de desembre 10, 2008 Google treurà un sistema operatiu propi en breu?

La blocosfera està que bull amb la possibilitat que Google estiga a prop d'ultimar un sistema operatiu propi, alternatiu a Windows i a Mac. Des de fa temps, Google fa servir un sistema propi en molts dels seus sistemes, basat en Ubuntu i orientat bàsicament a les aplicacions via web. Google sembla fomentar els rumors en ocultar fa setmanes quin sistema operatiu fan servir els seus ordinadors. Tècnicament, seria un sistema molt lleuger, amb una integració total amb Internet, que faria servir l'ordinador com un magatzem de dades pesants. La resta, es faria gairebé tot via web: editar textos, fulls de càlcul, presentacions o formularis (Google Docs); editar i emmagatzemar fotografies (Picasa i Picasaweb); correu (Gmail); Navegació (Chrome); Agenda (Google Calendar); creació de pàgines web i blocs (Google Pages i Blogger); lectura de diaris i informatius (Google Reader). I, a més, portaria integrat tota una extensa llista de programari lliure per poder també treballar offline. Farieu servir un sistema operatiu així? Sobre tot, quan una llicència d'XP costa 150€. Doncs podeu provar una aproximació a com podria ser amb un LiveCD que es pot baixar des d'aquest enllaç. Vos deixe un vídeo que mostra el seu funcionament.

del.icio.us

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Les captures de pantalla que poseu són de gOS, un sistema operatiu que no té cap altra relació amb Google més que la d'incloure les eines d'aquesta empresa. El mateix web de gOS indica explícitament que no formen part de Google. I a més, aquesta notícia, ja ha circulat altres cops, com l'any passat si no recordo malament.

Jordi ha dit...

Tan que s'ha criticat a Microsoft per monopoli, i a mi, sincerament, em comença a fer una mica d'angúnia que google control.li tota la nostra informació personal. Jo en cap cas faré servir un sistema operatiu on totes les meves dades personals estiguin emmagatzemades en el disc dur d'una empresa.
Per cert, acabo de consultar una botiga online, i es poden trobar llicències de l'XP des de 79 euros, i del vista a partir de 84.

Anònim ha dit...

Els captions són del sistema gOS, que diuen que podria ser la base del futur so de Google, per això els he posat. A més, sembla que a alguns departaments de google el fan servir i s'especula que tenir moltes semblances. Salut!

Unknown ha dit...

Del gOS i de la possibilitat que fos el sistema operatiu de Google es va parlar l'any 2007, amb les mateixes captures de pantalla: http://www.ubuntips.com.ar/2007/11/01/gos-sera-el-linux-de-google/.

És més, ja aleshores es va parlar del text a peu de pàgina -el mateix que ara- on diu que gOS no té res a veure amb Google.

I, per cert, la llicència d'aquesta suposada distribució basada en GNU/Linux no és lliure. Té llicència CC BY-NC-SA.

Anònim ha dit...

El telefon de Google, el HTC G1 ja te un sistema operatiu propi, l'Android.
Xavi, quan parlaràs d'aquest telèfon i de les possibilitats de futur que te a l'hora d'integrar tots els serveis de Google?
Un molt bon regal de nadal, no creieu??

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint