de setembre 01, 2007 És l'hora d'Ubuntu?

Estem en temps de canvis de Sistemes Operatius. Bill Gates ha volgut vendre el Vista en base a criteris estètics i gràfics, però hi ha altres alternatives llicència lliure, com l'Ubuntu linux que, amb una comunitat catalana molt activa, està bé conèixer. Vos posaré ací un vídeo que he vist a videoenlaces i que demostra el que és capaç de fer l'Ubuntu (i la resta de distros de linux si els instal·les el Beryl) en el terreny gràfic. Ací teniu també una completa comparativa entre el Vista i l'Ubuntu. Això sí que fa dir... wow!

del.icio.us

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora que no només donessiu propaganda del windows!. De fet aquesta que senyales no és una característica d'Ubuntu, totes les distribucions GNU/linux la poden portar, es tracta de dos gestors de finestres que aprofiten la acceleració 3D de les targetes gràfiques modernes y que s'anomenen Compiz i Beryl(aquest últim va començar essent compiz però es van separar). En concret, el del video, és el Beryl.

Jordi ha dit...

Mai he pensat que es pronunciés "ubuntú" sempre he dit ubuntu com si fos una plana.
Al veure l'accent se m'ha quedat la cara de "jurl!" :-)
Es més a la wikipèdia posen el fonema com a uˈbuntu. (No me'n refiaré mai) XD
Es una catalanització de la paraula o s'hauria realment de pronunciar així??
No conec a cap informàtic del meu entorn que digui ubuntú i som tots de Barcelona XDDD

Jordi ha dit...

Més dades!!!
a la web d'ubuntu posa:

How do you pronounce Ubuntu?

Ubuntu, an African word from Zulu and Xhosa, is pronounced "oo-BOON-too".

Fa enfàsi a BOON. i també posa que:
Ubuntu is an African word, which has been described as "too beautiful to translate into English".

Jo tampoc la traduïria i la posaria sense accent... :-P

Xavier Vidal ha dit...

Tens raó, la catalanització es ubuntu i no ubuntú, com jo posava. Potser és per influència d'algun company mesetari que ho pronuciava així... Ja està corregit, gràcies per l'apunt. Per cert, a algú li ha funcionat el Beryl amb la suse 10.2? És que jo no aconseguesc fer-lo funcionar. Gràcies!

Anònim ha dit...

Jo fa una setmana que m'estic preparant per passar de Windows a Linux, concretament a Ubuntu. Quan tingui solucionades un parell de cosetes faré el pas definitiu. De moment vaig tirant amb el CD d'instal·lació, que permet fer anar Ubuntu sense instal·lar-lo. I també m'estic plantejant posar el Beryl. És espectacular. A la merda l'Aero del Vista!!

I una altra cosa, a finals de l'any passat es va crear un portal català d'Ubuntu: www.ubuntu.cat Encara no està acabat, però de mica en mica l'aniran completant.

Jordi ha dit...

Xavi:

Hauries de dir quin driver fas servir per les Xorg i quins pasos has seguit per configurar-lo.
Es que sinó serà difícil saber perque no et funciona ;-)

Xavier Vidal ha dit...

Doncs el driver és el de la Nvidia, el que instal·la per defecte la Suse i el Beryl també l'he instal·lat des dels repositoris de Suse. Quan intente arrancar-lo des de les KDE o des de GNOME em tanca automàticament la sesió. La veritat és que tampoc he tingut temps de revisar els logs, però igual és que la meva tarja gràfica és massa vella per soportar el Beryl, no sé. Gràcies per l'interés! SAlut!

Jordi ha dit...

A mi també em passa de vegades a la debian i normalment es soluciona reinstalant el driver de nvidia. Perque en alguna actualització xorg matxaca fitxers que no toquen. (llibreries sobretot).
I prova a instal·lar el driver de la web de nvidia, l'actualitzen molt sovint.

mrpage ha dit...

Fins que el Linux no sigui més sencill d'instal·lació i de manteniment, etc. jo em quedo amb el meu Vista pirata.

Anònim ha dit...

albert, hauries de dir:
Fins que no m'importi lo suficient fins a on no arribo a ser jo qui controla el meu ordinador sinó algú extern a mi, no em passaré a GNU/Linux.

Passar-se a GNU/Linux no implica una batalla contra Windows en concret (no és ni tan sols una batalla, sinó una opció), et recomano que llegeixis alguna cosa sobre Richard Stallman i sobre què és GNU i la Free Software Foundation.

Anònim ha dit...

Jo faig anar el Knoopix, que no cal instal.lació. Amb el CD va de meravella per putinejar

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint