de febrer 27, 2009 Windows Vista, premi 'fiasco' del 2009

Doncs sí, no ho dic jo, ho diu els Fiasco Awards 2009, una pàgina que ha sotmès a votació popular una sèrie de projectes tecnològics que es van desenvolupar durant l'any passat. I el sistema operatiu de Microsoft (que ja vam dir en aquest mateix bloc, després de veure el nou Windows 7, que havia estat una versió beta, però ben pagada) s'ha emportat la palma. Més de sis mil quatre-centes persones han votat al darrer fillet mimat de Bill Gates com el fiasco més gran, per sobre de SAGA, el Sistema d'Administració i Gestió Acadèmica del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, que ha quedat en segon lloc. El Vista ha estat un sistema en què les empreses no han confiat mai, que ha tingut severs problemes d'estabilitat i que ni tan sols ha conquerit l'usuari particular que simplement juga o escriu. Encara bo que ara tenim el nou Windows 7, la versió bona del Vista que, segurament, tornarà a il·lusionar la gent amb el sistema Windows. I no estan les coses per anar jugant perquè, com sabeu, ahir l'Steve Ballmer, el successor de Bill Gates va dir que Línux és un enemic més poderós i més temible par a Windows que Apple i el seu Mac Leopard.

del.icio.us

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, m´encanta el vostre programa. Sera un fiasco el second life pero jo em conecto casi cada dia desde fa un any i pico i la veritat és que quan vaig començar a conectar-me hi habia unes 58.000 pesones cada dia per la tarda y ara hi ha unes 68.000 o 70.000. Sera un fiasco per segons quines coses pero per parlar amb gent es un exit.

gracies per el vostre programa

Jordi ha dit...

Certament el Vista ha estat un dels més grans fiascos de Microsoft. Va sortir prematurament, exigint una màquina amb unes prestacions molt altes : fer-lo servir en un PC que no incorpori un processador de doble nucli, 2GBytes de RAM ,una gràfica de 256MB amb pixel shaders 2.0 i un disc dur ràpid SATA 7200 rpm és irreal.
També tenia greus problemes de rendiment en la còpia d'arxius, sobretot si la informació s'havia de desplaçar sobre una xarxa.
Amb el primer service pack es van resoldre bona part d'aquests problemes, i amb el segon que està a punt de sortir, suposo que es refinarà encara més, però de totes maneres, molta gent no el farà servir, perquè no necessiten més prestacions que les que ofereix l'XP, el qual amb 3 service packs és en la meva opinió un dels millors productes que mai ha publicat Microsoft.
A més a més, tenint en compte que Windows 7 sembla que pinta millor que el propi Vista, crec que molta gent passarà de l'XP al 7 o a Linux, però no pas al Vista.
De fet, si no fos pels portàtils i els ordinadors de marca que incorporen versions OEM del Vista, aquest tindria un impacte molt i molt petit.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint