de juliol 25, 2008 Comença la guerra de l'Enciclopèdia

Google s'ha convertit en un enorme Neptú que devora tot el que se li posa per davant. Primer va fagocitar els cercadors, després, el correus online, més tard les hemeroteques i ara va a per la Wikipèdia. S'ha desfermat una guerra enciclopèdica on Google pretén menjar-se o, si no pot perquè el mos és massa gros, apartar del camí a la referència del coneixement a Internet. Ha presentat un projecte anomenat Knol que serà una gran compendi de saber concentrat a un lloc de la Xarxa. Com la Wikipèdia, però amb la signatura de Google i amb certes millores de control dels continguts. De primer, no tot el món podrà modificar una entrada, sinó qui el creador decidisca, la qual cosa garanteix un primer filtre de contingut que pot millorar la fiabilitat de la font. Després, oferirà incentius econòmics a través dels seus anuncis, Google AdWords. Tot i que el projecte es va anunciar a finals de l'any passat, va passar una mica desapercebut i ara sembla que va de bó. Ací vos pose la pàgina de mostra que s'ha difós sobre com serà Knol (nom curt en anglès de la paraula coneixement)
del.icio.us

2 comentaris:

Alexandre Fillat ha dit...

He ficat www.google.com/knol i ja tenen una versió beta. Si busques insomnia et surt la cerca de la imatge que hi ha linkada al blog.

Jordi ha dit...

Potser millor que seguim amb una wikipedia oberta i tot i que no perfecta, com a mínim no controlada per cap multinacional.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint