de febrer 17, 2009 (ACTUALITZAT) Facebook canvia els termes legals en contra dels usuaris

(ACTUALITZAT): Ahir a la nit, davant de la llau de protestes i l'actitud bel·ligerant dels blocs, Facebook va decidir tornar a la seua política de privacitat anterior. Es demostra la veritable força de la societat digital.
Si fins ara Facebook era 'amo i senyor' de les nostre dades i podia fer-ne l'ús que volguera mentre fórem membres de la Xarxa social, ara això ha canviat. I no en benefici dels 175 milions d'usuaris perquè el diumenge passat, Facebook va variar els termes de privacitat per estendre la llicència d'ús de tot el material que pugem més enllà del temps que hi siguem membres. Això vol dir que ara, fins i tot quan ens domen de baixa, Facebook segueix disposant de les nostres dades per qualsevol us comercial, privat o de venda a terceres empreses que vulga fer-ne. Un advocat de la pàgina Consumerist se'n va donar compte del canvi i va alertar els intenautes, que, fins i tot, han creat grups dins del propi Facebook contra aquesta extensió en la llicència d'ús de les nostres dades privades. Si llegiu la llicència
atentament, veureu que han afegit un parell de línies molt subtils que diuen que et pots donar de baixa i la resta de membres de Facebook ja no tindran accés a les teues dades, però que Facebook les guardarà durant un temps 'raonable' amb la finalitat que consideren més oportuna. Resultat: el que és teu, és de Facebook i poden vendre-ho, manipular-ho o explotar-ho com consideren més oportú. El fundador de Facebook, Mark Zuckelberg ho ha matitzat al seu bloc, però la gent ja no se'n refia un pèl. Estem a les seues mans.
del.icio.us

3 comentaris:

MHB ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
MHB ha dit...

Doncs per bé o per malament, ara m'assebento del que li pot passar al meu número de telèfon al novembre. Sí, soc un d'aquests 20 milions que faig servir el mètode de prepagament.

Del que em faig creus és que fa gairebé any i mig des que es va aprovar aquesta llei i que la meva operadora (la majoritària) no m'hagi dit res de res, ni directament ni indirecta.

Fan amb nosaltres el que volen.

PD: Xavier, podries tenir més cura en l'ortografia? Hi ha alguns errors que fan mal d'ulls. Sincerament t'ho dic i sense ànim d'ofendre. Sobretot, aquesta frase teva: Els més de cinquanta mil visitats i podran veure..., que hauria de ser: Els més de cinquanta mil visitants hi podran veure... I no és tarja, sinó targeta.

Anònim ha dit...

Hola, MHB, perdona l'errada ortogràfica, de vegades em falta temps per repassar amb cura els textes, perquè vaig una mica atabalat, tot i que intente ser curós amb això. Ara mateix ho corregiré. Res que veges, per favor, envia-m'ho perquè, no només no m'ofens, sinó que em fas un favor. Salut!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint