de desembre 11, 2008 Deixarem de pagar el Canon Digital de l'Sgae aquest nadal?

Doncs podria ser, perquè l'Audiència de Barcelona ha acceptat enviar el Canon Digital a consulta al Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees. La intenció és que aquest tribunal es pronuncie sobre si el Canon vulnera la normativa europea. Sembla ser que la conseqüència pràctica d'aquesta consulta és que es podrien paralitzar tots els processos de reclamació de l'Sgae i tots els ingressos que ara mateix està recaptant aquesta entitat de gestió i altres. Avui no és dia dels Innocents, així que no té pinta de ser una broma, i això que ho sembla, perquè donaria la raó a milions de persones que consideren el Canon abusiu. I no és per menys, perquè l'afany recaptatori de l'Sgae està fent estralls: per exemple, a Campello es podien quedar sense Moros i Cristians perquè l'Sgae els reclama 20.000€ per posar la música de la festa. I reclamen deutes a locals que fa dècades que van tancar, (segons ens apuntava Cornelius) A més, els mètodes que fan servir també són il·legals. Vos pose a continuació el paràgraf de l'Auto de l'Audiència d'on es podria inferir que el Canon pot no s'ajusta a la legislació europea:

"Ciertamente, desde el punto de vista jurídico, la noción de "compensación" es distinta del concepto de "remuneración". En efecto, la remuneración es el pago por una contraprestación o adquisición de un derecho, mientras que la compensación es el restablecimiento de un desequilibrio patrimonial objetivamente causado por la conducta de un tercero. Esta distinción ha sido especialmente discutida con ocasión de la aplicación de la Directiva 2001/29/CE, hasta el punto de que el Comisario para el Mercado Interior, respondiendo a la pregunta que le había formulado una europarlamentaria finlandesa, llegó a afirmar que "la compensación equitativa es un nuevo concepto introducido por la Directiva y no es equivalente a los sistemas de retribuciones equitativos (cotizaciones), a los que el documento no hace ninguna mención explícita" (Diario Oficial de las Comunidades Europeas OJ C 172 E/046, de 18 de julio de 2002)"

del.icio.us

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Seria una excel.lent notícia, però dubto que s'acabi fent realitat, perquè tots aquests "artistes" que cobren del cànon, són molt i molt amics dels que governen a l'estat, per dir-ho de forma fina.

Anònim ha dit...

Això del canon és una salvatjda jurídica i s'aplica perquè ho recull una llei, que si no "otro gallo cantaría"... Encara és hora que la sgae (deixem d'escriure-ho amb majúscules) faci públic el repertori que gestiona i el llitat d'artistes que li han encarregat la gestió dels seus drets. És de les entitats més opaques que conec...

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint