d’abril 07, 2008 Si acaba l'XP i arriba Windows 7, què fem amb el Vista?

La cosa està complicada. Com ja vam avançar fa temps, l'any que ve hi haurà un Windows nou. Ho ha confirmat el propi Bill Gates. D'una banda, Microsoft diu que en tres mesos morirà l'estimat l'XP (tret de la versió Home per a PC's de baix cost); d'altra, que al 2009 tindrem el Windows Seven. Per tant, la pregunta és, paga la pena gastar-se 100 o 150 euros comprant un Windows Vista per un any i escacs de sistema operatiu? Suposaria al voltant de deu euros mensuals per un sistema amb data de caducitat. La gent d'en Gates sembla anar fent esses com un ànec begut, però és clar que, tot i haver venut 100 milions de llicències de Windows Vista, n'esperaven moltes més. És a dir, que molta gent passarà de l'XP al Windows 7, saltant-se un sistema operatiu sencer, una cosa empresarialment demencial. Els qui encara no teniu el Vista, us esperareu al nou Windows?
del.icio.us

9 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo vaig amb WIndows XP i m'esperaré a veire el 7, pero vaja ticn pensat passar-me a ubuntu amb tanta tonteria de sistemes operatius de windows. A més el futur està en el SO virtual on tot ho tinguem a la xarxa, google treurà alguna cosa espectacular crec jo.

Jordi ha dit...

Fàcil... vas a http://store.apple.com i compres un mac. XD
No ara en serio, al Vista, només li pots posar més ram. xD

Jordi ha dit...

Em pregunto quin sistema operatiu no té data de caducitat?
Tots en tenen, tots els windows tots els linux, tots els mac os.
La diferència és que l'XP ha durat força anys i encara se li fan actualitzacions de seguretat, i el Vista durarà molt menys i inicialment era més car.
En referència als Mac, també s'han de pagar les actualitzacions, per tan la filosofia no la veig massa diferent de Windows.
Per altra banda també pots provar alguna distribució de Linux (que per cert n'hi ha moltes més i ben útils a part d'Ubuntu).
De totes maneres, encara no he trobat cap distribució de Linux en què no hagis d'acabar tocant alguna cosa amb la "consola", tot i que ha evolucionat molt, encara no ho veig massa viable per a un usuari totalment novell (sobretot pel tema d'alguns drivers d'alguns dispositius).

Anònim ha dit...

El que Microsoft no s'esperava era l'estirada d'orelles d'alguns fabricants d'hardware, que van mostrar la seva disconformitat amb els problemes de Vista, oferint novament XP amb els PCs i portàtils nous (que és la principal via de vendre Windows a cabassos).

Tanmateix Microsoft té una posició en el mercat (monopolística, per descomptat, i encara per molts anys) que li ha permès aquests 100 milions de llicències d'una merda de S.O. com és el Vista, que només serveix per consumir 4 vegades més RAM que l'XP, més disc dur,... total per fer més lentament el que feia qualsevol usuari amb XP.

No és recomenable el Vista per molts motius (sense entrar en distros de LInux) però amb un n'hi ha d'haver prou: XP està molt més desenvolupat i per tant, és molt més estable, més segur i més eficaç (que no eficient). A més, recordo que la SP3 del XP ja està en anglès i ben aviat hi serà en espanyol. Qui faci servir el XP traduit al català des de la versió anglesa (com jo) pot instal·lar-lo però alguns missatges i comandaments passaran a ser en anglès només. Aneu amb compte.

Per cert, la primera imatge que mostra l'amic Vidal és molt xula. Crec haver-ne vist fa poc un Theme per XP que imita aquesta versió del Windows 7, que sembla un Mac.Jo vaig provar-ne una de semblant fa poc però és que no m¡agraden aquests themes tan lluents i clars. M'estimo més que la pantalla, el fons i que els colors siguin els més foscos possibles. Tanmateix, si el trobo el penjaré a la meva web. :-)

Salut!

Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

faktor ha dit...

Doncs jo, ja m'he instal·lat l'Ubuntu (Gutsy) i la veritat és que no en podria estar més content.

Ha estat tot un descobriment i de moment tinc la intenció de seguir amb Ubuntu (o la distro que sigui) i passar dels SO de M$.

Al tanto, que de l'XP n'estic molt content i és el que faig servir per a veure les pelis en la meva sala dedicada, però ja tinc instal·lada una Hardy per anar provant i segons com... ja m'enteneu.

Anònim ha dit...

Hola a tots.

A casa meva hi funcionen ara mateix 4 ordinadors, tots amb Ubuntu. Ara fa 2 anys, el descobriment de Linux per a mí va ser l'alliberació i avui és la tranquil.litat de no haver d'estar instal.lant antivirus i firewalls, no estar pendent dels DRM's, no estar malgastant els recursos del meu ordinador i, en definitiva, no haver de canviar l'ordinador cada any. Per cert Joki, acava de sortir la versió 2.0.8 de
Freespire, una distribució basada en Ubuntu 7.04 especialment recomanada per a usuaris novells. Jo la tinc i no he hagut de tocar la consola per res.

Vaig conèixer Windows l'any 1991,la versió 2.0 (ha plogut una mica). I crec que podem afirmar que l'única versió de Win que ha funcionat realment bé ha estat XP SP2. Del vista no puc opinar per que no el tinc, però m'imagino que el problema deu ser el mateix de sempre, Els senyors de Microsoft deuen creure que el món i els fabricants de hard giren al seu voltant, i per descomptat també deuen creure que els usuaris estem tots forrats com per canviar l'ordinador cada vegada que anuncien "a bombo y platillo", el naixement del seu nou sistema operatiu. Naixement que de vegades no va tant bé com els senyors esperen, (recordeu el win ME?), i llavors han de llançar a corre-cuita la següent versió de les finestretes, cas similar al que està passant ara mateix. (O m'ho sembla a mí).

Et canvies a Ubuntu i et canvía la filosofia. T'en adones de que Linux representa la opció que et proporciona la llibertat i acabes entenent perquè Desmond Tutu beneeix aquest sistema operatiu.
Ubuntu pot ser millor o pitjor que Windows. Cada usuari fa servir el sistema que més li convé, indiscutiblement. Però a can Bill Gates s'estan posant nerviosos.

Salutacions a tots.

Senyor Giménez ha dit...

En la meva humil opinió d'usuari de Vista i ex usuari d'XP, tots dos funcionen igual de bé - o igual de malament-. Quan vaig comprar el portàtil amb Vista m'esperava un SO revolucionari però crec que es tracta només d'una nova versió d'Xp amb algunes opcions millorades. La restauració automàtica del sistema, per exemple, m'ha salvat la vida més d'un cop quan he instal·lat programes que en un Xp m'haguéssin obligat a reinstalar el sistema. Però poc més, així que no m'estranya que ara es despengin amb un nou OS. Espero que Seven sí que sigui revolucionari, en el bon sentit de la paraula, o els usuaris haurem de començar a ser revolucionaris, en el mal sentit de la paraula, i començar a tallar caps o, el que és el mateix, canviar de plataforma. Per cert, que espero que Seven no es comporti com feia el psicòpata John Doe a la pel·li del mateix títol...

Unknown ha dit...

c:\ Com l'MS-DOS no hi ha res

Anònim ha dit...

Quins anys aquells, eh, moriarty?

Jo encara conservo un pentium 200 amb MS-DOS 6.22 per jugar a Alone in the dark, el primer joc que vaig comprar. Ja era sort que et funcionés a la primera amb el coi de memòria expandida.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint