de febrer 24, 2008 L'últim d'Estopa, filtrat a Internet, errada o marketing?

Els Estopa estan molt emprenyats. I amb raó. El seu darrer treball discogràfic, "Allenrock", es va penjar a Internet per lliure descàrrega per una errada. I la gent es va afanyar, com si estigueren alfambrats de música. Es va descarregar més de dues centes cinquanta mil vegades abans que se n'adonaren i corregiren l'erro. Primer es fa filtrar la portada del disc, i després el mateix disc. I tot sembla que va ser com Radiohead, que el van posar a Internet per voluntat, però hi h gent que té dubtes sobre si és una badada o un estratègia comercial.Ja no es pot descarregar d'on es podia, però quan s'obre la aixeta a la xarxa, no es pot parar la boquera i ara mateix es pot trobar a rapidshare, megaupload, gigasize... Si us agrada, compreu-lo, que els xavals s'ho mereixen, tot i que la pasta ja no surt dels discs, sinó dels concerts, del merchandising, de les teles. per això, creieu que h estat una errada informàtica o bé una estratègia comercial? I si no és marketing, sempre els queda pensar en Radiohead, que, malgrat pràcticament regalar el seu disc a la xarxa, quan el van treure al mercat van ser número 1 de vendes durant setmanes i setmanes.
del.icio.us

12 comentaris:

Oriol ha dit...

Sense ser malpensat.. No deixa de ser una estratègia publicitaria força bona. De fet, és quelcom similar a l'acció de Radiohead que tanta publicitat els va proporcionar. Què farà la gent quan llegueixi que 250.000 persones se l'han descarregat? Pensar que és bo/interessant i, per tant, anar a la botiga a comprar-lo.

A més, com poden saber ells el nombre de persones que se l'han baixat si no l'han penjat ells mateixos..? O bé, perquè no han arrencat accions legals contra la persona que l'ha pogut penjar (que l'ha tingut a les mans)? Si no he llegit malament, l'han produït ells tot el disc, per tant, sempre han estat a sobre del disc..

Que gran és la paraula marketing.. Que gran. En Barack Obama també va dir en un llibre que havia probat totes les drogues existents en la seva època.. I els seus companys de classe ho van negar.. Però aquesta afirmació li va donar força, va ajudar a vendre el producte.

Anònim ha dit...

quan dius "tenda" deus voler dir "botiga", suposo...

Jordi ha dit...

Tant si es un error com no, ho trobo lamentable...

Xavier Vidal ha dit...

sí, tenda com a botiga. Es correcte, tot i que és més comú botiga, perquè tenda originàriament es refereix més a una botiga petita(ref. http://dcvb.iecat.net/). Home, Oriol, és possible que siga una estratègia de markeging, no tinc més dades. Ací la dada clau és si n'han descarregat tants com diuen perquè si és així, perden molta pasta, molta. A veure, és un tema interessant, m'agradaria que la gent opinara, a veure si creuen que és una estratègia o no. Fins i tot ho podríem plantejar dimarts que ve al Versió, a veure què en pensa la gent...

Oriol ha dit...

Home, solament aquesta notícia ja aparegut a tots els diaris. Amb tot, si 250.000 persones se l'han descarregat, l'hauran de posar en un CD.. Per tant, amb l'aplicació del canon digital, els artistes hi guanyen força (ells inclosos). En canvi, si es tracta d'una estratègia de marketing (força enginyosa) és un filó donat que coincideix amb la gira que realitzaran patrocinada per la marca de cotxes Sköda. Ara bé, en el cas que no sigui una estratègia - en cas d'afirmar-ho públicament, tots els artistes se'ls llençarien als colls; això no és Estats Units - ells poden esbrinar qui ho ha penjat donat que les persones que van estar en contacte amb el material devien ser ben pocs, a més, és possible esbrinar, tant per internet com jurídicament, qui és el propietari de la pàgina web. I, sense voler ser redundant, no han engegat cap mesura jurídica (o similar). De fet, a més de parlar això en el Versió també podrieu parlar perquè els artistes tenen aquest temor tant important a les eines de internet o a la mateixa xarxa de internet - sense voler tornar a entrar en el tema del canon digital.

Anònim ha dit...

A mi els ESTOPA no és que m'agradin gaire (realment, no m'agraden gens) però jo tampoc m'empasso que hagi estat una simple errada: no s'ha de ser gaire espabilat per adonar-se que tens 250.000 descarregues del teu servidor de cop!!!

Tanmateix, jo us volia comentar una altra cosa: he descobert una nova web d'on descarregar de forma immediata i superràpida milers i milers de MP3: www.dilandau.com

I si durant una setmana voleu descarregar-vos videos i música per al móbil GRATIS TOTAL, ja sabeu...
el video i la música (i les xiquetes) del Destination Calabria, per exemple...
(feu servir un numero de targeta de prepagamant, per exemple i aprofiteu-lo al màxim! :-P)

Salut companys!

Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

Anònim ha dit...

No he recordat de comentar que a la web que us recomenava (dilandau.com) es pot descarregar sencer encara totes les cançons d'ESTOPA (que en Vidal ens comentava). I no només d'aquest nou disc... SINO LA DISCOGRAFIA SENCERA I EN POCS MINUTS (i no cal ni registrar-se, ni donar cap dada).

A veure quant dura dilandau.com (que el Ramoncín i els de la SGAE deuen ser de cap de setmana i encara no l'han descobert :-P)

I res més. Per cert, ja us heu baixat el video de
les xiquetes aquestes del Destination Calabria...
:-P


Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

Anònim ha dit...

No crec que dure gaire dilandau.com, Xavier. Excelent els analisis que esteu fent. Per cert, Ramoncin se-n va apartar de la SGAE, en vista de com li anaven les coses als concerts i mira de fer un gir copernic'a a tot el que estat defensant aquests anys... Ha vist la llum... Salut!

Anònim ha dit...

Hola, te invitamos a que veas la entrevista que Mara Torres y Carlos del Amor le han hecho a Estopa en La 2 Noticias sobre su nuevo trabajo "Allenrok". Tienes el vídeo aquí:

Vídeo de la entrevista a Estopa en La 2 Noticias

Y si quieres comentar, opinar,... puedes utilizar allí los comentarios,

Saludos,

Mara Torres Página no oficial (Labana blog)

quitus ha dit...

VIDAL, Stage6 tanca !!!
http://www.stage6.com/

Anònim ha dit...

No sé si s'ha colat realment o no. Però qui ho ha comprovat? I per altra banda, aquesta portada sembla feta per un fan d'estopa, o per el seu cosí petit. No voleu dir que realment no hi ha hagut mai aquesta suposada filtració? Hi ha fonts reals?

Anònim ha dit...

Si els meus càlculs no són erronis estaríem parlant de 260,5 GB en 72 hores.
M’agradaria veure el/s servidor/s que han hagut “d’inutilitzar” per 72 hores.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint