poloni no en tens més que el que es pugui tenir essent un
"polaco"
més. A més, que sóc de Tarragona i si amb 4 centrals nuclears i el major complex petroquímic d´Europa encara no ens hem mort tots per aquí, al sud del país, no has de tenir por a res, home!

Visca en Toni Clapés!!!
El millor presentador radiactiu de la ràdio nacional catalana


(per cert, Toni, has notat si sé't carrega sol el mòbil des del diumenge? ;-Þ)

Salut!
Xavier - Salou
LaWEBERA TopSoft

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint