de maig 25, 2008 És equitatiu el canon digital?

Tots vau escoltar dimarts passat Ramoncín al programa defensant aferrissadament el canon digital. La veritat és que els jutges no estan a la mateixa banda, segons sembla, que Ramón. Un jutjat de Barcelona ha paralitzat sis procediments penals per dubtes sobre la equitat (un concepte fonamental al dret penal) del canon digital. El text de la sentència diu, textualment, que "l'aplicació a Espanya del cànon per còpia privada respecte d'aparells o materials de reproducció digital excedeix del que hauria de ser una compensació equitativa per la limitació que suposa el dret de reproducció per còpia privada". El jutge es refereix, òbviament, al que ací i gairebé arreu s'ha dit sobre que un impost no pot fer pagar a qui ho mereix i a qui no en igualtat de condicions. No descobreix res aquesta sentència, però té un valor extraordinari perquè si senta un precedent, potser serà l'espurna que farà replantejar-se la política del tots paguen, que està bé pel joc del Monopoli, però no per la vida real. De fet, s'ha de tenir un ull posat en la nova associació EXGAE, que pretén ser l'alternativa raonable de l'SGAE. Què en penseu?
del.icio.us

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs jo espero que aquest jutge senti un precedent i posi les coses al seu lloc ja que em vull comrar un disc dur extern i no ho faig perquè no em dona la gana de donar-los ni un euro a aquesta colla de 'pirates' de la sgae.

Anònim ha dit...

Penseu que jo tinc un bar en propietat i treballo moltes hores, moltes. L'altre dia vaig rebre un home que s'identifica de la SGAE i després de fer uns cálculs em diu que per tindre la TV al bar tinc que pagar 17 euros mes més IVA. AL bar no tinc ni un radiocassete d'aquells cutres, ni una radio... Només la TV i em volen fer pagar!
A la TV sempre tinc el Digital Plus que em fan pagar en època de futbol uns 200 euros mes, ja que al ser un local ens cobren més i ara damunt als lladres de la SGAE, a més m'han portat al jutgat!
Estic molt indignat.
Jo vaig treballar molts anys de Dj i per tant he pagat molts drets d'autor per CD's i Vinilos de MERDA grabats de pena. (més de 10.000 vinilos y 3.000 CD's) quan va sortir el CD era molt car però ens van dir que era la novetat que després baixaria de preu i mai no ha baixat! Es clar quan varen descobrir que un CD en una botiga val 50 centims ... ens sentim robats.
Això si, jo pagarè els 17 euros pero he començat abaixar musica de la red (porto 36g) i mai més no penso comprar un CD, mai.

Anònim ha dit...

Yo antes cada vez que cobraba, me iba a una tienda y compraba un VHS, luego salió el DVD y volví a pagar de nuevo por las mismas películas (Eso si, calidad impresionante). Ahora sale el Blu-Ray y tendré que volver a comprar las mismas películas (Eso si, calidad impresionante). Mañana saldrá el sistema ABCD y me tendré que comprar otra vez las mismas películas (Eso si, calidad... aquí me doy cuenta que soy tonto). ¿Y cuantas veces le habré pagado a la SGAE por la misma película?

Anònim ha dit...

el canon em sembla molt positiu, que ens cobrin canon digital per l'sgae i després ens deixin piratejar en pau!!

oi que cobren per avançat? dons que no es queixin de la pirateria

Anònim ha dit...

hola
recordo fa uns 4/5 anys una botiga de cortines de calella va rebre una visita semblant i com a la botiga escoltaba cat radio tenia que pagar i es va negar, va parlar amb en bassas sobre el tema i crec que no va pagara res, conrtacteu amb ell cortinas nogue em sembla que es deia

bon programa avui

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint