de novembre 06, 2008 El Sistema Operatiu, a la butxaca

Estan a punt de fer aparició al mercat els USB 3.0, que, com sabeu s'han popularitzat tant que tot el món en té un. Ara mateix el fem servir per transportar documents o per guardar programes que portem d'una banda a l'altra. Però l'augment de la capacitat d'aquestes memòries i, sobre tot, la velocitat farà que canvie l'ús que li podrem donar. Pensem que les capacitat van ja pels 128 Gigues, que ben aviat seran de més de 250, equivalent als discs durs dels nostres PC, i que la velocitat amb els nous flash es multiplicarà per deu, cosa que implicarà que el rendiment dels llapis de memòria siga semblant a la dels discs durs actuals però amb un gruix que cabrà en un clauer. Això farà que puguem portar el Sistema Operatiu (Windows, Linux, potser Mac) allà i ens oblidem d'ordinadors plens de programes, amb sistemes feixugs i lents i que els ordinadors es facen 'màquines tontes', que només serviran com a suport per entrar a Internet. Això suposarà, també, la customització absoluta de la informàtica: potser ja no hi haurà el Windows Vista o 7, o el Linux Ubuntu 8.10, hi haurà el 'linux Vidal' o el 'Windows Clapés' o el 'Mac Marel·lí', que portarem a la butxaca amb aquestes memòries flash. La informàtica, a la fi, deixarà d'estar sotmesa a un ordinador concret i serà realment personal, única i completament mòbil. Creieu que pot passar això?
del.icio.us

3 comentaris:

Cardhuuu ha dit...

es el futur...

jo ara ja porto una clau USB amb el MEU Ubuntu LiveUSB, costumitzat, per poder entrar als windows petats dels amics i poder recuperar els arxius. No estem tan lluny! i això que la meva clau és una merdeta de propaganda de 2 Gb...

Dani ha dit...

Jo porto al meu USB un munt de programes portables que m'han tret d'un bon apuru i la veritat es que son un gran invent.

Tot i això no crec en portar el sistema operatiu al USB (si potser un Ubuntu LiveUSB per casos concrets).

Jo crec en un sistema operatiu (o programes concrets) online on i pugui accedir des del PC, línux, telèfon,...

El programes online tenen moltes avantatges si funcionen bé. Des de que vaig passar del Outlook a la millor vida del Gmail veig moltes avantatges en els programes online.

Salut pel programa i pel BLOG

Jordi ha dit...

Jo vaig provar d'instal.lar la Ubuntu 8.04 en un USB de 4GBytes i actualitzar-lo a la 8.10, i funciona en l'ordinador on el vaig instal.lar, però en d'altres no funciona bé.
Encara es pot optimitzar força, però si la cosa va millor, MS tindrà un altre problema afegit, doncs la portabilitat del Windows és gairebé nul.la: cada vegada que canvies de màquina has de reinstal.lar els control.ladors.
Suposo que s'hauran d'espavilar i fer una versió de Windows que sigui més portable, però això també implicaria deixar de banda el model de les activacions de les llicències en funció del maquinari on s'instal.la.
Sens dubte els sistemes operatius portables poden anar molt i molt bé, encara que només sigui per recuperar les dades dels Windows espatllats dels "amics" que et demanen ajuda.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint