de maig 01, 2009 Serà el Twitter un fiasco tipus Second Life? (Actualitzat)

ACTUALITZACIÓ: Twitter ha reconegut que un cracker va aconseguir privilegis d'administrador i va entrar als seus sistemes, escodrinyant tot el que voler i més. Si fins ara ja hi havia molts famosos al Twitter que no sabíem si ho eren de veritat, ara encara serà més difícil. El cracker francès va prendre el control, entre d'altres, dels perfils de Britney Spears, Barak Obama i la Fox News. I no es la primera vegada, sino la segona que passa aquest any. El cracker, a més, va publicar fotos del que havia fet per eviar qualsevol dubte. Les podeu vore ací. Potser que s'ho facen mirar)

Fa un any
i poc més, tot el món parlava de Second Life com si fora la nova frontera tecnològica que unificava els jocs de rol, el futur i la tecnologia. Avui, gairebé ningú en fa cabal. Avui, tot el món conta i no para del Twitter, però, és una aplicació de futur? Es repetirà la història de Second Life? La pregunta té sentit perquè les capacitats del Twitter realment són escasses. Als famosos els agrada molt perquè permet estar en contacte amb els seus fans de manera immediata i saltant qualsevol barrera de l'espai. Però permet dir poques coses, permet crear poc de contingut i, sense contingut, difícilment podrà enganxar la gent. Quin material pots oferir als internautes amb 140 caràcters i una foto? De fet, ja hi ha alguna dada que indica que el 60% d'usuaris que es dona d'alta al Twitter ho ha descuidat al més següent. Tot i que el creixement és gairebé descontrolat, la veritat és que la capacitat de retenció del Twitter es limita a la gent que segueix en seu ídol de torn i, sobre tot, vinculat a un esdeveniment concret. Si Shaquille O'Neil està en mig d'un partit i escriu, la gent l'espera; si Demi Moore està en un festival i escriu, la gent la seguirà però seguir les coses quotidianes més insubstancials és avorrit. Ara bé, el Twitter té moltes altres utilitats, des de seguiment polític fins a alertes per catàstrofes naturals. No té perquè ser massiu per ser interessant, no creieu?

del.icio.us

4 comentaris:

Miquel ha dit...

no no no... jo no segueixo a cap famós amb el twitter, company. no et diré que no tingui algú conegut al Facebook, sí. Però a Twitter tan sols tinc twitters, gent de la vora o de llocs allunyats. Em poso al dia amb el que diuen. I una altra... abans era un boig dels lectors de feeds, especialment de Netvibes i ara quasi no hi entro degut a que m'entren les notícies de qualsevol tipus pel Twitter. O sigui que no, Twitter està molt bé, no el comparis al pobre Second Life, que no era, en absolut, interessant. El meu client Twitter/Facebook és TweetDeck, el millor. Gràcies.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Si! i el Facebook encara més, em vaig donar d'alta i als quinze dies m'en vaig esborrar ràpìdament, és com un gran safareig o el Corral de la Pacheca que no du enlloc ni aporta res.

Jaume ha dit...

Pregunteu al Sala i Martín la predicció que va fer Alexandre Deulofeu sobre la independència de Catalunya el 2026.
La Matemàtica de la Història.

Unknown ha dit...

joder, espero que no ... acabo e muntar un clon... a pioppio.com XD

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint