de febrer 23, 2009 Hotmail, en català, dotze anys després

La notícia que Hotmail, el correu web més massiu (si més no, fins al moment, perquè Gmail acabarà amb això) serà en català fa pensar en com tracten el català les grans empreses d'informàtica i Internet. I m'agradaria que tots deixareu la vostra en aquesta qüestió. Per l meua experiència, si férem una classificació, en la part més alta estaria tot el programari lliure, les distribucions de Línux i en la part més baixa estaria Apple. Les principals distribucions de Línux, com Ubuntu, Fedora o OpenSuSE ja apareixen en català de forma nativa i des del primer moment les pots tenir instal·lades en català. En la part mitja de la taula estaria Microsoft, que no sol treure versions catalanes de bon principi (tot i que sí els diccionaris), però ho fa al cap de poc temps (tret del Hotmail, que ha trigat 12 anys) i que té bona predisposició a traduir les seues aplicacions. En la part baixa del rànquing estaria Apple, que pràcticament ignora el català i has de fer mans i mànegues per trobar un diccionari que t'ajude a corregir els texts (MySpell o cocoaspell) o traduir les aplicacions. A més, en la part alta del respecte al català estarien Google i Facebook, que a la mínima que poden, donen suport en català. M'agradaria que tots el qui llegiu el bloc féreu la vostra aportació en forma de comentari en base a la vostra experiència. Encara bo que hi ha la gent de Softcatalà, que tapa les vergonyes catalanes de les multinacionals de la informàtica...
del.icio.us

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si es pot, sempre en catala.

Anònim ha dit...

totalment d'acord. Els hi fan la feina bruta i queden com uns senyors. Enhorabona a ells i a tu també company que t'ho treballes molt. x cert molt xulo el spotify!

em sembla que la companyia motorola va ser de les mes xungues (encara no se si es possible el català com a opció). Estariem parlant de lo mateix nops?

salut

Jordi ha dit...

Bé, sembla que MS comença a ésser conscient que ha de comercialitzar els seus productes en Català, i això, diria que és una bona notícia per la nostra llengua, malgrat ho facin tard.
Esperem que la propera versió de Windows inclogui de forma nativa la interfície en Català, crec que la solució dels pegats en Català hauria de ser temporal i no definitiva.

Anònim ha dit...

Del que Microsoft és molt conscient és de que el Govern de Madrid gestiona cada cop menys i que si vol fer grans negocis s'ha d'entendre amb els autonòmics.
El grau de suport al català en el nou Windows dependrà bàsicament de fins quant el nostre govern estigui disposat a malgastar els nostres impostos en llicències d'Office.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint