de juny 17, 2008 Ja tenim la versió oficial del nou Firefox 3 (Modificat)

Avui és el gran dia pels amants del Firefox 3, possiblement el millor navegador d'Internet (juntament amb l'Opera) que es pot fer servir avui dia. (Afegit: s'ha batut el récord Guiness de descàrregues: 8 milions en 24 hores però s'ha detectat ja la primera vulnerabilitat...) La nova versió porta moltes millores que, pels qui fa temps que l'estem fent servir amb la versió beta, no ens sorprendran, però si que es quedaran parats per l'eficàcia i l'elegància que demostra "en batalla" els qui feren servir altres navegadors o la versió 2 del mateix Firefox. Com que això no és un bloc adient anàlisis en profunditat, simplement diré el que més bé em va a mi del Firefox 3: la rapidesa d'execució i càrrega de les pàgines, molt superior a altres navegadors, com ara el de Microsoft; la seguretat, amb un filtre molt acurat de pàgines perilloses; la innovació de posar només una paraula a la barra de navegació i que la reconega i et porte al lloc més visitat amb aquella paraula, sense www ni res de res; la gestió de la memòria, en consumeix molta menys que la versió 2, que la devorava amb golafreria; la millor capacitat de descarregar fitxers i la més detallada informació sobre la descàrrega; la possibilitat de canviar-li l'aparença per mil altres de diferents; la capacitat d'importar els favorits de qualsevol altre navegador que férem servir abans o la facilitat de gestionar les pàgines que visitem més freqüentment. I, per suposat, les extensions, que són la forma d'adaptar i personalitzar el Firefox a les necessitats particulars de cadascú. Això és el millor: es customitzar un cotxe i fer-lo exactament a la mida del teu gust i les teues necessitats. Ací vos deixe les dotze que jo faig servir més habitualment:
Adbloc Plus: bloqueja tota la publicitat tan molesta i que ralentitza la càrrega.
Groowe: una variant de la barra de Google, però amb un munt més de funcions.
Browser Sync: si tens un compte de correu Gmail, sincronitza el teu Firefox amb qualsevol altre que faces servir (tot, favorits, galetes, contrasenyes).
FireGestures: permet navegar amb gestos del ratolí, molt útil i ràpid.
Diccionari català: corrector per quan escrius correus, posts o quelsevol text.
Network Settings: permet canviar paràmetres de xarxa per accelerar la navegació
Downthemall: permet baixar tots els arxius d'una pàgina d'una vegada.
Video Downloader: permet descarregar al disc dur els vídeos que veus per Internet
Gmail Notifier: t'avisa quan t'arriba un correu al Gmail.
Download Statusbar: substitueix la finestra de descàrregues per una integrada
Greasemonkey: permet executar petits programets que et fan la vida més fàcil.
Gspace: permet fer servir un compte de Gmail com un disc dur online.
del.icio.us

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola! El tindrem disponible a partir de les 19h hora catalana! Quins nervis! He estat despert gairebe tota la nit per altres temes i anava refrescant la pagina de difunde firefox i ni sortia, fins que he llegit qu fins les 12pm hora de San Francisco res de res!

A veure si aconseguim el record!

Xavi ha dit...

Hola, no entenc com es que tanta devoció per al firefox, quan per a mi safari es força millor, es clar quan s'utilitza en un mac, ja què si s'utilitza amb windows no va igual.

Oriol Rigola ha dit...

Ja es pot baixar des de fa hores!!!!

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-rc.html

Salute!

Jordi ha dit...

Firefox 3 està força millor que el 2, de totes maneres, jo continuo fent servir gairebé sempre l'Opera 9.5, perquè em fa la impressió que és més ràpid.
Vaig fer una prova obrint les mateixes pestanyes amb les mateixes pàgines al Firefox 3 i a l'Opera 9.5, i si bé el Firefox ocupava menys memòria que l'Opera, el Firefox utilitzava normalment força més temps de processador que l'Opera.
Tenint 2GB de RAM prefereixo que m'ocupi menys temps de processador encara que ocupi una mica més de memòria RAM.

peter ha dit...

Sóc nou en tot això. Ara mateix estic utilitzant oppenoffice i m'encantaria seguir el cami d'aquest món sense llicències prèvies.
Com s'ha d'instalar el Firefox? Cal esborrar explore?

Anònim ha dit...

Hola!

Només volia comentar respecte al darrer comentari que "esborrar" I-Explorer del sistema operatiu és, realment, el millor regal que li pots fer al teu PC :-P Ara bé, el puto I-Explorer forma part del mateix Windows, està integrat en ell i no aconseguiràs, tret que... facis servir una eina com l'XP Lite. Prova-ho fent click aquí

Per cert, XP Lite ja està preparat pel SP3.

Salut!

Xavier - Tarragona

Anònim ha dit...

Per cert, el missatge anterior l'he escrit abans d'actualitzar el Firefox. Ara ja tinc la versió 3 i, sincerament, estic advertint pocs canvis. De fet, a mi ja m'anava força ràpid i consumia poca memòria la darrera versió, perquè li vaig fer uns quants "arreglos".

Sí que és cert que el gestor de descarregues és millor i que s'ha millorat amb la gestió dels marcadors, però tampoc veig que sigui un canvi espectacular en velocitat (com en canvi, sí que ho és la nova versió d'Opera que és, senzillament, boníssima).

Un detall negatiu és que m'ha fotut el Theme Noia que és el que tenia instal·lat abans i que ara no hi és per la versió 3. De fet, ara mateix no es pot entrar a la web dels Themes de Mozilla (no sé si és que està saturada o què).

Weno, xiquets, que vagi bé.
Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

bambam ha dit...

Doncs jo estava molt il.lusionat i ara decepcionat. No sé perquè em va més lent que el 2, els videos del blog no es reprodueixen... El 2 el tenia tot perfectament customitzat i ara amb el 3 em va a trompicons!

Anònim ha dit...

Doncs a mi em va molt bé. He aprofitat per descubrir totes les possibilitats que té i me l'he tunnejat. De velocitat em va igual. Jo el Firefox 2 el tenia trucat segons veu explicar aqui fa un temps i aquest em va igual de rapid, sembla que aprenen dels errors. El que si es que aqui a la feina, em va molt mes rapid que l'IE7 de carrer
Força Firefox

Carles Costa i Muntadas ha dit...

Bona tarda a tots i totes,
al Firefox 3.0 hi trobo un problema que és imperdonable!!!!!!!!!
Han tret una de les extensions més bones que hi havia: el minimizetotray

Salut

Anònim ha dit...

Potser en molts aspectes funciona millor aquest Firefox 3.0 però en canvi , des de que l'he instla.lat em dóna molts conflictes amb Emule.

Ja no sé que fer?

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint