de novembre 12, 2008 Dubtes seriosos sobre la intimitat a Facebook

En els darrers mesos, el fenomen del Facebook ha pres una volada exponencial i un dels verbs més de moda entre els internautes es 'feisbuquejar'. La prova és el nostre nombrós grup a Facebook. Però cada vegada hi ha més dubtes sobre la intimitat i sobre la seguretat de les dades que hi donem quan ens inscrivim. Un dels nostres lectors, n'Aarón, es va voler donar de baixa perquè li van acceptar una invitació d'amistat que ell mai no havia fet. I donar-se de baixa no significa que les teues dades desapareguen. De primer, només et deixen desactivar el compte, cosa que deixa les teues fotos, perfil i altres dades voltant per l'espai. Si realment vols intimitat, has d'esborrar el compte en aquesta adreça. La mateixa Unió Europea ha alertat sobre el perill de dir massa coses a Facebook. La informació que dones va a parar a empreses de marketing que t'agobiaran amb publicitat en el millor dels casos. En el pitjor, serà correu escombraria acompanyat del bitxet (troià) corresponent. La prova és que l'edició argentina de Playboy ha dedicat el darrer número a les noies més calentes del Facebook. Així que molta cura i, sobre tot, molta cura amb els adolescents, que ho donen tot sense pensar en les conseqüències. És molt important saber que quan entres a Facebook, tota la teua infomació la pot fer servir sempre per tot el que els done la gana. Vos pose una part textual de la llicència d'ús de Facebook QUE ESPANTA QUAN LA LLEGEIXES...:"En enviar contingut d'usuari a qualsevol part del lloc, estàs automàticament garantint, representant i declarant que tens dret a garantir a la Companyia una llicència mundial que és irrevocable, perpètua, no-exclusiva, transferible, totalment pagada (amb el dret de subllicenciar-la) a fi de utilitzar, copiar, desenvolupar públicament, exposar públicament, reformar, traduir, treure'n parts (parts o la totalitat) i distribuir el contingut d'usuari per qualsevol propòsit, comercial, publicitari o similar, amb connexió al lloc o la seva promoció per preparar treballs derivats o per incorporar-hi altres treballs d'aquest contingut d'usuari, i garantir i autoritzar sub-llicències de les mateixes". Al·lucinant, no creieu?
del.icio.us

8 comentaris:

LagartijaMan ha dit...

Hola Xavier,

Molt enriquidora, útil i didàctica (com sempre) aquesta nova entrada al blog.

Només volia comentar que quan dius "...Si realment vols intimitat, has d'esborrar el compte en aquesta adreça. ..." A quina adreça et refereixes??? Podries posar el link???

Us agraeixo a l'avançada la vostra feina. Salutacions,

Marc

Xavier Vidal ha dit...

Osti, perdó, m'he descuidat de posar el link, ara mateix ho arregle... Salut!

Unknown ha dit...

En català és diu n'Aarón i no pas en Aarón.

Ni knight ha dit...

Vaja això ho he descobert massa tard! Acabo de crear el grup de fans del senyor Cañellas al facebook...espero que em sabrà perdonar!
Ànim amb el "cachondeo", em feu riure cada tarda i endavant senyor Cañellas!!

mateuer/@ ha dit...

M'ha semblat molt interessant, el post. i m'agradaria copiar-ho tal com està al blog del telecentre on treballo per a que tots els usuaris sàpiguen els riscos que poden corre.
Puc?

Xavier Vidal ha dit...

Clar que pots, mateu. Fes-ho si ho creus convenient. Salut!

Anònim ha dit...

Hola Xavier,
Tinc un dubte sobre el Facebook aquest. He vist que algú està fent servir el meu nom sense el meu consentiment. He intentat contactar amb aquest usuari però no em contesta.
Saps què s'ha de fer quan passa això? Hi ha gent a la seva llista d'amics que es pensa que sóc jo, quan en realitat no ho sóc! és algú que es fa passar per mi!

Moltes gràcies si em pots ajudar (em posa bastant neguitós veure el meu nom allà sense que jo pugui fer res!).

Luc Antifa ha dit...

Us convido a visitar el meu bloc: http://espanischainataun.blogspot.com/ ¡gracies!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint