de juliol 23, 2008 Per què Gmail és el millor correu web?

Ja fa quatre anys que va aparèixer i cinc que jo el faig servir. Gmail és, amb combinació amb la resta de ferramentes digitals de Google (Documents, calendari, lector de notícies, iGoogle) el millor correu web que es pot trobar ara mateix. Per moltes raons però, entre d'altres, ací va un decàleg d'elles:

1-Adéu a l'
spam: el servei antispam és un dels més efectius del mercat i garanteix l'eliminació automàtica en uns quants dies.
2-
Espai a boquera: no has d'esborrar cap missatge per falta d'espai perquè ja van pels 7GB i segueix augmentant. Pots guardar fins i tot la bici de muntanya, al Gmail
3-
Xat: gran alternativa al MSN perquè permet tenir el correu i els colegues oberts al mateix temps, sense un programa afegit. No hi ets al MSN i sí al Google Talk.
4- Cerca missatges instantània: fou un dels primers en incorporar-la. Poses la paraula i ja tens els resultats, com a l'Ubuntu o al Leopard.
5- Classificacio intel·ligent dels missatges: per comptes de crear un nou missatge cada vegada que reenviem o ens contesten, Gmail els agrupa en converses. Així, organitzats 'temàticament' és molt més útil i senzill trobar-los.
6- Mòbil: Gmail pot ser consultat des del telèfon mòbil i com la interface és tan lleugera i senzilla no et costa gens mirar el correu des del mòbil
7-
Velocitat: és molt ràpid de carregar i se li poden afegir scripts amb l'extensió Greasemonkey per millorar l'aspecte i la funcionalitat a l'hora de llegir i organitzar
8- Publicitat: això no seria un 'per amunt' sinó un 'per avall'. Ara bé, si uses Firefox i li endolles l'extensió AdBlockPlus, adéu publicitat!.
9- Etiquetes: facilita l'organització i la cerca dels missatges. Fins i tot, una conversa del xat guardada permet usar diverses etiquetes, una cosa que no obliga l'usuari a arxivar un missatge a determinada carpeta.
10- I, tot això, de bades, de franc.
del.icio.us

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt ben resumit, però, jo, com tu, porto molts anys usant gmail (crec que hauries d'explicar, per qui no ho sàpiga, com portes cinc anys usant-lo si només en fa quatre que està disponible) i la meva experiència tot i que molt bona i que coincideixo bàsicament en el que dius, em fa matitzar alguns dels punts que enumeres.

1- Adéu a l'SPAM, sí. I´, si no vas amb compte, adéu a algún missatge que no és SPAM. Dóna algun fals positiu i s'ha de revisar abans d'eliminar tot el correu brossa.

2- Jo porto molt anys usant gmail i he d'esborrar missatges. L'espai en disc és finit i seeeempre s'acaba.

3- Al MSN hi entres quan vols i, si ho controles, tens els contactes que vols. Al gtalk hi entro encara que no vulgui.

Del 4 i 5 res a dir, tret que sent google un cercador, era obvi que la havia d'incloure la cerca al seu correu.

6- No tots els mòbils són compatibles amb gmail. Consulteu la llista abans.

Del 7 res a dir, tret que vulguis obrir un missatge amb moltes imatges adjuntes, les escanejarà totes en busca de virus. I això triga.

En els punts 8, 9 i 10 trobo que tens raó.

Per cert, jo afegiria un altre punt: està en català!!

Pèlag ha dit...

Ja fa més de 3 anys que el faig servir i només li trobo una pega:
Al cos dels missatges no hi ha manera de inserir-hi imatges, però si que et permet reenviar-les.
Apart d'això és una meravella.
De fet jo faig servir un fill del Gmail.com, el Cmail.cat. Té exactament les mateixes prestacions i interfície que el Gmail, però és un PUNTCAT!!!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint