de setembre 02, 2008 (Revisat) Arriba el nou navegador de Google, el Chrome

(REVISAT: JA EL PODEU DESCARREGAR DES D'AQUEST ENLLAÇ.) Era inevitable i feia molts temps que corria el 'runrun' pels blocs: en unes hores tindrem el nou producte de Google, el navegador Chrome. Amb el Chrome, Google pretén recuperar una part del mercat de l'Explorer de Microsoft i del Firefox. Sembla que estarà basat en el motor del navegador d'Apple, el Safari i tindrà prestacions que pretenen adaptar-se a la perfecció al que més fem quan naveguem: xat, veure vídeos, buscar música, mirar fotos... Sembla estrany que, havent donat tant suport Google a Firefox com ho ha fet, el seu navegador no estiga basat en el de Mozilla. La veritat és que s'haurà de veure el comportament d'aquest navegador de Google, però sembla difícil que siga més personalitzable i ràpid que Firefox, o més 'social' i compartit com el seu clon, Flock, una alternativa molt bona si fas servir habitualment eines socials de la web 2.0 com Facebook, Orkut o similars. De moment, només coneixem un cómic del seu funcionament. En qualsevol cas, sembla un pas més en l'estratègia de Google d'acabar creant un Sistema Operatiu propi (basat en Ubuntu) per competir directament amb Mac i amb Windows. Haurem d'esperar fins demà per vore'l i provar-lo! I si algú té curiositat sobre com seran els navegadors del futur, que mire el següent vídeo del proper Firefox, l'Aurora.

del.icio.us

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Salut!

Doncs no deixa de ser curiós que Google, que acaba de signar la renovació del contracte amb Mozilla per 3 anys més, ara tregui un navegador propi. I a sobre, basat en Webkit, que serveix per desenvolupar el navegador Safari (Mac) o el navegador per Android, S.O. pels nous mòbils de Google.

Evidentment, serà un bon navegador, com tots els productes que fa Google, i estarà enfocadíssim a utilitzar les eines de Google.

Sempre és important disposar d'alternatives lliures, i amb l'arribada del plug-in Ubiquity a Firefox, caldrà estar atent als navegadors de pròxima generació. Crec que la manera de navegar actual, està condemnada a l'extinció, i un nou món digital està per arribar.

Kove
www.motor.cat

Anònim ha dit...

Hola Kove. Crec que tens rao en tot, com gairebe sempre. La grandesa del Firefox, ara mateix, es que no hi ha 'un' Firefox, sino tamts com usuaris, hi ha el firefox del Kove, el del vidal, el del Clapes... amb els complements, aixo es possible. Per cert, hi ha un tema del motor.cat que et comentare al teu correu, si et va be. Salut!

Anònim ha dit...

Perfecte Xavi! Ja ens comuniquem per mail.

Com molt bé dius, per a mi, aquesta és la grandesa del firefox, que tots tenim el navegador fet a mida!

Una mostra del que comentava en el meu post anterior: La nova generació de navegadors és diu Mozilla Aurora

Kove
www.motor.cat

Anònim ha dit...

Si, lo del Navegador Aurora es realment espectacular. De fet, vaig a penjar el video demostratiu perque fa molta patxoca. SAlut!

quitus ha dit...

he estat veient el video de l'Aurora i m'ha semblat d'alló més caòtic. ademes, no acabó de entendre que tot aperegui com objectes selecionables si al final sobre una finestra com les de tota la vida. gràficament espectacular, pero útil?

Anònim ha dit...

Ja he probat el Chroma i de moment em segueixo quedant amb el firefox. No se perque pero el noto mes "lentorro"

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint