de gener 14, 2009 Fer una còpia de seguretat de Gmail

Gmail, el correu de Google, eś, probablement, el millor correu electrònic que es pot trobar a Internet. Allà tenim tota la nostra vida posada i no és que no siga prou segur, però, no heu pensat de vegades que estaria bé tenir una còpia de seguretat de tot el correu? Doncs hi ha una forma de fer-ho: es tracta d'una aplicació molt intuïtiva i senzilla anomenada, justament, Gmail Backup, que permet desar una còpia de tots els correus al nostre disc dur, dvd, usb... L'aplicació s'instal·la, se li donen les dades del nostre compte (o comptes) i on volem que ho guarde i de seguida comença a fer-ho. Només hem detenir activat a les opcions de Gmail l'opció IMAP I, així, pete qui pete, sempre tindrem una còpia guardada. I, si com jo, sou dels qui useu massivament el Google Docs per escriure en línia, també es pot fer, mitjançant el 'multiusos' de Firefox, el mico de la brillantina, el Greasemonkey, a través del complement googledocsdownload i que, una vegada instal·lat, crea un nou menú al Google Docs per fer-ho. El Gmail el podeu baixar ací:
Versió Windows
Versió Linux i Mac (necessitareu també el wxPython)
PER CERT (MILLOR QUE 'OFFTOPIC, NO?): El Windows 7 sembla la versió 'bona' del Windows Vista. De moment, tot són bones sensacions. Va finet, finet. És com si t'hagueres instal·lat el Vista i anara molt bé. No serà que el Vista era només una versió de prova del Windows 7, però venuda a preu de bona? Què creieu?
del.icio.us

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Xavier! :-)

Respecte al Gmail Backup jo no el faig servir perquè sempre utilitzo l'email per POP3 (amb Gmail també es pot) i quan accedeixo via web, deso còpies al servidor per recuperar els missatges amb el gestor de correu POP3 al PC (Nota: l'Outlook de Microsoft és un bon gestor de correu, encara que li pugui sorprendre a algú) :-P . Així faig còpies de seguretat amb software específic per a tots els comptes de correu que gestiono.

I respecte al Windows 7, jo també l'he provat ja i tinc una impressió semblant a la teva. W7 és un pas endavant des de W Vista i en tots els aspectes s'ha millorat allò que oferia Vista. I ni tan sols precisa de més hardware, ni RAM, ni processador. Fins i tot millora l'eficiència del sistema operatiu.

Per mi Windows 7 és l'autèntica millora de Windows XP que tot i així, amb el SP3, segueix sent un magnífica S.O. per qualsevol PC avui dia, al marge de les distros de Linux.

I això em pensar que Windows Vista ha estat una estafa monumental de Microsoft, perquè és evident que Vista era un Windows 7 Alfa (ni tan sols Beta) i que la companyia de Gates ha fet servir a milions de clients com a conillets d'indies. És a dir, no és que Windows 7 sigui un Vista SP3, sinó que Vista era una versió de prova, inacabada i inestable de Windows 7 (un W7 Alfa) que, no oblidem, encara és una Beta.

I la dada dels requeriments d'hardware és essencial. Resulta 2 anys després d'haver sortit Vista, el W7 necessita pràcticament el mateix hardware per funcionar (i fins i tot més eficientment). Calen més proves del que ha fet Microsoft amb els seus usuaris, venent-los un S.O. inacabat, ple d'errades i d'incompatibilitats amb molt hardware existent al mercat, com va ser el Vista?

Finalment, un petit comentari: és una mica absurd que molts dels ultraportàtils que s'estan venent avui dia (i que són molt pijos, també s'ha de dir) són realment incapaços de treballar bé amb vista SP1 o amb el Windows 7. Els estan venent amb 1 Gb de RAM i processadors justets, o sigui que o els hi fots un XP SP3 o alguna distro de Linux (i anant amb compte, perquè algunes distros de Linux, si ho instal·les tot, gasten més recursos que el propi Windows).

Weno, no m'enrotllo més. Només et faig una recomanació (que sé que t'agrada la música): http://www.spotify.com/en/

Salut!
Xavier - Tarragona
LaWEBERA TopSoft

Dani ha dit...

Xavier fa temps que segueixo el teu Blog i m'encanta.

El programet per fer copies del GMail m'ha encantat. Utilitzo el Gmail des de setembre de 2004 i tinc tot un imperi muntat. El dia que ho perdi ai deu meu.

Gmail Backup és imprescindible, útil i senzillament genial.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint