de novembre 10, 2008 'Alguna cosa se'ns mor a l'ànima' quan un Windows se'n va

Divendres es va fer oficial la mort administrativa del Windows 3.xx. Microsoft el va enterrar, cosa que ja li feia falta perquè portava molt anys morts i començava a descomposar-se. Va ser el primer sistema operatiu que va fer que Microsoft li passara al davant a Apple i els fonaments del que és avui la companyia que va aixecar en Bill Gates. La sèrie 3 de Windows, allà a principis dels 90 va ser una autèntica revolució i va contribuir decisivament a que la informàtica passara a ser d'una cosa gairebé inciàtica, alquimista i reservada a obscurs barbuts de cul gros a ser una cosa popular que tot el món podia usar. Wired ha publicat unes quantes fotos de l'evolució de Windows des del 3.xx fins al Windows 7. Jo les he recollit i he fet una galeria pública per a que us doneu un volt i recordeu vells temps. La podeu veure ací, en aquesta adreça de Picassa. També us he preparat una galeria que podeu veure a continuació si pitgeu el 'SEGUIU LLEGINT'

del.icio.us

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Noi! sigues una mica més objectiu. Repasa bé la història i veuràs que t'has equivocat. Aquesta va ser la còpia definitiva del sistema operatiu del Mac. Per tant, no li podia passar la ma per la cara. Et recomano aquesta web (http://www.inconcientecolectivo.cl/especiales/1177/). Per repassar la història dels dos entorns gràfics i de com Windows sempre l'hi ha anat pel darrere al MacOs.

Pau i Pau

Anònim ha dit...

Sempre igual!! Que pesats sou els de Mac. A més si llegeixes bé, en Xavi no diu res de passar la mà per la cara, sino que diu que va passar al davant, es a dir, que va fer que fos la companyia mes important.

Anònim ha dit...

Crec que en Mario té raó, no es tracta que Windows fora més bo que Mac, sinó que es va consolidar com una companyia que pujava més de pressa que Apple, com finalment va passar durant gairebé 20 anys, fins que Apple, que era una companyia amb dificultats serioses, va reflotar gràcies, precissament a un element no informàtic, un reproductor digital de música. la realitat és tossuda i, els que em coneixeu, sabeu que jo sóc molt poc 'pro-Gates', la quan cosa no fa que perda l'objectivitat: windows és el sistema operatiu més usat del món, amb una abrumadora diferència i la gent no és tonta, així que el fan servir perquè els fa servei. Mira, com a exemple, jo tinc instal·lats a les màquines que faig servir habitualment: un SuSE, dos Ubuntus, tres Windows, un Mac Leopard, un Mac Leopard emulat en un PC i un Ubuntu portable amb un llapis de memòria. Pot haver més varietat, però costa de trobar... no? Salut a tots!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint