d’octubre 21, 2008 Els telèfons mòbils i Internet, separen o uneixen més les famílies?

La teoria més catastrofista diu que les noves tecnologies han aïllat més els membres de les famílies i els han imbuït als seus propis universos separats dels altres a les cases. Però la realitat no sembla confirmar la teoria. Un estudi de la Pew Internet & American Life Project survey afirma que aquestes noves tecnologies milloren la comunicació entre la gent que viu a la mateixa casa en un 47%. I en un 53% en el cas dels fills que ja s'hagen independitzat. Aquest estudi, realitzat als EEUU assegura que les llars amb més ús dels telèfons mòbils, el xat, el correu electrònic i les xarxes socials han sevit per coordinar millor les activitats de la família i mantenir una comunicació més activa que les cases que no en tenien. L'informe, a més, assegura que aquestes noves tecnologies han aportat un nou punt en comú d'entreteniment per als membres de la família, fonamentalment pares i fills, i ha fet que els pares hagen trobat un terreny més proper als seus fills (Internet, els videojocs o les xarxes socials) per poder compartir moments d'oci. La cosa és, serà que l'estudi ha estat pagat per les companyies amb interessos en aquestes noves tecnologies? O per el contrari, les teories aillacionistes de la nova societat digital simplement eren una mostra més del catastrofisme davant el progrés? Què creieu?
del.icio.us

2 comentaris:

Joan Maria ha dit...

Opino, que l'ús de les tecnologies també va lligat a la capacitat econòmica de la família. I si una familia no té capacitat econòmica per tenir accès a Internet o al mòvil és molt possible que no tingui accès a moltes altres coses com l'educació o fins i tot una vivenda digna. Es sabut que una situació econòmica dolenta pot propiciar una desestructuració familiar, cosa que implicaria certa relació amb que aquesta família no s'hi avingui. Faltaria saber quina és la situació econòmica dels enquestats cosa que l'estudi no esmenta o la situació afectiva de la família ja que podria ser que una familia unida també fos més propensa a utilitzar tecnologies o qualsevol altre recurs per mantenir-se units i en contacte i no al revés que sigui la tecnologia la que els uneixi.

Joan Manel ha dit...

A mi Internet m'està salvant la salut mental. Estic en una estada de treball a Aix-en-Provence (França) i per sort estic connectat per internet.
Al matí ens connectem amb el Skype els de casa i jo, ens diem bon dia i a la nit parlem una estona (videoconferència) i ens dessitgem bona nit.
Per altra banda, veig la TV3 i us escolto des de la Universitat de Provence cada tarda.

Gràcies Santa Internet (o Santa Tecla...)

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint