de juny 29, 2008 El programari lliure, també als mòbils

Fins ara s'havia parlat molt del programari de llicència lliure en els sistemes operatius dels ordinadors. Tots els que fem servir l'Ubuntu, la Fedora o els qui fan anar distros excelents com el WifiSlax o el Backtrack saben dels bons usos dels programes lliures. Ara bé, també aquest tipus de filosofia es pot aplicar als mòbils. Segons conten a Kriptopolis, ara arriba al mercat el Neo FreeRunner, un smartphone que funciona amb un kernel de Linux i que pot oferir tantes prestacions o més que els aparells basats en Symbian o Windows Mobile. El telèfon incorpora un processador a 400 MHz, Wifi, sensors de moviment, GPS i gràfics 2D i 3D amb aceleració per hardware. Té molt bona pinta. Ara bé, podrà comptetir amb models com el nou HTC, l'Iphone que se'n ve a sobre o el Nokia N95?
del.icio.us

4 comentaris:

Alexandre Fillat ha dit...

Certament no se si serà millor que els nokia pero no es difícil.
He tingut diferents models d' aquesta marca tots amb symbian i no se que hi pot haver pitjor :lentitud,moltisim consum de bateria, penjades etc...
Preferiria un sistema mes sencill i mes pràctic. Actualment disposo de un sony ericsson w910 i la veritat que la bateria dura mes del doble no fa coses estranyes arrenca ràpid etc..
El plantejament futur penso que no han de tindre tantes histories i que siguin mes con fiables i millorar la qualitat de tots aquests sistemes.
Per cert google no esta preparant un sistema operatiu per mòbils?

Anònim ha dit...

Hi ha encara més alternatives lliures que fa cert temps que funcionen. Per exemple Qtopia de Trolltech que és el fabricant de QT, les famoses llibreries en les que es basa KDE per Linux.

http://trolltech.com/solutions/mobile-application-development

Anònim ha dit...

Jo tinc un htc i no el canvio per res del mon, es el p3600, i de tots els mobils&pda que he tingut es el millor amb diferencia, Nokia es una cacona al seu costat.

quitus ha dit...

gran invent que "totes" les xuxeries electroniques necessitin un sistema operatiu (encara millor idea si es de Microsoft)......lol, amb ho sencill que eren els telefons de tota la vida, despenjes, marques i punt (i si no funcioan, la culpa, sempre, sempre, sempre "es d'ells!"......)

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint