de maig 12, 2009 Al Papa no li agrada Internet

Ho va dir ahir a Israel i no és la primera vegada. El Papa diu que el fet que tothom tinga accés a la cultura i el coneixement no és bo perquè és un "instrument de creixent fragmentació". Al Papa no li agrada Internet perquè elimina les barreres d'accés al coneixement, perquè democratitza i universalitza el saber i això, òbviament, va en contra del monopoli que durant tota la història ha intentat mantenir l'Església Catòlica. Al Papa no li deu agradar que un nen de Ruanda puga accedir a la Biblioteca del Congrés dels EUA amb la mateixa facilitat que un altre de Roma o Washington. Quan el Pontífex es manifesta contra Internet perquè "la crítica i el discerniment de la tradició acadèmica i ètica" no són prou respectades vol dir que la Xarxa escampa el coneixement que escapa de les urpes censores de l'Església, perquè fa que qualsevol puga ser emissor d'informació, que els grans interessos d'estat no estiguen per sobre de la veritat, que els grans mitjans d'informació no publiquen sols el que els interessa. Doncs bé, justament per això jo estic a favor d'Internet, per les mateixes raons que el Papa està en contra. Què en penseu, vosaltres?
del.icio.us

9 comentaris:

Anònim ha dit...

AQUEST SENYOR CADA VEGADA SE SEMBLA MES AQUELL QUE SURT A POLONIA.

Anònim ha dit...

Creo que no van los tiros por aquí. Lo que dice es que hoy por hoy internet contribuye más a generar una brecha digital cultural que a eliminarla, es una idea de Manuel Castells, y otros pensadores. No entiendo de qué va esta noticia. Saludos y felicidades por la emisora.

Anònim ha dit...

El problema del papa es que es el pinguino dolent que encarnava el Dani de Vito a Batman,... l'església es una mafia, un infern a l'Àfrica, un aliat de la sida, un lloc on la repressió es una forma de vida, es tot allò que encarna la ignorància pel circuit de la fe, es un tumor maligne... la religió es la prova més evident que un home pot enganyar a un altre explicant-li un conte xinès i construir un imperi a partir de la buidor existencial... no entenc que la gent es cregui les religions i posin en dubte els ovnis de l'iker jimenez... son la mateixa farsa, però l'iker fa riure, l'esglesia fa plorar.

david s ha dit...

Hi haurà un dia que la gent deixarà de creure en deu i començarà a creure en sí mateix.

Prou preses de pèl. hi ha vegades que és millor un bon antidepressiu a temps que ser abduït per aquestes sectes multinacionals.

Espero que deu sigui més creatiu i divertit que els seus representants a la terra, avorrits, grisos i sense cap tipus de carisme.

Li recomano al papa que inverteixi en una bona pàgina web, si vol mantenir el negoci...

Azu ha dit...

La Esglesia sempre ha fet el mateix. Ja els hi està bé que hi hagin gent pobre, i morin-se de gana, perque aixi ells encara tenen poder. El dia que tot el mon estigui culturitzat, i tothom pugui decidir per ell mateix, la Eslglesia desapareixerá.

Unknown ha dit...

Aquest senyor cada dia cau més baix , si ho fes expressament no ho faria tan malament . Simplement , sembla que s'entreni per fer que gent com jo , no vulgui ni sentir parlar de l'església , la fe i els seus representants terrenals .

Jordi S. ha dit...

Crec que malinterpreteu (intencionadament) les paraules del Papa. De fet, la preocupació que expressà no està massa lluny d'això.

David S keita. ha dit...

Jordi S, el problema del papa, radica en que té uns assessors, entre ells tu, suposo, que li han dit que internet és un cocktail d'informació,
i que es pre-suposa que les persones som de naturalesa poc intel·ligent i no podem contrastar què es veritat i què no.

Només et vull dir, que espero que la veritat segueixi en mans de ningú i que la informació sigui com un peix difícil de caçar, nosaltres "els humans sense criteri" seguirem posant en dubte tot allò que es pugui i apendrem poc a poc a crear la nostra opinió i personalitat, sense la pressió de ningú.

Internet és l'únic lloc on encara hi ha llibertat d'expressió i opinió.

O creus que els diaris porten la veritat ?

El papa que digui misa i jo diré internet està molt bé.

Per cert què diu el senyor de blanc de la televisió?

Prou ja de de tantes tonteries, trèieu-vos les màscares d'una vegada.

Teniu por d'allò que no podeu controlar.

David s keita ha dit...

Per cert, gràcies per aquest blog tant necessari, Xavier Vidal, tu fas que internet tingui sentit i sigui divertit.

Plas plas plas.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 LES OVELLES ELÈCTRIQUES
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint