de novembre 05, 2008 Com ha ajudat Internet Obama a ser president?

És possible que que Obama haja estat el primer president que s'ha pres seriosament les possibilitats d'Internet i les noves tecnologies. Des de bon principi ha sabut que una part important de la batalla es jugava en terreny virtual, que les noves generacions estan connectades i, no només això, sinó que la imatge d'un candidat està molt lligada al que passa als mitjans de comunicació de nova factura, des dels blocs a les xarxes socials. I hi ha jugat fort. Creant una gran campanya paralel·la a Youtube, fundant un gran grup a Facebook, manegant els sms constantment per tenir els seus (i els que no ho eren tant) informats, mobilitzant les bases via correu electrònic, grups d'usuaris i tot el que penja. És més, segurament és el primer candidat (després del 'proto-Clinton') en donar una part important del seu programa electoral a les possibilitats que les noves tecnologies ofereixen per millorar la relació entre l'administració i els ciutadans. Per exemple, al seu programa portava coses com ara:
  • Exigir als organismes del govern que facen públiques les seues deliberacions i decisions via Internet
  • Incentivar formes de participació de la gent en les decisions del govern a través de les noves tecnologies
  • Oferir la possibilitat a la gent de comentar a la web de la Casa Blanca qualsevol llei abans de l'aprovació legislativa
  • Aprofundir en l'ús de les noves tecnologies, com ara les videoconferències, per discutir qualsevol tema abans de prendre una decisió definitiva
  • Fer servir les noves eines, des de blogs fins a wikis, passant per les xarxes socials per modernitzar la comunicació entre l'administració i els ciutadans.
Tot això és més que una declaració d'intencions. És un projecte il·lusionant si no es queda tan sols en un paper. Obama ja és el 44é president dels EEUU, ara cal seguir-lo prop a veure si cumpleix les seues promeses, com ara, les relacionades amb les noves tecnologies. Tant debò que siga així. SORT, OBAMA!
del.icio.us

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint