de març 09, 2008 El futur dels ordinadors ja és aci

Ho havíem dit alguna vegada, que els ordindors del futur no seran com els veiem avui. Només seran caixes amb uns quants dispositius de maquinari que ens permetran connectar-nos a Internet i serà allà on estaran els nostres arxius, les nostres preferències i, pràcticament, la nostra vida. L'empresa Sun ha començat a vendre ordinadors reals a uns 140€, que ens permeten connectar amb el nostre ordinador virtual, situat als servidors de Sun. Allà ho tenim tot, amb les avantatges de la movilitat i de la seguretat que significa que un altre se n'ocupe del que és el principal maldecap del 95% d'suaris: mantenir el nostre ordinador en plena forma, actualitzat i segur. És a dir, que des de qualsevol lloc del món amb una connexió a internet i el nostre ordinador "barat" (portàtil, sobretaula, pda, telèfon...) podrem accedir a la nostra sesió que, de fet, no caldrà ni tancar. I, a sobre, podrem triar el sistema operatiu que vulguem: windows, linus... D'alguna forma, el google docs ja és això, i també el EyeOS i d'altres però ara Sun dona un pas més i li dona ubiquitat als nostres ordinadors. Doncs això, el futur de les nostres màquines, la virtualització, ja és ací...

del.icio.us

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta solució ja s'està aplicant a les escoles del nostre país i permet tenir més ordinadors amb menor preu i menor manteniment. De fet, podríem passar de la relació de 6 alumnes per ordinador actual a 2 alumnes per ordinador. Si no us ho creïeu, llegiu-vos l'article de la revista "Todo Linux" sobre "aulas de bajo coste".

joanarcaic ha dit...

no crec que aquesta sigui la solucció. segurament m'equivocaré, peró no m'acaba de convencer. puja les dades, fotos, videos privats a servidos aliens, per molt segurs que siguin, sempre xocará amb la sensación de que no tens "les teves coses" a prop "teu". es a dir, de la mateixa manera que hi ha bancs, caixes, etc... aixó no ha canviat que molta gent tingui caixes fortes a casa per guarda "les seves coses a prop seu"

El Gimene ha dit...

Qui ens proveïrà d'una línia de banda ampla prou estable i segura per assegurar-nos sempre la connexió al nostre PC virtual? Telefónica?

Suposo que hi haurà la possibilitat de mantenir alguns programas al hardware de casa per si aquesta connexió falla, no?

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint