de febrer 24, 2009 'Malaltia' del Gmail?

Ahir li va entrar un 'jamacuco' al Gmail, igual que al Garzón divendres passat. Com al jutge estrella, també, al cap d'un parell d'hores ja estava bé. Molta gent es va veure, de sobte, despullada sense el seu Gmail, sense el xat integrat, aterrits per la possibilitat de perdre anys de correus que no calia esborrar perquè al Gmail estan segurs per sempre. I és que som tants els qui ens hem acostumat a fer servir el Gmail cada dia, a xerrar pel seu xat, a guardar els documents al Docs, a rebre un correu avisant-nos que l'endemà hem d'anar al metge pel Calendar, a guardar les notes de la reunió al Notes... De fet, ens estem fent tant i tant dependents de Google i en som tants: d'ací a poc, serà el correu més usat al món, per sobre del Hotmail. És un prodigi, és veritat, però, davant la possibilitat que alguna vegada tinguem un disgust i en lleven la mel de la boca, potser seria hora d'anar fent còpies de seguretat: dels Docs usant el Symplicity o bé Greasemonkey; del Gmail amb el Gmail Backup i de la resta de serveis si voleu amb diferents mètodes. Què penseu, ens estem 'malacostumant' a dependre tant dels serveis (gratuïts) de Google?
PER CERT: hi ha un clam a la Xarxa sobre l'imminent anunci del Gdrive, un disc dur virtual que semblarà una unitat més al nostre ordinador però que podria canviar la forma de treballar que teníem fins ara. Ja existia fa temps de forma poc publicitada però sembla que ara hi haurà un boom publicitari.
del.icio.us

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer de tot s'ha de pensar que Gmail es un servei en estat beta, per tant no es pot exigir cap responsabilitat a Google.

Si gmail falla y una empresa es paralitza, diu poc a favor de l'empresa.

Unknown ha dit...

Utilitzar serveis com Gmail, Hotmail, Flickr, etc., implica assumir uns riscos, enfront dels quals cal estar previngut. Si se li suma que és un servei gratuït, amb molts usuaris, el risc augmenta per l'afectació i l'atenció que rebrem en cas de problemes.

D'altra banda, al bloc de Gmail expliquen que el problema va ser un error en el codi d'una actualització en els centres de dades europeus en fer una actuació de manteniment, quan normalment aquestes actuacions no afecten perquè tenen servidors alternatius.

Som humans i el programari i el maquinari són, per construcció, imperfectes, ja sigui Google o la NASA qui ho desenvolupin. Per això, un error com aquest pot passar.

Crec, sincerament, que s'ha exagerat moltíssim el tema.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb en Manel, s'ha exagerat perquè tan sols va fallar un parell d'hores. Jo em declare gmail dependendent, tot i que he pres precaucions, però, la pura veritat és que aquest correu i els serveis aparellats de Google ens han facilitat la vida moltíssim, a mí molt, si més no, i el que vindrà encara més. I tot això de franc... Salut!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint