de març 11, 2009 Més enllà de Google: els cercadors personals (o socials)

De vegades, sembla que no hi haja vida més enllà del cercador Google, però no és així. S'estan obrint pas a la Xarxa un tipus de cercadors diferents, més centrats en les persones i en les xarxes socials. En diuen cercadors personals o socials i el que fan és investigar les referències de la 'deep web' sobre algú concret creuant referències, moltes vegades amagades. Sovint arriben molt més lluny que Google. Un d'ellls, per exemple, és CVGadget, que escodrinya en documents, xarxes socials, pàgines personals o imatges. El cercador Wink i Spock, que busca en adreces de correu electrònic i altres zones més o menys ocultes d'Internet. Un altre és Pipl, un robot cercador que rebusca en currículums professionals, en escrits personals, en fotos pujades i etiquetades o en publicacions. D'altra banda, està Spokeo, un autèntic gos d'atura que profunditza en els nostres contactes personals (prèvia subscripció) i registra qualsevol canvi que facen: si publiquen en un bloc, si canvien el perfil del Facebook, si pugen una foto o si escriuen algun text. Ho controla tot per tenir-nos puntualment informats. N'hi ha alguns més, però crec que com a mostra és suficient per afirmar que la vida digital no acaba a Google i que per baix hi ha tot un altre món de vida subterrània tan ric o més que el que indexa Google.
del.icio.us

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola a tothom,
Quan jo estudiava a la facultat de biblioteconomia, i no fa tants anys, només hi havia www.internetinvisible.com, encarat a les bases de dades i recursos gratuïts.

Ja veig que la cosa ha proliferat bastant i s'ha extès en altres àmbits d'internet ràpidament! Fa una mica de por i tot el poden arribar a fer :)

Però això sí, la món de la informació és molt interessant i apassionant!

moltes gràcies per la feina que feu d'actualització!

Anònim ha dit...

bon dia quina calor que fa

Anònim ha dit...

estem fent un curset de internet de 9 a 2 de la vesprada

Anònim ha dit...

esten cansats que me fa unv mal de cap

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint