de juny 13, 2008 Si sou de "La Caixa", estigueu molt al cas

S'ha de tenir ull viu perquè La Caixa de Pensions està sofrint un atac de "phishing", és a dir, un intent de robatori de les claus per operar per Internet. Fins ara, Banesto, Openbak i CajaMadrid s'havien emportat la palma, però està en marxa ("on the wild", en diuen, descontrolat) un atac a La Caixa de Pensions per entrar als nostres comptes corrent i robar-nos els diners. L'atac es fa en forma de correu electrònic i ens arriba diguent que hem guanyat un sou de siscents euros (cap exageració, perquè siga versemblant). Ens dona un enllaç per entrar al La Caixa i validar el regal però en realitat ens fan entrar en una rèplica de la pàgina de La Caixa on, si posem les nostres claus, els les estem enviant als lladres, que no es torbaran en afaitar-nos els diners i ver servir el compte, per exemple, per blanquejar diners negres. Ja no és el primer aquest mes. Estigueu alerta i mireu l'adreça, notareu dues coses: primer, que no l'adreça no es segura (es veu http:// per comptes d'https://) i, sobre tot, es una successió de números (una IP) i no l'adreça habitual de la caixa, www.lacaixa.es. Si us ha arribat algun correu d'aquesta mena, feu-ho saber els comentaris. Salut i bon cap de setmana!!!
del.icio.us

12 comentaris:

Jordi ha dit...

Aquest blog cada dia que pasa el veig mes poc usable i els usuaris cada vegada el llegeixen menys. des de videos superdimensionats a el temps de càrrega de la pàgina.
Jo moltes vegades he intentat llegir-la amb una connexió de casa me mare de 56k i no tinc (...) de obrir-la en menys de 5 minuts (no es lo normal però hi ha ocasions que tinc aquesta connexió).
Per altre banda veig posts de informació de la "xarxa" que són de dubtosa utilitat, com algunes campanyes de esbandida de zones blaves de Barcelona?¿ Aquest programa es de caire nacional...
Per altre banda, escrits com els que promet el Miki Puig de adreces, combinacions, llibres, etc... els trobo sempre a faltar. O entrevistes molt interessants tampoc les he vist penjades, no dic que sigui com el blog del mon a rac1 però falten molts continguts que es tracten a diari al programa que pel meu gust es deixen perdre.
O enviaments que podria fer en Marcel·li també els trobo a faltar. Ens podem qüestionar el blog dels oients? Jo crec que ja té una maduresa per fer-ho...
Aquest comentari està fet amb la millor de les intencions... poseu-hi molts smileys devant :-)

Alexandre Fillat ha dit...

Jo soc de la caixa i a part d' aquest número pin que es necessita per entrar per fer qualsevol operació necessites uns altres codis. Aquests altres codis son un llistat de 49 crec diferents,no els entres per teclat si no que els piques amb el ratolí i cada cop que accedeixes apareixen en un ordre diferent.
El únic q podrien fer es sapiguer els nostres números de compte, que també es greu.

Anònim ha dit...

Em sap greu això que dius, Jordi, perquè l'única cosa que pretén el bloc és ser usable. Respecte al temps de càrrega, no sé com et tarda tan en carregar, perquè les fotos solen pesa poc i els vídeos mai estan a la pàgina principal (just per aquesta raó els vaig posar un "seguiu llegint", per a que els vídeos es carregaren apart i això no penalitzar la pàgina principal. De tota manera, ja miraré d'aprimar-lo encara més. D'altra banda, has de pensar que poca gent té ja connexió 56k, amb la qual cosa, si tens una mínima connexió adsl el temps de càrrega és molt curt (5-15 segons). Respecte als continguts, és possible posar-ne més (els d'en Miki, i d'altres), però els que hi ha, sembla que en general agraden i les campanyes són molt seguides per la gent del bloc (només has de mirar els comentaris). I, per últim, respecte a la informació sobre la Xarxa, sent aquest un bloc sobre tecnologia (així va néixer, en relació a la part d'aquest àmbit del Versió Rac 1) crec que és just posar-les i per les dades que tenim, són molt ben rebudes pels lectors del bloc. De tota manera, accepte la crítica i tractaré de millorar el bloc per fer-lo encara adaptat a tots els gustos. Salut, Jordi!

Andreu ha dit...

Suposo que si utilitzem un navegador decent (Firefox) es avisaria de que alguna cosa no està quadrant, no?

A més la darera versió, la 3, directament no et deixa entrar on el certificat no és vàlid.

Anònim ha dit...

No hi estic gens d'acord amb el Jordi (el 1r comentari), tot i que em penso que ha confòs quin és l'objectiu d'aquest blog. Realment, es tracta d'un complement de la secció d'en Xavier Vidal al programa, de temes més aviat tecnològics, informàtics, internautes,... tot i que hi puguin haver d'altres continguts, per descomptat. Per tant, trobo que és fora de lloc (i de joc) una crítica com la que he llegit -tot i que com molt bé ha dit l'amic Vidal, s'han d'acceptar sempre les opinions divergents-.

D'altra banda, hauria de ser a una web oficial de RAC1 on s'hauríen de trobar els continguts que deia el Jordi. Per tant, em sembla que les seves crítiques hauríen d'haver anat dirigides cap als responsables de la web de RAC1 -que, personalment, trobo molt pobre en continguts i recursos-.

Salut!

Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

Anònim ha dit...

Respecte al tema del phishing -del que havia escrit algun comentari fa dies :-P- té rao l'Andreu: amb un navegador actualitzat, preferentment Firefox, Opera o Safari (tot i que la versió 7 de l'IExplorer també ho fa), és molt difícil caure en el parany. Ara bé, com vaig comentar, alguns atacs de phising estan molt "currats" i ja no es limiten a crear una web <"fantasma" per obtenir les dades, sinó que incorporen codi HTML a la pàgina de seguretat del banc que s'està visitant (o sigui, que apareix l'adreça correcta del banc i l'icona de seguretat i tot). Ara bé, això ho vaig veure només amb IExplorer 6 i un super bitxo molt ben fet. Amb Firefox, ho vaig provar i no hi havia cap problema.

Salut!
Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

Anònim ha dit...

Jo vaig rebre un mail d'aquests falsos de La caixa i em va sobtar perquè era el primr qu veia. Ara bé, ni tan sols el vaig obrir, per tant no s´si seria aquest dels 600 €.

Anònim ha dit...

Jo també en vaig rebre un.

Anònim ha dit...

Certament, jo tampoc hi estic d´acord amb en Jordi. Jo el trobo molt útil pq de vegades sents en Vidal per la ràdio i si no et quedes amb el missatge hi pots tornar. Igual que amb el Vidal passa amb la resta de convidats. A més està superactualitzat. Ja voldrien altres.
Una cosa. Algú sap el títol de la canço de sintonia de la secció d´en Miqui Puig? Em moro si em vaig a dormir i no la se.

Anònim ha dit...

Hi
http://www.targetednumberpicking.com/ - levitra vardenafil
You should sit down or lie down when you experience dizziness.
[url=http://www.targetednumberpicking.com/]generic levitra online[/url]

When you are taking Levitra, you should not stand or sit quickly especially in the morning.
buy levitra online
It is the only the doctor who will determine if it is safe to continue or stop the intake of this drug.

Anònim ha dit...

http://www.atvgearandaccessoriesblog.com/ - generic rimonabant
As for side effects, Acomplia has them, but vary few of the users experience any.
[url=http://www.atvgearandaccessoriesblog.com/]cheapest acomplia[/url]
Those with underlying neurological conditions should not take the drug due to side effects discussed below.
acomplia without prescription
No prescription is needed! Worldwide delivery.

Anònim ha dit...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint