de febrer 19, 2008 ATENCIÓ: virus al MSN! I venen dels nostres amics.

S'ha donat l'alerta per una nova variant de virus que es transmet a través del Messenger de Microsoft. Es tracta d'arxius que que ens ofereixen, en teoria, els nostres contactes, és a dir, amics nostres que ens obren una finestra i, per tant, és realment difícil que sospitem que és un virus. La veritat és que no és cap amic nostre que ens pica per xerrar i oferir-nos les seues fotos del cap de setmana, sinó que és el propi virus que s'ha apropiat dels nostres contactes i, si obrim l'arxiu que ens envia, estem cardats perquè ens converteix l'ordinador en un "zombie" a les ordres de qualsevol "pastor" que vulga prendre el control per finalitats delictives (atacs DDOS, enviament d'spam, intrusions il·legals...). La solució és que li doneu conversa al virus, així detectareu que no és realment el vostre contacte o bé que li sol·liciteu que us envie l'arxiu per correu electrònic. Els virus pel MSN tenen molta repercusió perquè són quinze milions de persones a Espanya que fan servir el xat, per tant, molt d'ull...
del.icio.us

4 comentaris:

Guillem ha dit...

Un bon consell seria que la gent deixàs de fer servir el messenger i optàs pel pidgin o quelcom lliure.

També seria bo que en lloc de fer servir un protocol privatiu com el messenger la gent optàs pel protocol obert jabber, i com a mínim obrir un compte de gmail i fer servir gtalk, que tmb és d'una multinacional, però al manco a can google no es tanquen a que poguem parlar amb els que fan servir jabber encara que no estiguin a can google.

enguillem

Xavier Vidal ha dit...

Bona aporació, enguillem, jo, per la meua part, recomane (per suposat el Pidgim, pero a banda) l'Amsn, que és un clon lliure i, al meu entendre, tan versàtil o més que l'MSN i que consumeix la meitat de recursos. El podeu descarregar ací: http://www.amsn-project.net/download.php i està en tots els idiomes. Salut!

Unknown ha dit...

Estic amb "enguillem", i recomanaria abans el pidgin, sobretot per ser multiplataforma. A més, cada cop incorpora noves funcionalitats, i poc a poc es van incorporant plugins externs que encara potencien més el producte.

Molt bona opció el Pidgin!

Kove
www.motor.cat

Anònim ha dit...

Que bonic quan t'arriba que un amic et vol enviar aquest virus i l'obres sabent que al Ubuntu no li afectarà!

jo també recomanaria Pidgin, es una passada poder tindre 3 comptes diferents a la vegada.


Òscar

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint