de març 10, 2009 Tornar als menús de l'Office 2003

Per ser justos, tot i que l'Office 2007 ha aportat moltes novetats, poca gent s'ha acostumat als nous menús que porta, anomenats Ribbon, i que resulten realment poc funcionals. De fet, molta gent voldria tenir les funcionalitats dels 2007 amb l'aparença 'de tota la vida' de l'Office XP o 2003. Ara és possible fer una regressió als antics menús, molt més pràctics i als quals molts usuaris estan més acostumats. Amb l'aplicació gratuita Ubitmenu és possible fer un 'downgrade' de la interfície del 2007 per a que tornen a aparèixer els menús de tota la vida. Simplement us baixeu l'arxiu que vos pose a continuació, l'executeu i us afegirà el menú clàssic al tenir el Word, l'Excel i el Powerpoint. Mira tu quina cosa més fàcil per no haver-la pensat Microsoft. Si una empresa ho ha pogut fer de franc, què li hauria costat a Microsoft incloure una funció que en permetera mantenir els menús tradicionals (com han fet KDE i altres)? És que, moltes vegades, no es pensen les coses, perquè no els hauria costat res...
del.icio.us

18 comentaris:

Jordi ha dit...

Jo, he abandonat a l'Office de Microsoft, perquè en tinc prou amb les funcionalitats que m'ofereix l'OpenOffice 3, el qual és capaç de lleigr els documents de l'Office 2007 de MS, i a més també està disponible per totes les plataformes (windows, linux, mac)

Anònim ha dit...

Sembla que hi han problemes amb l'ubitmenu, nomes em funciona a l'excel, pot ser aixo?

Onlyamd ha dit...

El nou format del Office 2007 es molt més eficient i fàcil d'utilitzar que el del 2003 i anteriors.

L'afirmació de que son poc funcionals es que l'heu utilizat poquet...

Només cal una mica d'esforç la primera setmana i ja està.

La corva d'aprenentatje del 2007 amb un usuari totalment neofit es moltísim més ràpida perque es més intuitiva, i no et perds amb els múltiples menús i opciones amagades del 2003-XP-2000.

La qüestió es criticar a MS: si te massa opciones, perque les té i si ho canvia per fer-ho més fàcil, la gent es queixa de que ho canvia i no està acostumat... hhhaaaaiii senyor quina paciència...

Anònim ha dit...

A l'oficina moltes vegades treballo amb els dos O. 3 i el 07 realment NO m'acostumo, els menus en Word son POC intuitius, hem hagut de moldejar varies funcions, sense acabar de cumplir totes les funcions del 2003.


Per cert el 2007 no te l'opcio de CODIFICACIO DE TEXTE a EUROPEU OCCIDENTAL (DOS) cosa que l'Of. 2003 SI, hem sembla poc profecional que a les noves versions no inclouen totes les anteriors.

Fa moltissims anys que treballo amb office i soc un NATIU DIGITAL (adoptat).

Anònim ha dit...

M'he instalat el "classic menu for office, que mes o menys es igual i l'he trobat amb keygen, el probaré...

Onlyamd ha dit...

A l'Anònim, no se d'on treus que no es pot codificar en EUROPEU OCCIDENTAL (DOS), para muestra un botón:

http://webs.ono.com/onlyamd/EUROPEU_OCCIDENTAL_(DOS).jpg

Literatura:
http://office.microsoft.com/es-es/help/HA101212493082.aspx

Totes les funciones del 2003 es poden fer en el 2007 i a més s'afegeixen moltísimes més, ara clar, cal trobar-les i utilitzar una mica l'ajuda si cal, que tampoc es tan difícil...

Es més difícil acostumar-se si utilitzes els dos sistemes alhora, t'asseguro que la meva família que no es gens tècnica no ha tingut cap problema en passar al 2007, per posar un exemple.

No dubto que portis molts anys amb l'office però això no es garantia de ser NATIU de res...

Abans de reclamar professionalitat, caldria primer ser-ho... lo dit anteriorment...hhhaaaaiii senyor quina paciència...

Jordi ha dit...

La qüestió és, perquè pagar per un programari privatiu quan tens un programari lliure que pel 99% dels casos et serveix i a més és gratuït?
Jo de vegades hi ha coses que no m'explico encara que m'hi esforci.

Onlyamd ha dit...

Joki, no cal que t'esforcis molt per entendre-ho, es tan senzill com és el lliure mercat.

No vols pagar per l'Office? fantàstic, ets lliure de fer-ho, si no li treus profit realment, en canvi jo sí que vull perque està a anys llum del openoffice i aprecio la diferència, i per a mí pagar 33€ una vegada no hem soposa un trauma per obtindre el millor producte del mercat.
Es com l'antivirus per exemple, hi han gratuïts con l'Antivir o de pagament com el Nod32, i per funcionalitat i prestacions, prefereixo aquest últim.

La qüestió realment es, software privatiu = millor producte?? no sempre, de la mateixa manera software lliure = millor producte??, tampoc. Cada cas s'ha de veure.

Per exemple, com a servidor web amb l'Apache que es lliure estic molt content i no hem cal el ISS de pagament.

Ningú obliga a escollir cap, estem en un país lliure... com si algú vol utilitzar la màquina d'escriure xDD

També pots menjar en un xinès per 8€ o al Bulli per 300€... o tindre un Seat Panda com jo tinc o un Audi A8... cadascú gasta els € on vol...

Jordi ha dit...

Evidentment que tothom es pot gastar els diners amb el què vulgui, en cap cas voldria imposar l'ús del programari lliure a nivell privat. Una altra cosa és a nivell de les administracions públiques, on si que trobaria més justificat utilitzar només programari lliure i així ens estolviariem un munt de diners amb llicències.
La meva idea no és aquesta, la meva idea és que jo, puc fer el mateix amb l'OpenOffice 3 que el què feia quan utilitzava l'Office de MS a la feina, i no hi trobo a faltar funcionalitats. A més a més, el cost és nul, te'l pots descarregar gratuïtament, s'actualitza i es millora constantment, i no s'ha d'instal.lar cap pegat per fer-lo servir en Català: te'l pots descarregar directament en la versió Catalana.

Onlyamd ha dit...

Joki, el Office també s'actualitza constantment i a més te suport real, cosa que el programari lliure no en té oficialment, es a dir, si tens un problema concret no pots reclamar en última instància a ningú perque ho arregli, cal tindre-ho en compte, en tot cas, cal esperar que algú millori el programari però no tens garantia...

A nivell d'administració pública, si es fes bé, el no pagar llicència pot semblar raonable, però si es fa malament com la distribució SAGA el tema queda en ridícul...

A més recorda que a nivell de base de dades professional has de pagar per tindre Oracle, SQL... o VMWARE al virtualitzar... o els firewalls, l'antispam... potser al final et costa més el software lliure que el privatiu...

D'altre banda si tú no li trobes profit al Office, perfecte, no es el meu cas ni el de molta gent, es una opció.

També recorda que els llicències no son diners llençats, MS té bastanta gent treballant a l'Estat... es com els cotxes oficials que molts son Audis blindats i aquestos no donen feina aquí directament, a veure si els canvien per SEATs xDD

El tema aquest s'ha de veure a nivell global, no nomes pensar que m'estaviu 4 llicències i després resulta que no tinc suport tècnic i tinc un mal servei o finalment gasto més diners públics per solventar-ho... no son sempre faves comptades com sembla en un principi...

Jordi ha dit...

Home, això que el programari lliure no té suport és directament fals.
Hi ha algunes distribucions de Linux, que tenen suport tècnic, pel qual s'ha de pagar, evidentment. Red Hat Enterprise, o SuSE Enterprise, o amb Ubuntu també es pot comprar un paquet amb suport tècnic.
Per tan, si pagues, tens suport tècnic i garanties de funcionament. De fet, hi ha una diferència fonamental amb Windows i és que no hi ha virus, i per tan, és molt més segur per les teves dades.
A l'administració pública li cal una mica més de voluntat per fer les coses bé, però això no en té la culpa el fet de fer servir programari lliure.
Pel què fa a temes professionals, tens MySQL, PostgreSQL com a servidors de bases de dades, tens VirtualBox com a eina de virtualització, i la majoria de programes privatius tenen una alternativa lliure vàlida.
Respecte el tema de l'Office, hi ha molta gent que el fa servir perquè simplement no coneix que hi ha alternatives, i a més, que jo sàpiga, no segueix els estàndards d'OpenDocument, que si segueix l'OpenOffice.
Pel què fa a les llicències, no crec que sigui el mateix, jo penso que el coneixement ha de ser lliure, i que tothom ha de tenir llibertat per accedir-hi. Crec que el coneixement no ha d'estar tancat dins d'una empresa impedint que flueixi lliurement.
A més, el programari de MS, impedeix, pel seu cost que molta gent arribi a poguer utilitzar les eines informàtiques, per raons de cost.
En fi, que el fet de programari lliure = sense suport és un tòpic que és simplement fals, i només cal informar-se una mica per adonar-se'n

Onlyamd ha dit...

Joki, aquí volia arribar... jo he dit que no hi han distribucions de Linux que tinguin suport i GRATIS que es el que es la gent es pensa, tot gratis!!!, com tu molt bé has dit s'ha de pagar per obtindre-ho, per tant, ara que els dos sistemes estan en les mateixes condiciones, es poden comparar i escollir el realment més econòmic, i guanya MS ara mateix, començant perquè el suport real a Catalunya el té infinitament millor MS que qualsevol distribució de Linux, altre tema es als USA on potser el tema està més igualat, pero al nostre país no hi ha color... el que s'ha de posar sobre la taula realment es el Cost total de propietat (Total Cost of Ownership, TCO) i llavors escollir el millor, no per estalviar 4 llicències en un principi, al final et costarà més que MS...

L'altre tema dels Virus SI que es una fal·làcia, et recordo que tot el tema del rootkits va començar en UNIX fa més 30 anys quan MS ni existía, en Linux tens els mateixos problemes que amb MS però resulta que la quantitat de gent que crea malware es moltísima menys gent en Linux, però no porque sigui mes segur el SO com la gent es pensa sinó perque la potencial quantitat de víctimes es molt més amplia en MS.

Per exemple, Mac (derivat UNIX) sempre publicitava que no tenia virus... i des de l'agost passat ho recomana, perquè??? doncs perquè la quantitat de gent que l'utilitza s'ha ampliat per l'èxit del producte i ara es RENTABLE crear Malware per aquest SO... el mateix passarà amb Linux, temps al temps... no hi ha cap relació amb ser software lliure o privatiu...

El tema en qüestió es com s'administra el SO, no si hi ha un Linux, Mac o MS com a sistema operatiu, si tens gent competent i actualitzada no tindràs problemes, però sinó ho fas, tan MS com Mac com Linux es converteixen en una bomba de rellotgeria... i ara es molt més difícil trobar gent experta en Linux que en MS...

Per exemple, jo vaig tindre un virus al 1993, mai més he tingut cap altre més, ja m'he preocupat de no tindre´l... i utilitzo MS i vaig a llocs "perillosos" per la xarxa...

Sobre el tema professional, molt maco el que comentes, ara digues quina empresa gran (com l'administració pública) utilitza aquestes eines lliures a l'entorn real... potser en un quants anys canviarà, ara realment no hi ha cap.

Sobre el tema de l'Openoffice que es tan bo, et recordo que no té per ara cap eina pròpia que et permeti esborrar les Metadates dels documents (com si te l'Office)... si això creus que no es un forat de seguretat prou important per l'Administració Pública...

Discrepo totalment sobre que la gent fa servir l'Office perquè no coneix alternatives... la gent (el 90%) no l'interessa gens ni mica si el que fa servir es lliure o no, el que vol es que funcioni sense problemes i que li permeti fer el que vol ràpidament, amb 4 clicks... alguna gent que conec que s'ha passat al Openoffice i... per ara els ha sigut una mica traumàtic, ja veurem en les properes versions, ara es així.

I això del cost es una xorrada, perdona, gastar 33€ UNA vegada, per tindre l'Office 2007 no es un gran dispendi que jo sàpiga... et recordo que anar al teatre et costa al mateix i en dues hores et desapareix per sempre...

Per acabar, jo no estic a favor ni en contra del software lliure ni el privatiu, selecciono el millor producte per prestacions en cada moment, i ara mateix, ho sento però l'Office 2007 guanya al Openoffice per molts temes de carrer... en canvi, a nivell de navegador, el Firefox guanys al IE de carrer, ja veurem que passarà amb el IE v8... però ara es així...

Anònim ha dit...

Nois, crec que és realment interessant tot el que esteu exposant i vos agraesc especialment l'esforç argumentatiu. Només volia dir això i que estic d'acord amb moltes de les coses que digueu totsdos. Jo faig servir l'Openoffice en Linux i amb un entorn corporatiu amb windows i estic la mar de content. Amb Mac i Windows faig servir l'Office 2007 i també estic content. Trobe que totes les opciones tenen avantatges i inconvenient, però, el que és innegable és que la gran avantatja del soft lliure és el preu i la llibertat per modificar continguts i això no ho pot oferir, de moment el soft propietari.
També vull afegir una altra cosa: la gran qualitat del Windows Seven crec que fa més evident la pífia del Vista i ens fa reflexionar seriosament si ens han estat prenent el pèl durant dos anys, cobrant un sistema operatiu que estava en fase beta com un de bo i, a més, jugant amb el fet que quan et venen un ordinador tens el Vista instal·lat, tan si vols com si no. Salut i gràcies una altra vegada.

Anònim ha dit...

Nois, crec que és realment interessant tot el que esteu exposant i vos agraesc especialment l'esforç argumentatiu. Només volia dir això i que estic d'acord amb moltes de les coses que digueu totsdos. Jo faig servir l'Openoffice en Linux i amb un entorn corporatiu amb windows i estic la mar de content. Amb Mac i Windows faig servir l'Office 2007 i també estic content. Trobe que totes les opciones tenen avantatges i inconvenient, però, el que és innegable és que la gran avantatja del soft lliure és el preu i la llibertat per modificar continguts i això no ho pot oferir, de moment el soft propietari.
També vull afegir una altra cosa: la gran qualitat del Windows Seven crec que fa més evident la pífia del Vista i ens fa reflexionar seriosament si ens han estat prenent el pèl durant dos anys, cobrant un sistema operatiu que estava en fase beta com un de bo i, a més, jugant amb el fet que quan et venen un ordinador tens el Vista instal·lat, tan si vols com si no. Salut i gràcies una altra vegada.

Onlyamd ha dit...

Hola Xavier!!

Respecte a això del Win 7, i la suposada "pifia" del Vista, nomès recordo que el mateix va pasar amb el totpoderós Windows XP que tothom ara admira quan va aparèixer substituïnt el Windows 2000 al 25/10/2001, fins que no va treure MS el SP1 (09/11/2002) ningú el volia instal.lar i petava moltísim, només cal anar a l'hemeroteca.

Amb el Vista (30/01/2007), fins el SP1 (25/04/2008), la mateixa història.

Jo mateix no m'he instal.lat el Vista fins el SP1, i des de llavors no tinc queixa de rendiment, es més, li treu moltísim més profit de dual-core i quad-cores, és molt més segur que el XP, més estable i més "auto-manteniment", per tant, discrepo totalment, el Vista NO es una pífia des de el SP1.

I degut al "Sant Benito" que li han penjat al Vista, MS està traient el Win 7 que es un "Vista depurat", tot Marketing, el podien haver anomenat Vista SP3 sense problemes, que també estic utilitzant, per cert, i va molt bé...

És a dir, el Win 7 no surt per generació espontània, està basat en el Vista i de tots els errors depurats que sense l'aportació de milions d'usuaris no s'hagués realitzat.

Recordo que el nucli del Vista/Win 7 ja no es basa en el Windows NT del 1993 sinó es totalment nou, i que TOTS el fabricants, a nivell mundial, han tingut que canviar tant el programari com els drivers per fer-ho compatible.

Ha sigut una feina ENORME i molt complexe, no era treure una versió millorada sobre un nucli ja existent com els Windows 95-98-Me-2000-XP-2003...

Recalco que no hi ha cap distribució de Linux que accepti tot el hardware de qualsevol fabricant a la primera, Vista si.

També m'he instal.lat Linux i mai m'ha funcionat tot a la primera (a vegades mai), o no funciona el touchpad, o l'àudio o aquesta tarja concreta Wifi o aquest model de perifèric, si parlem de marques grans, millora el tema, però amb marques "blanques" amb Linux estàs perdut, a vegades emulen el funcionament però es perden funcionalitats...

El que vull dir es que efectivament cal criticar que algú tregui programari no totalment preparat i cobri per això, però MS ha repetit la mateixa història que ja va fer fa 7 anys... i li va sortir prou bé llavors...

D'altre banda a nivell de preus (que crec que eren massa alts al començament), MS ha rectificat i els ha baixat sensiblement, tant al Vista com al Office.

Resumint:

Vista es moltísim millor producte que el XP, es que no hi ha color.
MS el va treure massa car i ha tingut que canviar aquesta política.
La decisió de fer millorar el VISTA gràcies a la gent que el compra es igualment reprovable com quan va treure l'XP, la diferència es que la gent no tenia alternativa i no es queixava, per tant, merci Linux/Mac ;)

i a Linux encara li falta recorregut, d'aquí uns anys ja veurem qui guanya la partida...

Anònim ha dit...

Hola de nou, onlyAMD. Hi ha tantes coses que dir... De moment, això que dius del Vista que es menja tot el Hardware que es troba, no sé quin hard has probat tu, però jo et puc dir que de tots els sistemes que jo he insta·lat a la meua màquina (tres distros de Linux, tres distros de Microsoft i un Leopard) el vista és el que menys coses ha reconegut i el que més problemes ha donat amb el hardware (molt més problemes, per exemple, que el windows 7). Fixat que encara hi ha coses que no funcionen (la tarja d'àudio, la webcam, el scanner...). No és cap llegenda urbana que el vista té seriosos problemes de hard i de rendiment (el sistema, dels que jo he provat, amb un umbral de recursos més alt). Si jo hagués de fer un ranking, el Vista estaria per baix de l'XP amb SP3, per baix de la beta del Windows 7, per baix del Leopard, de l'Ubuntu 8.10, del suse 11 i del Fedora 10. És la meua opinió. Ara bé, insistesc, el Windows 7 pot canviat tot això: només un detall, ahir vaig connectar una impressora nova a l'ordinador i vaig engegar el Windows 7, quan vaig anar a instal·lar-la vaig vore, amb agradable sorpresa que, sense dir res, ja se l'havia fet seua, l'havia instal·lada i estava llesta per funcionar. Salut!

Onlyamd ha dit...

Hola Xavier,

Doncs he provat moltísim hard perque hem dedico a això (entre d'altres temes), no puc dir el contrari, es la meva experiència, per tant per mí se que es una llegenda urbana.

Això si, repeteixo, desde el SP1. A més comento que es molt extrany que amb Vista no et funcioni aquestes tres coses i amb Windows 7 sí, quan el repositori de drivers és el mateix...

Aquí pots buscar ajuda http://www.microsoft.com/windows/compatibility/

Sobre Mac no puc parlar perque no l'he instal.lat mai directament.

Ara no trobo la gràfica (ja la postejaré) pero el Vista es el SO amb mes drivers de l'història amb diferència.

Tambè afagire que si instal.les la versió de 64 bits (no la típica de 32 bits), i tens un equip antic, pots tindre més dificultats per reconèixer hard, per la senzilla raó que els drivers han d'estar certificats.

Això ho ha de fer cada fabricant i molts no ho han fet perque costa diners.

Perquè serveix? per obtindre estabilitat, si un driver no es certificat amb el Vista 64 bit SP1 no funciona directament, sense exepció.

Perque MS doni aquesta certificació ha de provar el driver amb una bateria de proves per veure entre altres temes que està ben programat i no provoca els blue screens, típics.

Es una decisió que vol evitar crítiques al SO, ja que, moltes una part dels blue screens del WinXP veníen no provocades per un mal disseny del sistema sinò perque els drivers fabricats per tercers (no per MS), els feien malament.

Et poso un post sobre els problemes que ha tingut MS amb fabricants de drivers que han arribat als tribunals hi tot:

http://windowstips.wordpress.com/2008/04/06/esos-malditos-drivers/

Com avantatge, el SO de 64b permet utilizar més de 2,5Gb de RAM, es a dir, li pots posar 4Gb, 8GB...

Sobre el tema del recursos, es veritat que un WinXP pelat requereix menys recursos que el Vista, pero recordo que no porta integrat el Windows Defender, el Desktop Search etc... sino com a pegats individuals, i si tot això ho instal.les al WinXP ocuparà al mateix.

El Win7 el que ha fet es optimitzar el Vista, com MS va fer amb el Win98 respecte el Win95, per exemple.

Salut.

Onlyamd ha dit...

Mireu, una notícia sobre com va Openoffice actualment, sembla una mica oblidat pels programadors de software lliure... (escrit per un d'ells...)

http://www.gnome.org/~michael/blog/ooo-commit-stats-2008.html

Comentaràs això Xavier Vidal?

Salut!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint