de desembre 23, 2008 Mac's a 400€: Apple no té el copywright del Leopard

Els qui sou 'maqueros' ja ho sabreu segur, però sembla ser que Apple no té els copywright del nou sistema Mac, el Leopard, segons el judici que enfronta Apple a l'empresa Psystar. Psystar és una companyia que ven ordinadors amb el sistema operatiu Mac Leopard muntants en PC's normals a preus molt baixos. Apple va denunciar la companyia, perquè va dir que estaven venent el seu sistema operatiu sense el seu permís. Ara, durant el procés, Psystar ha aportat documents que demostren que Apple no va arribar a omplir completament els papers de la patent. Total, que per una martingala administrativa, i una errada inimaginable d'Apple, una empresa com Psystar pot vendre PC's amb un dels sistemes operatius més avançats del món per: ¡menys de 400 €!, sense monitor, quan en les tendes oficials d'Apple en costa el triple. I no són els únics, perquè a Argentina també en venen, tot i que no tan barats. La pregunta és: ¿serà possible que alguna empresa tinga la vista de fer-ho a casa nostra? ¿Quan haurem d'esperar per comprar Mac's a 400€ al nostre país? Per mi, ja estan tardant...
del.icio.us

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Vidal tiu... abans de publicar una notícia així millor informar-nos bé, no?

Psystar pot dir el què vulgui. Com si jo vull dir que sóc el veritable Steve Jobs. Ara bé, d'aquí a què això sigui confirmat per un jutge hi ha un bon tros.

No entenc el to groguenc del blog. Per què no postegem coses interessants, notícies que afegeixin contingut. Aquest blog cada dia s'assembla més a la versió tecnològica dels informatius de Telecinco:
"pavorrrr... temorrr.... Apple es una empresa con demandas..."

(clar que criticar és le més fàcil ;-))

Anònim ha dit...

Ens agrade o no, la notícia és que, segons els documents que ha presentat Psystar al jutjat (no el que diga o s'invente) Apple no va registrar el Leopard i per això altres empreses poden vendre ordinadors barats amb el Leopard. Ho recull la premsa dels EEUU i la blocosfera anglosaxona en va plena. Per això, no entenc les acussacions de groguisme, el parorr, temorrr i aquestes coses. La notícia està contrastada i Psystar segueix venent ordinaros amb Leopart, i Apple no ho pot parar perquè és legal. A meś, no entenc perquè a un bon maquero li ha de semblar malament que la gent puga comprar ordinadors amb Mac barats. O no és la millor manera de promocinar un sistema tan bo com el Leopard? Salut!

Anònim ha dit...

Vidal, no he contrastat la notícia, però per a mi RAC1 i els seus treballadors/col.laboradors teniu la màxima confiança.

Bona feina.

Anònim ha dit...

Gràcies per la confiança! Salut!

Anònim ha dit...

Potser el to m'ha sortit una mica dur en el primer comentari. Disculpa :-)

Però em refereixo a que Psystar "opina", "al·lega" que Apple no ha seguit uns passos de copyright del seu sistema operatiu. El jutge no ha dit res. Fixa't la diferència de titulars:
"Mac's a 400€: Apple no té el copywright del Leopard"
"Apple Failed To Copyright Mac OS X, Psystar Claims"

I sobre el tema dels 400 € em sembla perfecte. No vull pagar 1000 € per utilitzar el TextMate.

Anònim ha dit...

El titular és una frase molt curta que té la funció de captar l'atenció del lector i, per tant, no pot comptar amb tot l'espai ni reflexar tots els matissos de la informació. Però tampoc cal filar tan prim, quedem-se amb la part més bàsica: probablement, per una errada administrativa es podrà tenir Macs Leopard a preus molt reduïts. Benvingut siga! Salut, compay!

Anònim ha dit...

El titular és una frase molt curta que té la funció de captar l'atenció del lector i, per tant, no pot comptar amb tot l'espai ni reflexar tots els matissos de la informació. Però tampoc cal filar tan prim, quedem-se amb la part més bàsica: probablement, per una errada administrativa es podrà tenir Macs Leopard a preus molt reduïts. Benvingut siga! Salut, company!

tobuushi ha dit...

Sóc usuari d'Apple des de la universitat ara fa 20 anys, no vull Macs a 400 euros, vull que tinguin la qualitat que tenia el meu classic, i el meu quadra, crec que cada cop més els Mac s'assemblen al PC amb tot el dolent que això comporta, no vull duros a quatre pessetes, i tampoc crec que els Macs siguin tant cars si els comparem amb altres ordinadors, com ara els Vaio de Sony.
Malgrat tot estic d'acord en que hi hagi programari Mac en PCs, potser és una bona manera de desfer-nos de Microsoft.

Anònim ha dit...

Vale que siguis valencià o lleidatà, però això no et dóna dret a escriure com parles, sinó seria can pixa.

Ah, i s'escriu copyright.

PD: Com t'han dit abans, informa't una mica abans de parlar.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint