d’octubre 20, 2008 L'hemeroteca de La Vanguardia serà de consulta lliure

Es tracta d'una notícia mangífica que demostra moltes coses. Les hemeroteques dels diaris havien estat sempre una caverna digital a l'abast del qui estiguera disposat a pagar. Amb excepcions molt meritòries. Ara, La Vanguardia dona un pas endavant i s'adapta als nous temps, als vents del periodisme ciutadà i al futur i ha decidit obrir la seua hemeroteca, la més gran d'espanya, a tots els internautes. I no és canssalada de borrego, perquè són 127 anys de periodisme, la qual cosa vol dir d'història, de vida, en definitiva. És una decissió molt encertada que no només afectarà als professionals del periodisme, sinó a tot el món. Avui, al món que podríem anomenar digitalitzat, la consulta de les fonts d'informació a través d'Internet és bàsica. I, per tant, la valoració de la fiabilitat de la font, essencial. I La Vanguardia és una de les fonts més fiable que hi ha. Felicitats al diari (i a l'Enric Sierra) per obrir la seua hemeroteca i seguir sent capdavantera al món digital!

OFFTOPIC: A Sarkozy també li han 'robat la cartera' per Internet. Algú li va copiar les dades de la tarja de crèdit i van anar robant-li petites quantitats de diners del compte corrent. Però com Sarkozy (o la Bruni, ves a saber!) és tan llest (o tan garrepa) de seguida se'n adonar i ho va denunciar. Encara no els han enganxat. No està clar si li van prendre les dades de la tarja a Internet o al món offline. El que queda clar és que s'ha d'anar molt amb compte amb les targes de crèdit.
del.icio.us

3 comentaris:

quitus ha dit...

offtopic:
fale, en teoria no s'hauria de poder fer, pero algún llest o ha aconseguit. en teoria la demo Photoshop Cs4 no es pot descargar. en teoria, per qué a la práctica ja corren bonics manuals per internet sobre com descargar-se el programa.
¿quant trigará a sortir el keygen? dos dies després de que sortir el "programa sencer"? abans? tot això surt de de dins la propia Adobe? tenen un super pirata dins de casa seva?
ni flowers, per el fet es que el programa ja corre (la demo.........)

Xavier Vidal ha dit...

Realment, allo del feta la llei feta la trampa a Interne adquireix un sentim exagerat--- Gracies, quitus. Salut!

xuanxu ha dit...

una decissió molt encertada per part de "La Vanguardia"!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint