de febrer 24, 2009 S'imagineu un món sense cables elèctrics?

Doncs sembla que la cosa no podria estar tan lluny. Jo, personalment, ho consideraria un dels avenços que més ens facilitarien la vida moderna, farcida de carregadors, de cables per totes les bandes i per a tot tipus de màquines. Intel està treballant en un dispositiu que permetria prescindir dels cables elèctrics per recarregar aparells com ara telèfons, càmeres, portàtils o màquines mòbils similars simplement sent a prop de la font d'energia. Altres empreses ja tenen molt a prop d'un carregador sense cables, però ara, el canvi que proposa Intel és que els aparells es puguen moure mentre reben la càrrega elèctrica i que es puga aplicar a totes les màquines, des de teles fins a ordinadors de sobretaula. El principi es basa en la inducció i en la resonància magnètica i s'aconsegueix en base a anelles imantades que es transmeten energia. De moment, el dispositiu és una mica gran i aparatós, però, una vegada resolt el problema primari de com fer-ho, ara només han de reduir l'invent. És l'evolució lògica cap a un món de gadgets i dispositius mòbils més còmodes d'usar, el primer pas del qual és l'unificació de carregadors de mòbils a què van arribar fa poc els fabricants de telèfons, a excepció d'Apple, a qui sempre s'ha de donar de menjar a banda.
del.icio.us

2 comentaris:

David ha dit...

Esperem que no sigui dolent per la salut. Al cap i a la fi, qualsevol camp electromagnétic ens afecta, ja sigui poquet o molt.

Anònim ha dit...

el problema del tamany no es tant facil de resoldre crec, ja que precisament la inducció que es produeix es proporcional a la superficie per on passa el camp... nose..., s'haura d'esperar!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint