de maig 19, 2008 Seran tan roïns els hackers com ens diuen?

Avui m'ha entrat la dèria de les preguntes? Igual podeu fer-me un cop de mà a vore si jo m'aclaresc: Serà casualitat que la detenció dels cinc malèfics hackers s'haja produït el cap de setmana que es celebra el Dia d'Internet? Eren tan malèfics uns hackers que feien còpies de seguretat dels arxius que modificaven en les pàgines? És tan esgarrifós el "defacing" quan no robaven ni targetes de crèdit, ni números de compte corrent, ni els prenien els calers als atacats? Ja sé que és un delicte informàtic, segons el codi penal però, havent tanta i tanta gent que fa servir troians, exploits i programari espia per treure benefici econòmic, eren aquests els dimonis d'Internt (tan i tan publicitat que eren el cinquè grup de hackers del món)? Si havien atacat 21.000 pàgines, quin benefici n'havien tret, perquè a pot que hagueren volgut fer calers, serien rics? No sé, estic confós, no sé si són tan roïns com ens volen fer veure o algú necessitava ser protagonista en un dia d'Internet una mica impostat. I no dic que no s'haja de complir la llei, no és això el que estic diguent, el que dic és que els autèntics hackers són gent delinqüent, que guanya milions d'euros robant i estafant a través d'Internet, infectant màquines per vendre-les després a preus astronòmics, que fan spam de forma massiva. Això són delinqüents informàtics de veritat. Aquests,comparats amb aquells, eren xiquets jugant amb pots de carburo... Què penseu vosaltres?
del.icio.us

6 comentaris:

pilar-sant cugat ha dit...

Perque els diaris poden vendre tota mena de articles que no son ni de bon tros del seu sector, vui dira samarretes, ganivets, discs, televisors, mòbils, bichos, llibres, gots, llibres, etc...? Com protegir als botiguers dels costats dels kioscos? Perque esclar les botigues del petit comerç deixan de vendra.
El mateix succedeix amb les revistes, bikinis, bolsos, etc...
Algú els hi tindria de parar els peus com va passar amb els bancs.

Jordi ha dit...

És tant típic.. dins del mal que puguin fer aquests script-kiddies, que no eren altre cosa.
Aquest còmic demostra com està la situació actualment:
http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20080328
Es lo que hi ha... Mai escoltarem que han atrapat uns SPAMERS que enviaven 10milions de correus al dia o tal ISP ha notificat i cancel·lat la connexió a internet a "n" usuaris perquè tenien el seu PC totalment Zombie.

Anònim ha dit...

És a dir, que si haguéssin robat la teva VISA i t'haguéssin tret 1000 euros serien uns delinqüents, però com que han hackejat empreses, aquí no passa res. No només són els diners que deixes de guanyar mentre la teva web no està operativa, sinó la desconfiança que genera. Posaries una VISA en un lloc que saps que han hackejat?
Per seguir el tòpic, només et faltava dir que gràcies a ells, les empreses s'han adonat que les seves webs no eren segures i això els ha permès securitzar-se davant d'atacs de veritat.
Jordi, res d'script kiddies, ja que segons sembla ells també desenvolupaven i distribuien les seves pròpies eines, i caldria veure amb quines finalitats s'utilitzaven.

Jordi ha dit...

Anónim.. no m'ho empasso que fóssin tant tant..

Xavier Vidal ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Sincerament, no eren dimonis. Penseu que de vegades, fins i tot feien backups dels llocs al quals feien defacing. NO dic que no hagen de pagar pel que han fet, s'ha de fer cumplir la llei, però ni s'han fet rics, ni han fet servir les bases de dades dels llocs que atacaven, ni venien al mercat negre el material sensible dels servidors al quals entraven... No ham de marxar de buit, però no se'ls ha de vampiritzar perquè ells no són els enemics més perillosos. Salut!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint