de juny 20, 2008 Són també pirates els de Google?

Ja ho heu llegit: Tele 5 denunciarà Youtube per tenir publicats fragments dels seus programes de tele sense pagar-los drets d'emissió. És a dir, per violar el copywright, que és, si fa no fa, el que es pretén fer des d'altres àmbits amb els usuaris normals que es descarreguen pelis i música. Per dir-ho d'altra manera, Tele 5 considera que Youtube "pirateja" els seus vídeos i el propietari de Youtube és Google. Ergo... Tele 5 considera que els de Google practiquen o permeten la pirateria, no? Si això és així, em venen al cap dues consideracions: primera, aconseguirà Tele 5 guanyar-li judicialment al gegant Google i, segon, d'on trauran la pasta els de Youtube, un portal que, sent el més visitat de vídeos del món encara no és rendible. Ara bé, realment, és possible tallar les ales de Youtube per evitar penjar vídeos de les teles? I què passa amb Zattoo, que permet veure les teles convencionals per Internet sense pagar un quinzet? No s'hauria variar el model de negoci i, per comptes d'oferir els seus vídeos a la seua pàgina, Tele 5 no els hauria d'oferir a un canal propi de Youtube i així tots dos en traurien profit?
del.icio.us

3 comentaris:

David ha dit...

I Youtube no hauria de denunciar a Tele 5 (i moltes altres cadenes de TV) que utilitzen els vídeos penjats d'aquest servidor en els programes de la cadena? Cada cop hi ha més programes de televisió, des dels remixos de zapping fins als telenotícies, que com a font d'imatges utilitzen material del youtube. D'aquests vídeos en treuen rendiment econòmic, però paguen alguna cosa a Youtube?

Òscar ha dit...

En el cas de zattoo crec que no es ben be el mateix... crec que la companyia demana permís a els canals per oferir la seva programació (poder pagant per clic??), ja que p.e abans es podia veure Teledeporte i ara ja no perquè els senyors de tve van dir que ja no es podia (hem sembla recordar que es el que hi posava a un dels correus electrònics que enviaven...)

Albert ha dit...

Totalment d'acord amb en David. No hi ha mes pirateig que el que fan ells amb els seus programes de zapping (i derivats).

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint