de gener 02, 2009 Resolt el misteri de la mort massiva dels Zunes

Com haureu llegit, els reproductors d'MP3 de Microsoft, els Zune, van morir sobtadament a tot el món el darrer dia de 2008. Semblava un Experient X: milions de Zunes semblaven haver-se suicidat al mateix temps sense raó aparent. El misteri va omplir la blocosfera, youtube i fins i tot Microsoft semblava ben perduda. Finalment, el misteri s'ha resolt (tot i que era més interessant quan estava obert a teories boges): resulta que (i cite textualment en Tan) "'error és pq 2008 és de traspàs i la funció de càlcul de l'any és errònia. La podeu trobar a http://pastie.org/349916 (...): el temut bucle infinit!!". El pobre reproductor d'Mp3 no va saber com gestionar-ho, es va col·lapsar i va morir temporalment. La solució és deixar acabar la bateria fins al final i connectar-lo a l'ordinador a partir del dia 1, llavors, màgicament torna a la vida. Tot va ser degut a una fallada de programació, però milions d'usuaris es van preguntar perquè s'havien comprat un Zune de Microsoft i no un Ipod d'Apple. Quines coses li passen a Microsoft amb els programes... Vos pose un vídeo de com resoldre el tema pe si teniu un Zune.

del.icio.us

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Un parell de comentaris.

1. No se si el comentari que fas és sarcàstic, a mi no m'ho ha semblat, per tant voldria remarcar que l'error del Zune 30GB no és conseqüència de que el 2008 tingui 1 segon de més i que per això es creu que és any de traspàs. L'error és pq 2008 és de traspàs i la funció de càlcul de l'any és errònia. La podeu trobar a http://pastie.org/349916 i una explicació a http://programphases.com/?page_id=1732 (el temut bucle infinit!!)

2. No entenc com això passa als zune de 30GB i no als altres...no porten el mateix software de base?...si no és així...buff, quin cacau tenen muntat aquests de microsoft!

3.- La solució que van donar, tot i semblar la solució de pepe gotera, és l'única viable pel tipus de problema i la seva duració (1 dia)...o és que apple, linux, sony, loewe o qualsevol altra marca haurien fet/podien fer una cosa diferent (tractant-se d'un problema "tant efímer")?...això sí, la imatge de msoft queda una mica malament...hauràn d'acomiadar els becaris o no anar amb tantes presses

4.- El meu ipod (fa 4 anys que el tinc) també es penja (no molt, però es penja)...tant al 2006, com al 2007 com al 2008...:):)

salut!

Xavier Vidal ha dit...

JJJJ,clar que és sarcàstic. Jo també tinc un Ipod, però dels prehistòrics, de fa sis anys i la cosa és que només se m'ha penjat una vegada. El misteri del soft base que planteges és molt interessant i planteja si realment és això el que ha fallat. El teu comentari li torna el misteri a la notícia. Gràcies, company i Salut!!!

MHB ha dit...

Xavier, crec que hauries de fer cas al que diu en Tan. Jo sóc del mateix parer que ell i no crec que l'error dels Zunes vingui per aquest famós segon, ja que aquest segon de més no pot haver fet creure al programari del Zunes que el 2008 era de traspàs (quan en realitat així era).
Aquest segon de més no afecta als nostres aparells electrònics quotidians. Quan els connectem a l'ordinador, si tenen algun desfasament horari, ja el corregiran quan es sincronitzin, o senzillament nosaltres mateixos els canviem l'hora i punt. Una altra cosa és que no tingués en compte el dia afegit al 2008 per ser de traspàs. Fet que pensat-ho bé, tampoc explicaria la mort sobtada d'aquests aparells.
En definitiva, que podries corregir la teva entrada Xavier, rectificant el tema del segon de més?
Gràcies.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint