de novembre 27, 2008 Wikieduca, necessiten els professors un espai comú?

La pregunta ve al cas perquè a Xile han creat una xarxa d'intercanvi d'experiències educatives dirigida a professors, anomenada Wikieduca. Els mestres són dels col·lectius més castigats i més soferts a la seua feina. L'estrès a que et poden sotmetre vint-i-cinc adolescents conxorxats dia rere dia li pot fer esclatar el cap a qualsevol. I no diguem si són més menuts. Aquesta tensió fa que, moltes vegades, els professors es vegen mancats d'eines per fer-hi front. Busquen experiència entre companys de centre, tiren mà de companys de promoció a altres llocs o improvisen el que bonament poden per solventar problemes importants del dia a dia. Per això, una ferramenta com la que s'ha creat ara a Xile pot resultar molt profitosa i molt enriquidora per millorar la marxa a les aules i donar-los als professors un suport que ara potser no tenen. Pesem que millors recursos d'Internet és que sempre hi ha algú que ha tingut el mateix problema que tu i l'ha acabat solucionant. Per què no aplicar-ho a l'educació? Tot i que hi ha coses semblants ací, potser seria una bona idea sistematizar-ho en una Wikieduca catalana. Què us sembla, els qui sou professors (o pares, o alumnes o el que siga...)?
del.icio.us

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Jo soc professor de secundària. La veritat és que a Catalunya hi ha moltes eines a internet disponibles pel professorat. Alguns companys valencians m'ho han dit alguna vegada. Només s'han de saber trobar.

Hi ha la xarxa XTEC, on s'intenten centralitzar aquest recursos. Res a objectar: està molt ben feta, però el que li manca a aquesta xarxa és més web 2.0.

Wikieduca.cat seria ben rebut.

Per cert, molt bé aquest post: s'ha de reconéixer la feina que fem els professors, que no és gens fàcil.

Jordi ha dit...

En Jordi té raó: jo soc professor de FP, i trobo que a Catalunya hi ha molts recursos per a profes, només falta formació perquè la majoria facin servir les TIC a la seva tasca docent, que jo crec que és molt productiu.
Però llastimosament, aquests darrers anys s'han reduït força les activitats de formació en aquest àmbit.
Qualsevol eina col.laborativa seria molt benvinguda, jo trobo que no és lògic que els continguts que es generen en una escola/institut quedi allà i no pugui ésser reutilitzada per altres professors.
Sovint et trobes que cada CEIP/IES té un Moodle, però quan intentes accedir-hi per veure què hi ha, et trobes amb restriccions, cosa que trobo força anacrònica.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint