de desembre 02, 2008 Apple recomana per primera vegada usar antivirus en Mac

Després d'anys de menystenir Windows perquè necessitava protegir-se amb antivirus, ara Apple ha recomanat els seus usuaris que també en facen servir en Mac. Em sembla sentir els riures de Bill Gates des de la seua ultratumba particular. Deu estar pensant, 'ara veniu a les meues...' La cosa és que el ram de la delinqüència ha canviat molt i, tot i que els Mac puguen ser més segurs que els Windows, també són un mercat abellidor pels roïns. I ja se sap que no hi ha objectiu impossible pels nous delinqüents informàtics. I ara van a pels usuaris d'Apple. I, possiblement és mes perillós tenir un troià en Mac que en Windows, perquè els usuaris de Windows estan més previnguts amb els bitxets, mentre que els de Mac no hi paren tanta atenció justament perquè sempre se'ls ha dit que era tan segur que no calia preocupar-s'hi. Com que ja no és així, vos pose l'enllaç a un antivirus gratuit per Mac, l'Iantivirus, per si de cas. I, val a dir, si van a pels Mac, en quan Linux es faça servir una mica més i siga rendible l'esforç de crear-li virus, veurem si entra també a la roda.
del.icio.us

5 comentaris:

Joan Carles ha dit...

hola, ja ho han deixat de recomanar, em sembla que volen que posem antivirus, encara que no fa falta, hi ha gent que perd diners. adeu.

Jordi ha dit...

Virus? Prefereixo canviar-li el nom i dir-n'he vulnerabilitat.
Què cal per explotar una vulnerabilitat de OSX? un bug del Safari/Mail.app? un bug d'un binari? un troià colat a un servidor d'actualitzacions d'apple? Un bug local que només pots explotar explotant el nucli de darwin? Un doc amb macros pel Word?...
... Apple està ara mateix al pitjor lloc en quant a seguretat, perquè el leopard va ser el primer a ser posat en compromís en un concurs de seguretat (oju, però estem parlant de gent que en sap molt). No la poso al mateix sac que la gent que es dedica a fer virus que moltes vegades són scriptkiddies que es dediquen a enviar spam fent servir zombies...

En conclusió Windows està en una situació molt pitjor i en windows és ara per ara molt més fàcil. No em preocuparia per virus per OSX i Linux per moooolt temps.

Anònim ha dit...

Efectivament la recomanació ja s'ha retirat, ja que s'ha tret de context.

La idea és que cal posar un antivirus especialment enentorns mixtes, per evitar servir de trampolí per altres.

Exemple, a mi m'envien un pdf infectat, que no m'afecta, i el reenvio a algú de pc, el seu sistema com que hem coneix, traga i zas! ja li he fet la pua!

Resumint, que he posat l'antivirus mes que per el mac per els pc's del entorn, que encara són masses

Anònim ha dit...

Jo que sóc hipocondríac prefereixo posar l'antivirus al Mac abans que enganxi qualsevol porcada.

Unknown ha dit...

ClamXav és un antivirus gratuït basat en el programari lliure ClamAV. De tota manera, un virus o un altre programa malicciós en un sistema que no executa les aplicacions en mode superusuari com GNU/Linux o Mac, no té el mateix efecte que en un sistema que sí que ho fa, com Windows, almenys en versions anteriors a Vista.

I, per cert, l'argument de la quantitat d'ús ja s'utilitza per dir que el programari lliure és més segur perquè l'utilitza menys gent. Apache és el servidor web més utilitzat i en canvi no és el menys segur.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint