de gener 24, 2008 Què farieu per millorar la Internet catalana?

S'acosta la cita de la gran trobada de la Catosfera, la blogosfera catalana i la web 2.0. Serà aquest cap de setmana a Granollers i hi estem convidats per parlar de la influència dels blocs en la societat. I parle en plural perquè m'agradaria que tots els qui soleu seguir aquest bloc del Versió Rac 1 hi participareu. Com? Fàcil, m'agradaria que deixareu els vostres comentaris sobre com milloraríeu la Internet catalana, la catosfera, com l'enfortiríeu i li donaríeu un nou impuls. Jo els recolliré i els posaré a sobre la taula de debat el proper diumenge. Amb el vostre permís, m'agradaria convertir-me en el vostre portaveu a les jornades per una senzilla raó: perquè parlarem de la influència social dels blocs i quina millor forma de fer-ho que portant la vostra veu allà? Si us ve de gust i voleu participar amb aquesta iniciativa, deixeu els vostres comentaris. Vos pose un vídeo on l'organitzador, en Marc Vidal, explica la iniciativa de les Jornades

del.icio.us

11 comentaris:

Oriol ha dit...

Jo exposo el meu punt de vista/opinió/proposta:

A nivell de Catalunya potser pequem de dispersió.. M'explico, no hi ha cap portal que agrupi (ja sigui per temàtica, per sector, per especialitat) el gran ventall de blocs, pàgines web personals, pàgines web especialitzades, etc. Val a dir que la qualitat de les diferents pàgines web escrites en català tenen una qualitat força alta i és quelcom que s'ha de potenciar. Per tant, enlloc de referir-nos tots a pàgines internacionals tipus alianzo, podríem crear un portal català on totes aquelles pàgines web escrites en català estiguessin agrupades i la gent pogués adreçar-s'hi a mode de índex. Per altra banda, també seria força interessant crear una web 2.0 estil linkedin per poder agrupar/establir contactes des dels diferents perfils professionals exitents. Amb tot, ambdues pàgines podrien tenir una projecció/sortida paral·lela a nivell internacional, això és, una projecció àmbit català -> àmbit internacional.

Que vagi molt bé la Catosfera!!

Jordi ha dit...

Oriol.
El que proposes es podria montar amb un wiki i la feina de linkedin o facebook o la eina que et faci més ràbia ja n'hi ha prou no cal reinventar la roda.
(Vaya, digo jo).

Per lo que fa el impuls, no veig jo que la Catosfera en necessiti, som dels més actius i cada cop hi ha més bloggers a Catalunya.

Anònim ha dit...

D'acord amb els dos.

Oriol ha dit...

Jordi,

Per tant coincideixes amb mi sobre el fet que hi ha un bon potencial a nivell dels bloggers catalans. Llavors, perquè no trobar un portal que els agrupi a tots i els mostri al món sencer. Potser aquesta és una de les millors vies per internacionalitzar-nos. Per altra banda, si treballes amb el linkedin veuràs que molts dels que hi ha representats són d'arreu i molt representatius (Hi ha gent de grans estaments com, per exemple, la Interpol, Universitats, l'Europol, o bé, persones reconegudes com en Xavier Sala i Martín) però a nivell de catalans, o d'Estaments catalans n'hi ha ben pocs. Potser seria interessant crear, enlloc d'un wiki, una bona xarxa 2.0 internacional que potencii la presència catalana i que, a partir d'aqui, permeti crear lligams empresarials o socials amb gent d'aqui i d'arreu.

mar i murtra ha dit...

Hola companyes i companys.

Soc un blocaire força novell, però voldria fer una petita aportació, a veure que en penseu. Trobo que la gràcia i l'interès del fenomen bloc està en la fcilitat d'accés i la relació molts a molts que s'estableix (a diferència d'altres mitjans tradicionals).

És per això que crec que caldria potenciar un augment dels autors i autores de blocs. He vist que alguns instituts animen els nois i les nies a mantenir un bloc en les classes de llengua. Pot ser una manera d'anar escampant l'interès per publicar, cercar, llegir, opinar, contrastar, discutir, etc...

Segurament trobareu molts altres àmbits on és interessant animar a generar nous blocs (tallers, grups d'amics, associacions...). Com més serem, més riurem!

Què en penseu?

Anònim ha dit...

Estic d'acord en que falta un portal de referència en català on poder trobar qualsevol cosa com pot ser yahoo. Per altra banda també crec que faria falta un sistema d'intercanvi d'enllaços a nivell català per anar enllaçant webs relacionades. El problema del català és la dispersió que hi ha a la xarxa i si no aconseguim unificar esforços el català deixarà de ser una llengua per a consultar informació.

Anònim ha dit...

Per altra banda crec que és important tenir el suport de mitjans de comunicació catalans. Vaig crear la web www.allpaintings.org i ha sortit més en webs americanes que no pas a catalanes tot i que cal dir que www.racocatala.cat i www.naciodigital.cat s'han fet ressó de l'existència del web. El resultat és que tot i tenir una web en català, castellà i anglés, dels 2500 usuaris que hi van accedir ahir, uns 12 són de Catalunya tot i que el meu esforç màxim va ser fer difusió a Catalunya. Jo mantinc la web en català, però altres amb tota la raó del mòn podrien decidir deixar el català ja que no és una llengua comercial. (pot ser polèmic el que dic)

Josep Maria Viñolas ha dit...

Avui en dia se'ns demana continuament que ens impliquem més en accedir a internet per tal que no s'incrementi l'escletxa tecnològica. Bé, ja hi estic d'acord, però... qui demana als governants que exigeixin als proveïdors d'internet que ens proporcionin accessos que funcionin i a un preu assequible? (ja no demano velocitats astronòmiques, entenc que no tenen una infraestructura que ho pugui suportar perque hi han invertit els nostres calers).
Voleu que hi hagi més pàgines en català?
1.- Que ens donguin a tots els catalans accessos fiables a preus raonables
2.- Que ens proporcionin espais web gratuïts i ben equipats (php, mysql, etc...) per a qui faci webs en català.

Resumint: Qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa! Sense inversió les coses no funcionen.

Josep Maria Viñolas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

fins cert punt, tot em sembla una mica absurd.
es com ho de "volem cine en català" i al final només quatre van a veure el Harry Potter en català.

Oriol ha dit...

Marc,

El cinema s'ha de pagar a preus d'escàndol, pagues un cop per veure una película que ha estat realitzada per una productora estrangera (la majoria dels cops) i, per últim, es busca potenciar a nivell allò que els catalans mitjançant un medi universal i d'accés relativament barat (sense considerar la velocitat que s'ofereix) ofereixen i on demostren tenir un potencial. Fixa't, prenent l'exemple del cinema, si hi ha una pel·lícula estrangera on hi apareix un actor/actriu catalana.. Molts catalans hi aniran, solament per la curiositat de veure'l actuar..

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint