de gener 04, 2008 Morirá l'Emule aquest any?

La gran pregunta que corre per molts fòrums és si aquest serà l'any de la defunció de l'Emule. Diversos mitjans ja es fan ressò d'aquesta preocupació. Sembla ser que la Comissió Europea, influïda per les associacions que "vetllen" i, sobre tot, gestionen, els drets d'autor vol implementar sistemes i normes legals per dificultar fins l'extrem d'ofegar els intercanvis d'arxius amb copywright a la xarxa a través la Xarxa Emule. El document amb què treballa la comissària de la societat de la Informació Viviane Reding té una clara vocació d'equiparar la pujada i descàrrega de continguts amb drets d'autor a la pirateria. La qüestió és que no ho fan per creguen que moralment no està bé, no perquè pensen és un frau que la gent intercanvie música o pel·lícules sense obtenir lucre. La gran contradicció és que ho fan per avarícia, perquè volen obtenir tallada dels 500 milions d'Internautes que fan servir les xarxes P2P, un mercat potencial de més de 8.000 milions d'Euros. A banda de la legitimitat moral d'aquest propòsit jo em qüestione com ho faran i si tècnicament es pot ser. Creieu que morirà l'Emule aquest 2008?
del.icio.us

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Salut!

Quan tothom es descarregava música amb el Napster, també el van prohibir, i va sortir el edonkey, que quan va morir va ser succeït per l'emule, i aquest va deixar pas als torrents. Sincerament, crec que l'intercanvi, a part de ser legal (hi han sentències que així ho reconeixen), és imparable, ja que tecnològicament, sempre es va un pas per davant de la prohibició.

Dubto que la mesura sigui eficaç, i crec que la única manera eficaç actualment de controlar els p2p seria amb una restricció de protocols a nivell dels ISP, cosa que dubto que ningú s'atreveixi a fer en massa, si no volen veure com cauen les connexions a la banda ample en picat.

Bones festes!

Kove
www.motor.cat

Anònim ha dit...

Si tanquen l'eMule la gent es passar a a Bittorent, si van més enllà i es comença a identificar i penar els que usen xarxes P2P la gent haurà d'anar a l'intercanvi d'arxius amb connexions xifrades.

Si la cosa es posa encara pitjor, quedarà en només consumir material copyleft o amb llicència Creative Commons.

Hi ha coses que no es poden aturar, i una d'elles és la necessitat de la majoria de persones per compartir.

Només cal veure què ha passat amb Vista, i com Ubuntu ha aparegut a temps com una bona alternativa.

Jordi ha dit...

Dubto molt que la mula la puguin tancar. És técnicament impossible...
Sempre hi haurà servidors, l'únic que se m'acudeix es que deneguin l'accés des de proveidors (ISP) espanyols els servidors de la mula com fan amb google a Xina que deneguen segons quines cerques i informacions. Però es una tasca una mica burra perquè no es podria automatitzar i hi ha molts clients i moltes formes de sortir a "fora" sense passar pel canuto, i no parlo de les eines aquestes de "passaproxys" i mamades dakestes. Més aviat amb tunels VPN...
Però qui sap. La SGAE ha pogut manipular un govern sencer, quí diu que no pugui fer això i més.

Apart d'això he detectat que cada vegada hi ha més problemes de connexió amb els servidors de la mula, però perquè tenen molta mobilitat el tema es tenir al dia el servers.met.

Maniobras Orquestales... en la Blogscuridad ha dit...

En realitat, l'eMule morirà de mort natural abans que aquesta bona senyora el tanqui. Com diu en Jordi, darrerament és prou complicat mantenir en bon estat de revista el llistat de servidors de la mula i des de fa mesos està arrasant una altra forma de descarregar pelis, bàsicament: a través de Megaupload i Rapidshare i altres semblants, amb velocitats de descarrega enormes, aconseguint en menys d'una hora tenir la darrera peli d'estrena (o un DVD de màxima qualitat) totalment descarregada.

Igualment, encara es pot trobar alguna cosa a Stage6 o en webs com sinlamula.com o semblants.

Ara no ho tinc a mà però us puc deixar, si us interessa, alguns enllaços de forums on la gent penja els links per descarregar de Rapidshare, megaupload, etc.


Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

Deivit Tustei ha dit...

És impossible. Quan es van començar a tancar servidors ja va aparéixer la xarxa KAD, que funciona de marevella. Jo ja ni entro a cap servidor MAI. I si això es pudreix, algú s'empescarà alguna altra cosa. És impossible que matin el P2P. L'emule? Potser, pero el P2P? No hi ha manera humana. De fet tampoc tindran la manera de saber si el teu tràfic correspon a una xarxa P2P o a una altra cosa. Avui en dia veure que utilitzes molt ample de banda durant moltes hores ja no és indicatiu de res.
I sobre el negoci que podrien fer, doncs mira, si creuen que tots els que baixen coses de l'emule, ho pagarien, van bastant equivocats.

Anònim ha dit...

La meva experiència amb les xarxes P2P ha mort fa temps. L'emule va bé perque i trobes de tot, pero hi ha cues d'espera i no aprofites al màxim l'ample de banda de la teva conexio a internet.
El torrent el vaig probar durant un bon temps i esta bastant be pero no hi ha tants arxius com l'emule.

I com be diuen per aqui, el millor que he vist fins ara son les pagines amb allotjament d'arxius.
Sense esperes, aprofitant al maxim l'ample de banda, molts arxius...
Una de les millors webs es: www.vagos.es

Salutacions

Anònim ha dit...

Crec que la solució de la descàrrega d'arxius amb copyright és simplement permetre-la.

La idea es molt simple: el gobern recapta un impost, digueu-li cannon digital, IRPF, o com volgueu. Els diners que recapta els inverteix amb els autors segons una votació que es podria fer a traves d'internet amb uns criteris i regles justes i flexibles, que es puguin anar corretgint any a any per tal de evitar els abusos de les mateixes regles. I els usuaries tenen el dret de copiar-se el que vulguin quan vulguin d'on vulguin.

Això permetria tenir acces a la informació per part de tothom i a l'hora promocionar la creació. Jo no tindria cap problema amb votar els meus cantants preferits, els meus escriptors, els meus directors i actors de pel.licules preferits, etc, per tal de que el gobern els hi dones diners dels impostos que he pagart. Així ells podrien seguir composant, escribint o fent pel.licules.

Permetre l'acces public de la informació és un pas equivalent a la invenció de la imprenta; la informació va passar dels monestirs al carrer. O com quan les biblioteques van passar a ser públiques. La informació ja no estava al abast d'uns pocs privil.legiats normalment amb diners, sino que tothom hi podia tenir acces.

Anònim ha dit...

Com bé han dit la realitat va per davant de les lleis gairabé sempre. I descarregar el que es vulgi mitjançant una sponsoritzacio o publicitat de les pàgines de descàrrega? La gent contenta, els artistes també i la Sgae n´han omplint el sac. Seria factible?

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint