de gener 12, 2008 Un XP, però amb pinta de vista

Entenc que molta gent no es vulga canviar el seu XP pel nou Windows Vista. Els canvis són grans, baixa el rendiment si tens una màquina potent, problemes de compatibilitat amb alguns problemes o bé sistemes de protecció enutjosos. Ara bé, també entenc que l'estètica atreu molt, perquè és xula. Hi ha molts programes que fan que l'XP semble un Vista, però sense canviar més que l'estètica: Vista Transformation Pack, Vista Inspirat, Isso Vista Pack... Jo vos en suggeresc un altre, el Vistamizer, que canvia només la interfície gràfica i et converteix l'XP (només estèticamen) en un Windows Vista. Proveu-ho i ja direu com us ha anat.
del.icio.us

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Caldri fer una petita matització, company Vidal, tot i que és correcte tot el que dius. I és que el Vistamizer sí canvia alguns arxius de Windows XP (algunes .dll) i provoca a més una petita ralentització del sistema, que es nota molt en màquines poc potents. No és només "estètica", tot i que és cert que consumeix menys recursos que si fem servir programes del tipus WindowBlinds, XPStyle o semblants.

A més, cal afegir que pot tornar inestable el sistema i que XP comencia a reiniciar-se cada 2x3. Tot i que això passa, habitualment, quan ja el tens sobrecarregadíssim el sistema, quan fas servir tota la memòria i recursos pràcticament.

Jo, si em permets, us recomano que només canvieu l'aspecte del Windows XP amb themes (Temes) del mateix XP. Hi han de 2 tipus:

- OFICIALS . Fets per Microsoft, tot i que incomprensiblement mai van fer-ne publicitat d'aquests temes (jo he recopilat els 3 oficials que van treure i que són difícils de trobar).

- NO OFICIALS. Que són igualment temes per a Windows XP però que cal fer una petita modificació, que explico aquí igualment.

Aquests themes no provoquen cap alteració del rendiment de Windows XP. NO consumeixen ni mig byte més de memòria ni res semblant. XP us funcionarà exactament igual que abans.

Amb el Vistamizer i programes semblants sí que hi han canvis en el rendiment del sistema i en màquines poc potents (estic pensant en un P-III o un P-IV dels primers) es pot notar. I a vegades pot desestabilitzar-se el sistema. Tot i així,té tota la raó en Xavier Vidal en recomanar aquest programa, el Vistamizer, perquè és dels que menys en consumeix de recursos (però en consumeix).




Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

Anònim ha dit...

Ah! Oblidava comentar que tinc un link per un Theme no oficial que també canvia l'aspecte d'XP per un Vista:

- Windows Vista Black

Està prou aconseguit, amb l'aventatge que no canvia res del sistema, només el seu aspecte.

Salut companys!

Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

Anònim ha dit...

A mi el que m'indigna més del Vista es que hi ha moltes marques d'ordinadors que només te'l venen amb vista preinstalat. No es pot fer res per denunciar-ho? No va encontra d'lgnua llei de lliure competència?

Coneixeu alguna marca de portatils amb garanties que vengui ordinadors i et puguis posar el Sistema Operatiu que vulguis?

Anònim ha dit...

Tinc entès que DELL ven ordinadors amb linux preinstalat i sense vista, ho podeu buscar per la xarxa, serà fàcil, també hi ha una manera de desfer-te del windows que "t'obliguen a comprar" mireu aquest enllaç:

http://www.somgnu.cat/tornar-el-windows-que-ve-amb-els-ordinadors/

Xavier Vidal ha dit...

Gràcies per les matitzacions i pels enllaços, Xavi. La veritat és que jo vaig provar el programa amb una màquina bastant noveta i no em va fer estranys ni vaig notar rebaixa de rendiment (però és veritat que consumeix recursos, pocs, però en consumeix). Respecte a allò del vista preinstalat, que diu en Jordi, la veritat és que Dell ha tornat a l'XP(http://www.google.com/url?sa=t&ct=res&cd=6&url=http%3A%2F%2Fwww.adslzone.net%2Farticle1402.html&ei=4dqJR6W5HaG4-ALW45mcDw&usg=AFQjCNGMgYzwhftQpeFXOoiGWlCA49ukrA&sig2=oDojGKyEWsx1teQ7gIW3-Q)per comptes del Vista, però no sé quan durarà. Jo diria que pots exigir que no et posen el vista, que no et posen res, però no sé si pots demanar que et posen ol'XP. S'haurà de consultar. Salut a tots!

Ramon ha dit...

Doncs jo aquest Nadal m'he comprat un portatil Dell i m'han deixat escollir entre el XP i el Vista. He triat el XP clar.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint