de març 24, 2009 Alternatives versàtils al Messenger

Abans que ONLYAMD se'm tire al coll, deixeu-me dir que aquesta entrada l'escric perquè he rebut diversos correus que em demanen si hi ha alternatives al Messenger fiables per fer xat. I tant, que n'hi ha i al bloc ja n'hem comentat alguna. Les meues alternatives són el Pidgin en Windows i Linux i l'Adium en Mac. Tots dos són programes de llicència lliure que permeten connectar-se a les xarxes de xat més habituals: per suposat el MSN, però també el xat de Gmail, el del Facebook, Jabber, el del Yahoo o també l'Skype. Avui dia si un client de missatgeria sols es pot connectar a una xarxa resulta, a la pràctica, inoperant perquè tots tenim un compte Hotmail, però també un Gmail, un perfil a Facebook i aquests dos clients permeten connectar a totes aquestes xarxes en paral·lel. A més, consumeixen pocs recursos del sistema i no tenen aquella molesta publicitat del Messenger. Potser no són visualment tan 'pijeras' però són molt més útils en tots els sentits. Si els voleu probar, no hi perdeu res:

DESCARREGAR PIDGIN

DESCARREGAR ADIUM

del.icio.us

5 comentaris:

Jordi ha dit...

Jo faig servir normalment el pidgin, i malgrat no té tantes pijades com el msn de ms, és força més ràpid i estable, i no he tingut problemes per parlar amb gent que fa el msn de ms.

Anònim ha dit...

Ostres, a casa utilitzo el pidgin per connectar-me al meu conte de google talk desde l'ubuntu, però no sabia que també em deixava connectar-me al xat de facebook. Al vespre ho provo.

Albert Lloreta ha dit...

us recomano efusivament el digsby (per windows només, de moment). és més estètic que el pidgin i el pots configurar al 300x100. Si necessites un bon xat multiplataforma, proba'l!

el trobareu a filehippo . com!

salut

Anònim ha dit...

El Digsby a la llarga cansa. M'estimo més Pidgin i el Tweetdeck: Twitter i Facebook.

Onlyamd ha dit...

Xavier, per casualitat acabo de descobrir aquest post, una mica tard però.... SI que em tiro al teu coll amb 10 mesos de retard!!! xDDD, m'ha fet gràcia la teva entrada.
Per cert, (sense que serveixi de precedent jeje) jo ja fa molt anys que no faig servir el MSN, bàsicament pq no tinc temps, utilitzo el Gmail, l'Skype o el Facebook per ocasions molt concretes.
Salut!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint