de desembre 19, 2008 Windows als sumarins nuclears...? Quina por!

És per fregar-se els ulls, primer ,i fer-se creus, després. Resulta que els submarins nuclears de la Royal Navy anglesa, segons diu The Register i Kriptopolis, instal·laran Windows per controlar la seua flota de submarins amb propulsió atòmica. Segons la notícia, el windows que faran servir és un mod del Windows XP. Encara bo, perquè arriba a ser el Vista i molta gent (per on passaran els submarins) es fa l'hara-kiri. I no perquè siguen sistemes operatius roïns (que hi ha gent que ho pensa) sinó perquè conté tantes fallades i, sobre tot, és tan vulnerable que els delinqüents deuen estar preparant ja la forma de prendre el control de la flota nuclear britànica. Si vuit de cada deu ordinadors que corren Windows tenen virus, no és gairebé una provocació instal·lar aquest mateix sistema a una cosa tan delicada com un submarí nuclear? No haurien de portar un sistema propi i específic? Recordem que, segons es diu, la darrera gran caiguda de tensió als EEUU el 2003, que va paralitzar el país va tenir que vore amb que les centrals nuclears feien servir Windows per enllaçar-se i un codi maliciós (el blaster) va fer petar el sistema. Quina por!
del.icio.us

5 comentaris:

Jordi ha dit...

Windows xp amb el service pack 3 és força estable, algun cop se m'ha penjat alguna aplicació, però ara ja no recordo quan va ser el darrer cop que vaig prémer el botó de reset perquè s'havia penjat el sistema operatiu.
I el windows vista és més lent però no trobo que sigui més inestable que l'XP (suposant que tingui el service pack 1 instal.lat).
És clar que això és a nivell d'escriptori, a nivell de tasques tan crítiques no he tingut mai experiència :)

Theodore System ha dit...

ja ja ja, ara només falta que el pentàgon utilitzi el messenger per parlar amb els russos i korea del nord........jajajajaja que fort.......

Anònim ha dit...

En realitat Windows s'ha fet servir fins i tot per la NASA (els transbordadors i la ISS -l'estació espacial- crec recordar que feien servir el Windows NT i que d'això es va parlar quan hi va haver un accident a l'estació i es va pensar a fer servir UNIX -o Linux potser :-P - no ho recordeu?).

De totes formes, és evident que fan servir un programari específic per ells i que treballarà, això sí, sobre una xarxa montada sobre Windows (2000/XP). Tampoc crec que siguin tant burros de treballar amb software que no hagi estat dissenyat específicament per ells.... Això espero!!!

Per cert, aneu amb compte amb un malware que s'està estenent com la pòlvora i que és un fake d'un virus (Trojan.Zlob.G) i que s'instal·la normalment només accedint a la descàrrega d'arxius de magaupload o webs semblants. En realitat no és cap virus però com que et canvia les pàgines d'inici dels navegadors i t'avisa amb finestres dels sistema dient que tens un virus, és força molest i ralentitza el PC. No us en refieu de les webs que trobeu que diuen que tenen un software que l'elimina perquè precisament per això existeix aquest malware: l'han fet uns russos que volen vendre el seu software: Perfect Defender 2009.

Si algú es troba amb aquest malware jo sí tinc un software que l'elimina (no serveix ni l'ad-aware ni el Dr.Spy ni cap d'aquests).

Salut!!!

Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

Magí Mejías Sendra ha dit...

Suposo que ja sabeu que si el nen és una mica espavilat els filtres se'ls pot saltar ?

Xavi ha dit...

Ja ho veig....

"Vosté vol Llençar un Missil Nuclear?...Si--No-Cancel.la"...

"Ho sento, el seu Plutoni no es compatible amb Windows Vista, consulti al seu proveidor per més informació"

SalU2!!!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint