de novembre 19, 2008 Sobre virus i antivirus

La informàtica viu dies d'anar amb molt d'ull perquè els delinqüents cibernètics han canviat de pell. Ara ja no volen fer-se notar amb les seues malèfiques creacions, sinó tot el contrari, passar desapercebuts. Així poden infectar molts ordinadors sense aixecar la llebre. Ara bé, quan la víctima són un grup d'hospitals i el virus paralitza les xarxes, la cosa fa por. Perquè els metges, que saben molt dels virus físics, no tenen ni idea dels virus 'virtuals'. És el que ha passat a Londres, on el cuc Mytob va inutilitzar els sistemes i va obligar a tirar mà de còpies de seguretat. Es va transmetre via mail, segurament, per un enviament d'algun graciós a tot el personal amb alguna brometa que portava 'bitxo' i ell no ho sabia. El problema ve si la còpia de seguretat conté els tractaments de fa dies. Què passa si t'han canviat les píndoles des que es va fer la còpia? Et donaran les velles? No t'ha matat el virus biològic i et matarà el 'virtual'? Com diria Marc Pastor a 'La mala dona', quina 'del·liciosa contradicció', no creieu?
OFFTOPIC: Microsoft sembla que ha decidit oferir de bades el seu antivirus Onecare, que fins ara costava 50€, perquè s'ha adonat que el mercat de la seguretat informàtica freeware li estava passant la mà per la cara. I molta gent el farà servir perquè, com l'Internet Explorer, és còmode i ja ve instal·lat.
del.icio.us

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!

Només vull fer un petit aclariment: Microsoft no donarà de franc el Live OneCare, sinó que treurà una versió gratuïta, pensada per a països en vies de desenvolupament, que tindrà retallades i eliminades moltes de les funcions de la suite. OneCare seguirà existint i seguirà costant $49.95 a l'any!!!.

La nova versió gratuïta, retallada, evidentment, consumirà menys recursos d'hardware. I això ja serà "interessant" (per qui ho vulgui) perquè la versió actual és devoradora de recursos (uns 90 Mb de RAM en repós i més de la meitat d'un processador potent treballant quan es fa servir).

Per descomptat, que qui vulgui un bon AntiVirus millor que pensi en un altre: NOD 32, PER EXEMPLE?

SALUT!

(Per cert, amic Vidal, has pensat a posar al bloc quan fas la teva secció al programa? És que jo almenys, t'he perdut la pista darrerament. Fins aviat! :-) )

Xavier Vidal ha dit...

Hola Xavier. Bona aclaració! Al principi, no es parlava d'una versió "light", sino del Onecare sencer, però al llarg del dia d'ahir es va anar aclarint que serà un Onecare més lleuger, mentre es mantindrà la versió completa (que, dit siga de pas, no sé qui comprarà!). Gràcies per l'aclaracio. La seccio de Noves tecnologies i Internet va els divendres, entre dos de sis i les sis, si no hi ha canvia. Aquest és l'horari 'oficial', per si algú ho vol escoltar. També hi ha alguna intervenció 'd'urgència', com aquest dimarts, quan hi ha alguna notícia puntual, com la del Maradona i Internet. Salut!

Anònim ha dit...

I jo encara em preguntaria més: acabarem tenint ordinadors hipocondríacs?

Gràcies per la referència a la novel·la, Xavier!

Xavier Vidal ha dit...

La novel·la es magnífica, Marc i escrita de forma excel·lent. És difícil trobar una sola frase tòpica en tot el text. Jo, ho confesse, la vaig llegir poc a poc, deu o quinze pàgines en cada sentada, per a que em durara més i així poder disfrutar-la més temps. Felicitats! (Ara n'esperem una altra... és el que té ser bo!)

Jordi ha dit...

Jo fa temps que faig servir el AVG Free, i la veritat és que em va d'allò més bé, i a més és gratuït. Des que utiltizo Win XP des de fa uns 5 anys només he tingut un problema seriós amb virus, i potser va ser culpa meva per executar un programa de "procedència dubtosa".
Per mi ja poden anar demanant 50 euros, que jo no els pagaré pas.
I per altra banda, a mi 90MB ocupats de memòria no em semblen cap exageració, tenint en compte que pots comprar 4GBytes per uns 60 euros. El què si és molest és que ocupi tant temps de processador.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint